Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Reizigers aan het woord

| Sapa Pana Travel

Een magische reis door Guatemala en Belize

Met enigszins gemengde gevoelens stapte ik eind juli samen met mijn gezin in het vliegtuig naar Guatemala. Het reisadvies op website van het ministerie van Buitenlandse zaken had mij een stevige schrik bezorgd. Zelfs een zeer geruststellend gesprek met Johan had toch nog niet al mijn twijfel weg kunnen nemen. Maar alle op de website beschreven ellende had niet verder van de werkelijkheid af kunnen staan. Wat is Guatemala een mooi land vol contrasten en wat een vriendelijke, gastvrije bevolking. 

Antigua en het sprookjesachtig meer van Atitlán

We slenterden over de geplaveide straatjes van Antigua van koffieshop naar koffieshop, we hebben onze ogen uitgekeken op de kleurrijke markten, een vulkaan beklommen, marshmallows geroosterd in oude lava en brokstukken uit de vulkaanmond zien schieten. 

We reisden door naar het meer van Atitlán, omringd door vulkanen, betoverend door de eindeloze blauwschakeringen. De hele dag kon ik in mijn hotel aan de rand van het meer naar dit prachtige schouwspel kijken. 

De gastvrijheid in Uaxactún

In Tikal en Uaxactún, mochten wij de grootsheid van de Maya’s aanschouwen, begeleid door Carlos, die ons van alle ins en outs van zijn voorouders deelgenoot maakte. De gastvrijheid in Uaxactún, waar wij een heerlijk diner geserveerd kregen tussen tientallen brandende kaarsen naast het belangrijkste Maya monument, is onvergetelijk.

Caribisch Belize, de jungle en een onbewoond eiland

Van Flores in Guatemala vlogen wij naar Belize. Een land waar een Caraïbische sfeer hangt en waar de vele bevolkingsgroepen relaxed samen leven. In de jungle van Lamanai is een deel van mijn hart gebleven. Ik lag nog geen 5 minuten in mijn hangmat op het terras toen de eerste toekan op een tak boven mij landde, terwijl een apenfamilie in de boom naast mij vredig aan het eten was.  De bijna constante aanwezigheid van deze apen, en hun indrukwekkende gebrul, gaf magie aan deze dagen. En dan heb ik de slangen, tarantula’s, krokodillen en de avondlijke tochten over de lagune en onder de onbeschrijflijk mooie sterrenhemel nog niet genoemd. 

"In de jungle van Lamanai is een deel van mijn hart gebleven".

Het einde van een perfect georganiseerde reis

Een volgend hoogtepunt was het bezoek aan de ATM grot. De meest heilige Maya grot. Een 3 uur durend nat avontuur in het duister waarin je, onder deskundige begeleiding, zwemt, waadt, klimt en je door spleten wurmt. In onze laatste junglenacht klonk de kakofonie aan geluiden, nog luider dan gewoon, als een afscheidsconcert. Tot slot hebben we nog een paar dagen op een onbewoond eiland mogen verblijven om te zwemmen, te snorkelen, te duiken, en vooral te mijmeren over deze onvergetelijke, perfect georganiseerde reis. 

Rondreis door Guatemala en Belize maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Guatemala en Belize maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Guatemala