Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

A diver's paradise

Even uit de kust ligt het op één na grootste koraalrif ter wereld: het Belize Barrièrerif. Het rif is ruim 250 km lang en in een veel betere conditie dan het Groot Barrièrerif in Australië. Er leven ongeveer 350 vissoorten en de The Great Blue Hole, ooit door Jacques Cousteau aangemerkt als één van de mooiste duikplekken ter wereld, geldt voor als de Heilige Graal voor vele duikfanaten. Geen ervaring met duiken? Snorkelen kan natuurlijk ook!

"Het snorkelen bij het rif was indrukwekkend; ineens zwommen we oog in oog met haaien, schildpadden en geweldige vissen!"

Johan over het snorkelen met zijn dochter Emma

Duiken bij Placencia en de Belize Cayes

Zowel bij Placencia als bij de zogenoemde Belize Cayes kunt u uitstekend duiken. De Belize Cayes bestaat uit meer dan 200 eilanden. Ambergris Caye, het grootste eiland, heeft een lengte van ruim 40 kilometer en is te verdelen in 3 delen; mangrove moerassen, lagunes en zand. Bijzonder op dit eiland; het golfkarretje en de fiets zijn hier het meest gebruikelijke vervoersmiddel. Ambergris Caye is een unieke snorkel- en duikbestemming. Het op één na grootste koraalrif ter wereld (na Great Barrier Reef, Australië), of wel het grootste koraalrif op het westelijk halfrond ligt hier. Het koraalrif ligt ongeveer 800 meter uit de kust in het oosten van het eiland. Het loopt over de gehele lengte en in het noordoosten van het eiland, bij 'Rocky Point' raakt het het vasteland. Het koraalrif staat op de Unesco lijst van Werelderfgoed. 

Andere veel bezochte eilanden van de Belize Cayes zijn Caye Caulker, Caye Chappel, St. George Caye, Tobago Caye en South Water Caye. In vergelijking met Ambergris Caye zijn deze eilanden authentieker. De relaxte Caribische sfeer is typerend voor de Belize Cayes. U vindt hier veel souvenir winkeltjes, boetiekjes en leuke barretjes. De Belizeaanse keuken heeft veel Spaanse en Mexicaanse invloeden en uiteraard is er een grote keuze uit verschillende visspecialiteiten. TIP! Half juni tot half februari is het kreeft seizoen!

The Great Blue Hole

The Blue Hole, of wel 'het blauwe gat', is een verticale grot ontdekt door Jacques Cousteau. Er zijn meerdere Blue Hole's wereldwijd. Dit fenomeen komt het meeste voor in laaggelegen kustgebieden. De bekendste voorbeelden zijn in Belize, de Bahama's, Guam - Pacifische oceaan, Australië - Great Barrier Reef en Egypte - Rode Zee. The Blue Hole ligt nabij het ​​centrum van de 'Lighthouse Reef', een klein atol 70 km voor het vasteland bij Belize City. Het gat is rond van vorm, meer dan 300 meter breed en 124 meter diep. Deze grot werd gevormd tijdens de verschillende perioden van ijstijd toen de zeespiegel veel lager was. Toen de oceaan weer ging stijgen, kwamen de grotten onder water te staan. The Blue Hole is een onderdeel van het Belize Barrier Reef Reserve System. Laatstgenoemde staat, zoals al eerder genoemd, op de lijst Werelderfgoed van Unesco.

Rondreis door Belize maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Belize maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen