Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

2 weken rondreis Guatemala & Belize

14 dagen - vanaf € 5.450,- per persoon

oude beschavingen - oerwouden - strand

 • Verken de gezellige historische stad Antigua
 • Ontdek onbekende tempels in het regenwoud
 • Onderscheid de drie verschillende toekan-soorten in het Cayo District
 • Stuit op oude Maya-graven in mysterieuze grotten
 • Wandel vanaf uw terras direct het strand op van Placencia

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Guatemala - Antigua

Uw reis door Guatemala en Belize gaat vandaag van start. U vertrekt vandaag van Amsterdam naar Guatemala-stad. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht in Antigua. U verblijft in het hotel Meson de Maria, een charmant boetiekhotel gevestigd in een gerestaureerd herenhuis.
Overnachting: Meson de Maria | logies & ontbijt

Dag 2: Antigua

Deze dag is vrij gepland. In Antigua is van alles te bekijken op loopafstand, waarbij de met kinderkopjes bedekte straten een kenmerkend beeld van het stadje geven. Rondom Antigua liggen drie vulkanen die voor een prachtig beeld zorgen op elk tijdstip van de dag. Er zijn talloze restaurantjes waar heerlijke Guatemalteekse gerechten, maar ook verschillende internationale gerechten, worden geserveerd. ’s Avonds heerst er rondom het centrale plein genoeg gezelligheid, er zijn veel barretjes open waar u iets kunt drinken of eventueel salsa kunt dansen. TIP! Het bananenbrood van Bakkerij Doña Luisa Xicotencatl (4a calle oriente #12) is een échte aanrader en geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Elke dag rond 14.00u worden de vers gebakken broden, die meer weg hebben van cake, verkocht. Als u er vandaag op tijd bij bent kunt u het warm meenemen en heerlijk in het park opeten!
Overnachting: Meson de Maria | logies & ontbijt

Dag 3: Antigua

Vandaag staat er een spectaculaire klim op het programma! U wordt opgehaald in uw hotel en meegenomen naar de voet van de Pacaya vulkaan. Deze vulkaan ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Antigua en de rit ernaartoe voert u langs smalle bergpaadjes en geeft u prachtige uitzichten op de valleien en vulkanen van Guatemala. Het is een klim van ongeveer 1,5 uur waarbij goede wandelschoenen een must zijn. Het eerste deel van de tocht klimt u al wandelend door de dichte bossen over zandpaadjes. Na ongeveer een half uur lopen komt u op een open vlakte waar het gras en het zand ineens overgaan in zwart gestold lava. Hier krijgt u ook uw eerste zicht op de stromende lava en de indrukwekkende vulkaan. Over de lavabrokken loopt u verder en pas op, want het zal letterlijk heet worden onder de voeten! Bij helder weer heeft u ook een prachtig uitzicht over Guatemala-stad, de hoofdstad. Op de vulkaan geniet u van een picknick lunch en vervolgens wordt u weer terug gebracht naar uw hotel in Antigua.
Overnachting: Meson de Maria | logies & ontbijt

Dag 4: Antigua - Flores

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Guatemala-stad gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Flores. Bij aankomst in Flores wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. La Lancha is prachtig gelegen aan het meer van Peten en in het regenwoud. De casita's hebben uitzicht over het meer of kijken uit over het prachtige groen. Wees niet verbaasd wanneer u tijdens uw verblijf bezoek krijgt van een vriendelijke bewoner uit het regenwoud; een howler aapje.
Overnachting: La Lancha | logies & ontbijt

Dag 5: Flores

U gaat vandaag met een privé gids naar het Nationale Park Tikal. Tikal of Tik'al was een van de grootste steden van de Maya's ten tijde van de Klassieke Periode. Pas in 1848 werd zij herontdekt door een team Guatemalteekse ontdekkingsreizigers. Eerste grootschalige archeologische opgravingen begonnen in de jaren ’50. In 1979 werd het door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Hier gaat u met uw gids de oude Maya stad bekijken en zult u veel leren over de geschiedenis van de Maya bevolking van Guatemala. Hoewel Tikal gezien wordt als een van de meest bekende Maya tempels van Guatemala, heeft u hier nog steeds het gevoel dat u hier bijna als een van de weinige rondloopt. De grote gebouwen en de prachtige uitzichten vanaf de tempels zijn zeer indrukwekkend. U luncht in een restaurantje in het park. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: La Lancha | logies & ontbijt

Dag 6: Flores - Cayo District

U reist vandaag verder naar buurland Belize. Onderweg breng u een bezoek aan het Nationale Park van Yaxha, de derde grootste Maya-plaats in Guatemala, gelegen in de jungle. In dit park kunt u genieten van de prachtige natuur, waarbij u onderweg apen en tropische vogels zult zien. Tevens bezoekt u natuurlijk de oude Maya tempels van Yaxha. Hierna begeeft u zich per boot naar het eiland gelegen in het Meer van Yaxha. Hier bevinden zich de pre-Columbiaanse tempels van Topoxte. Uw gids kan u fascinerende verhalen vertellen over het Maya tijdperk en de tempels die ze in de hoogtijdagen bouwden.
Hierna wordt u meegenomen naar de grensovergang tussen Guatemala en Belize. Hier voltooit u de gebruikelijke douaneformaliteiten en vervolgt de weg dan richting het Cayo District. Deze regio heeft enkele prachtige landschappen, van wild regenwoud tot glooiende heuvels landbouwgrond met plantages, omringd door vele rivieren en grotten. De lodge waar u verblijft, is gelegen in een heel mooi natuurgebied, aan de Macal rivier. Voor liefhebbers van wildlife en vogelaars, is deze plek een absolute aanrader. U kunt er iedere dag op uittrekken, zelfs in de avond, om met de enthousiaste en zeer kundige gidsen van de accommodatie, de omgeving te ontdekken.
Overnachting: Black Rock Lodge | logies & ontbijt

Dag 7 en 8: Cayo District

Deze dagen zijn vrij gepland. Vanuit uw lodge kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, mountainbiken, tuben (met een rubberen band over de rivier), kanoën over de Macal rivier, grottochten en diverse wandelingen, waarbij er een grote kans is dat u drie verschillende soorten toekans tegenkomt. Dit is de enige plek in Midden-Amerika waar dat kan. Er zijn ook nachttochten mogelijk. Daarnaast is het een aanrader om met een gids de Maya site van Caracol te bezoeken. U wordt meegenomen vanaf de lodge naar het natuurreservaat Mountain Pine Ridge, een enorm groot beschermd nationaal park, bestaande uit regenwoud, grotten, watervallen, Maya ruïnes en rivieren. U arriveert bij de prachtige en grootste mayastad van Belize; Caracol. Deze stad bedekt maar liefst 48 km² regenwoud, bevat zo’n 20 pleinen, een astronomische observatiepost en meer dan 35.000 geïdentificeerde gebouwen. Er zijn vele hiëroglyfen gevonden die duidelijk hebben gemaakt dat Caracol een zeer machtige stad was die zelfs Tikal in Guatemala overheerste. De grootste piramide, de Canaa, is circa 42 meter hoog en is het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk in Belize. U kunt genieten van een uitgebreide rondleiding. Op de terugweg naar de lodge kunt u ervoor kiezen om een stop te maken bij de Rio Frio grotten of Rio On Pools om een verkwikkende duik in het water te maken.
Overnachting: Black Rock Lodge | logies & ontbijt

Dag 9: Cayo District - Placencia

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar Placencia gebracht, gelegen aan de Caribische kust. De route vandaag is prachtig. Via Belmopan, de hoofdstad reist u naar het schiereiland van Placencia. De route loopt door een heuvelachtig en groen gebied. U verblijft op een zeer bijzondere plek omgeven door witte stranden. Echter is het ook een prefecte uitvalsbasis om de mooie omgeving te verkennen. Chabil Mar, waar u verblijft, wordt omgeven door een weelderige begroeiing en via het zandstrand loopt u in twintig minuten naar het dorpje. In het dorpje zijn een aantal goede restaurants te vinden en er hangt een fijne sfeer.
Overnachting: Chabil Mar Villas | logies & ontbijt

Dag 10 t/m 12: Placencia

Deze dagen heeft u ter vrije besteding. Geniet van de Caribische kust en ontdek de onderwaterwereld van Belize. De heldere en kalme wateren, gecombineerd met een overvloed aan het fascinerende koraal en vissen maken Placencia een uitstekende plek om te snorkelen. Verder is hier nog veel meer te beleven. Hoewel u in Placencia echt een eilandsfeer ademt, is het toch gelegen op het vasteland. Het voordeel hiervan, is dat u vanuit uw hotel gemakkelijk diverse activiteiten kunt ondernemen, waarbij u ook andere delen van Belize kunt leren kennen. In het vissersplaatsje ziet u zowel de Mayacultuur, als de cultuur van de Garifuna terug. De Garifuna is een etnische bevolkingsgroep afstammend van een vermenging van Indianen en Afrikanen. In het stadje vindt u verschillende souvenirwinkels, leuke strandbarretjes en restaurants voor een heerlijke maaltijd uit de Caribische keuken. Het strand bij Placencia is het langste en meest uitgestrekte strand van Belize en terwijl uw accommodatie direct aan het strand is gelegen, bent u aan de andere kant dichtbij de Placencia Laguna, waar onder meer de zeldzame zeekoe leeft. Daarnaast wordt Placencia omringd mangrovegebied en bent u zo in het binnenland, waar u een bezoek kunt brengen aan een van de vele bijzondere kalksteen grotten of diverse Maya tempels zoals Nim Li Punit of Lubaantun.
Overnachting: Chabil Mar Villas | logies & ontbijt

Dag 13: PLacencia - Belize - Amsterdam

Uw unieke reis komt vandaag helaas teneinde. U wordt naar de luchthaven van Placencia gebracht vanwaar u met een binnenlandse vlucht naar Belize vliegt. Bij aankomst in Belize stapt u over op uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 5.450,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 12 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Guatemala

Terug naar luxe reis Belize

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen