Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Maya steden

De verborgen steden van de Maya's

De Maya cultuur is fascinerende een precolumbiaanse beschaving die ongeveer 2000 jaar voor Christus ontstond en haar hoogtijdagen beleefde  tussen 250 en 900 jaar na het begin van onze jaartelling. Een boeiende beschaving die prachtige steden bouwde in de dichte jungle. In Guatemala kunt u de beroemde Maya stad Tikal bezoeken, maar ook minder bekende steden zoals Uaxactún en Yaxha. 

De bijzondere Mayabeschaving

De oude Mayabeschaving is één van de bekendste en meest complexe precolumbiaanse beschavingen, die het Latijns-Amerikaanse continent gekend heeft. Haar hoogtijdagen lagen tussen de 250 en 900 jaar na het begin van onze jaartelling. De Maya’s waren zeer ontwikkelde bouwkundigen en sterrenkundigen. Met behulp van de stand van de zon en de sterren bepaalden ze hun landbouw cycli en bouwden ze zeer grote steden met prachtige tempels. De Maysteden liggen diep in de dichte jungle en sommige van deze steden zoals El Mirador zijn nu zeer moeilijk te bereiken, terwijl er toen vele duizenden en in sommige steden zelfs miljoenen mensen moeten hebben gewoond.

Veel over deze Maya’s is nog altijd een raadsel en de onderzoekers zeggen dat ze pas het topje van de ijsberg ontdekt hebben. Met de juiste gidsen ontrafelen we de geheimen van deze boeiende cultuur voor u en nemen niet alleen mee naar de bekendere plekken, maar ook naar tempels en paleizen, waar nog amper iemand komt. 

Rondreis door Guatemala maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Guatemala maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Guatemala