Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis Midden-Amerika

| Anke Hendriks

Alles wat u moet weten voor een onvergetelijke rondreis

Midden-Amerika is voor reizigers een relatief onbekend continent. Het wordt ingesloten door grootmachten Noord- en Zuid-Amerika en wordt daardoor weleens over het hoofd gezien. Zonde, want een rondreis door Midden-Amerika waarbij u een of meerdere landen bezoekt is er een om nooit te vergeten. Meer weten? Wij delen hier onze tips om u op weg te helpen. 

1. - Waarom een rondreis Midden-Amerika

In Midden-Amerika is genoeg te ontdekken voor iedereen. De landen zijn gemakkelijk te bereizen, doordat de afstanden over het algemeen niet enorm groot zijn en de infrastructuur goed is. Er is veel afwisseling tussen cultuur en natuur en voor reizen met kinderen zijn er veel mogelijkheden. Bovendien kunt u uw reis altijd afsluiten op een idyllische en ontspannen plek aan de kust. 


Costa Rica

2. - Wat is er te zien en te doen?

In Midden-Amerika bieden wij reizen aan naar de volgende bestemmingen; Mexico, Belize, Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica en Panama. Om u een idee te geven van de landen en wat daar te zien is licht ik alle landen hier kort toe. 

3. - Wat is de beste reistijd

Voor heel Midden-Amerika geldt hetzelfde klimaat en dezelfde seizoenen. Alle landen in Midden-Amerika kunt u het hele jaar door goed bezoeken. De reden hiervoor is dat de landen dichtbij de evenaar liggen. Hierdoor is het er nagenoeg altijd warm en kent het land slechts twee seizoenen. 

  • Het droge seizoen loopt van januari tot en met april
  • Het regenseizoen is van mei tot en met december.
    (Laat u zich echter niet weerhouden van reizen in het regenseizoen, want de buien beperken zich meestal alleen tot de namiddag)
  • De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden

Voor enkele gevallen is het verstandig om beter naar de reistijd te kijken. Dit is bijvoorbeeld van belang als u graag een specifieke diersoort zoals walvissen, schildpadden of de Monarchvlinder wilt zien. Daarnaast kan het voordelen hebben als u niet gebonden bent aan een specifieke periode om te reizen. Zo kunt u bijvoorbeeld buiten het hoogseizoen reizen wat ervoor zorgt dat de prijzen van de vliegtickets lager liggen en er meer beschikbaar is. 

4. - Hoeveel tijd moet je uittrekken voor een rondreis?

Hoeveel dagen u moet uittrekken voor een rondreis door een of meerdere landen in Midden-Amerika is natuurlijk geheel afhankelijk van wat u graag wilt zien en doen. Echter is het al heel goed mogelijk om een rondreis te maken vanaf 10 dagen. Doordat de afstanden niet zo groot zijn is het ook heel goed mogelijk om verschillende landen te combineren. Denk bijvoorbeeld aan Guatemala en Belize en Honduras en El Salvador. 

Ook is het mogelijk om meerdere bestemmingen, met uitzondering van Mexico, in een keer te bezoeken. In 4 tot 6 weken kunt u een aardig totaalbeeld van Midden-Amerika krijgen. Hierbij is Mexico een uitzondering, omdat dit land veel groter is dan de andere landen. Het is zelfs niet eens mogelijk om heel Mexico in een rondreis van 3 weken te bezoeken. Bij dit land moet u al snel keuzes maken en daarom adviseren wij om dit land niet te combineren met een andere bestemming. 

Kortom, al vanaf 10 dagen is het mogelijk om een mooie rondreis door een of meerdere bestemmingen van Midden-Amerika te maken. Maar ook als u graag 6 weken weg wilt, zijn er tal van mogelijkheden. 


Livingston, Guatemala

5. - Waar kun je het beste verblijven?

Voor een rondreis door Midden-Amerika werken wij graag met unieke accommodaties die zijn gelegen op bijzondere locaties. Middenin het regenwoud, omringd door wilde dieren. Mooie cabañas direct aan het strand gelegen of hoger gelegen in de bergen met een 180 graden uitzicht over het omliggende woud en de Caribische zee op de achtergrond. 

De landen hebben tal van verschillende accommodaties waar u kunt verblijven. Omdat wij reizen op maat organiseren werken wij met verschillende hotels in verschillende categorieën. Hierbij is het wel de voorwaarde dat de accommodaties de nodige comfort, service en hygiëne bieden. Daarnaast gaan wij    graag op zoek naar accommodaties die waarde toevoegen aan uw rondreis, zoals een unieke ligging, een mooi boetiekhotel in een stad of een hotel met een persoonlijke service. Voordat wij aan de slag gaan met het uitwerken van een reisprogramma bespreken wij eerst graag met u waar u naar op zoek bent zodat wij accommodaties kunnen kiezen die het best aansluiten bij uw wensen. 

Enkele voorbeelden van accommodaties waar bij graag mee werken:

6. - Hoe kun je het beste rondreizen in Midden-Amerika?

Rondreizen door Midden-Amerika kan op verschillende manieren en is afhankelijk van uw wensen en de route die u wilt reizen. 

Reizen met huurauto
Het is misschien niet het eerste wat bij u opkomt, maar u kunt Midden-Amerika erg goed bezoeken met een huurauto. Landen die daar bij uitstek voor geschikt zijn, zijn Costa Rica, Guatemala, Panama, Honduras en El Salvador. Een bijkomend voordeel is dat u tijdens een rondreis door Midden-Amerika de huurauto in veel gevallen de grens over kunt nemen. Uitzonderingen hierop zijn Mexico en Belize. 

Rondreizen met een auto is mooie manier om een land of gebied te ontdekken. Wat reizen met een auto nou zo bijzonder maakt is de mogelijkheid dat u kunt stoppen waar u wilt. Zo komt u op plekken waar u anders niet geweest zou zijn en is een reis nooit hetzelfde.

Transfers
Wilt u liever niet alleen op pad met huurauto? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om te reizen van de ene bestemming naar de andere met een transfer. Bij een transfer gaat er vaak een Engelstalige gids mee die u meer kan vertellen over de omgeving waar u doorheen rijdt. Bovendien kunt u ervoor kiezen om onderweg een stop te maken bij een bezienswaardigheid, zoals een Maya tempel of een van de vele vulkanen die het continent rijk is. 

Reizen met transfers geeft u de rust en ontspanning op reis, omdat u zich niet druk hoeft te maken waar en wanneer u naar toe moet. U hoeft zich alleen maar druk te maken over het genieten.

Vluchten
Afhankelijk van de route die u wilt reizen kan het zijn dat binnenlandse en/of lokale vluchten aan te raden zijn. In sommige gevallen is zo een vlucht ook een bijzondere ervaring, vanwege de grootte van het vliegtuig. Een voorbeeld is in Belize. Hier worden de vluchten ongeveer gebruikt als in Nederland de busverbinding wordt gebruikt. U stapt in een klein propeller vliegtuigje voor 10 – 16 personen en vliegt van de ene naar de andere bestemming. Het kan voorkomen dat u een tussenlanding maakt om op een andere bestemming andere reizigers af te zetten of op te halen.

7. - Voorbeelden van een rondreis door Midden-Amerika

Zoals u hier kunt lezen is er voor een rondreis door Midden-Amerika geen vaste oplossing. Er zijn tal van mogelijkheden en verschillende bestemmingen om te bezoeken. Wij kunnen ons voorstellen dat u hierdoor de bomen door het bos niet meer ziet. Als afsluiter heb ik daarom enkele voorbeelden van rondreizen op een rijtje gezet. Natuurlijk kunnen deze reizen altijd aangepast worden en kunt u ook altijd zelf met ideeën komen waar wij de beste route voor uitstippelen. 

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook een rondreis door Midden-Amerika maken? Bovenstaande reizen kunnen wij voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Neem contact op