Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis Yucatán met huurauto

15 dagen vanaf € 4.550,- per persoon

gezinsreis - autorijden - oude beschavingen - strand

 • Beklim de Tempel van Kukulcan in Chichén Itzá
 • Flaneer over de Paseo Montejo en bewonder de muurschilderingen van het Nationaal Paleis in Merida
 • Wandel door de keistenen Spaanse barokstraatjes in Campeche aan de Golf van Mexico
 • Voel u nietig aan de voet van de tempels van het Mayacomplex Uxmal
 • Geniet na op hagelwitte stranden in Tulum

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Cancun 

Uw unieke reis gaat vandaag van start, u vliegt vanuit Amsterdam naar Cancún. Bij aankomst op de luchthaven van Cancún kunt u meteen uw huurauto ophalen. Eenmaal in het bezit van uw huurauto rijdt u op eigen gelegenheid naar uw hotel (ca. 30 minuten rijden).
Overnachting: The Westin Resort & Spa Cancun | logies & ontbijt

Dag 2: Cancun - Chichén Itzá

(220 km | ca. 3 uur rijden)
Vandaag rijdt u op eigen gelegenheid naar uw volgende accommodatie, nabij de bijzondere archeologische vindplaats Chichén Itzá. Het hotel heeft een mooie rustgevende tuin en beschikt over een buitenzwembad en ontspannende spa. Verder biedt het hotel diverse activiteiten zoals de Maya natuurtour of u vogels spotten. Op een paar minuten rijden vindt u het kleine dorpje Piste waar u enkele Mexicaanse eettentjes en leuke souvenirwinkels vindt.
Overnachting: Hacienda Chichén | logies & ontbijt

Dag 3: Chichén Itzá

In de ochtend wordt u door uw privé gids opgehaald bij uw hotel om een bezoek te brengen aan de verbazingwekkende archeologische vindplaats Chichén Itzá, de bekendste tempelstad van de Maya’s, dat gold als een heel belangrijk politiek en economisch centrum van de Maya beschaving in deze regio. De verschillende bouwwerken – de piramide van Kukulkan, de Tempel van Chac Mool, de Hal van de Duizend Zuilen en het speelveld van de gevangenen – zijn vandaag de dag nog steeds te zien en weerspiegelen het buitengewone gevoel voor architectuur en compositie. De piramide zelf was de laatste en misschien wel de grootste van alle Maya-tempels. Sinds 2007 is Chichén Itzá een van de 7 nieuwe wereld wonderen. Uw gids geeft u een uitgebreide rondleiding door deze indrukwekkende Maya site. Na een bezoek aan deze oude Maya site neemt uw gids u mee naar Valladolid. Dit is de oudste stad van Yucatán en heeft een mooi centraal plein met daaromheen gezellige pastelkleurige koloniale huisjes. Struin hier door de kleine straatjes met kleine Mexicaanse eettentjes en leuke souvenirwinkels. Ook vindt u in de buurt van het centrum een aantal van de bekende cenotes waarin u een verfrissende duik kunt nemen. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft.
Overnachting: Hacienda Chichén | logies & ontbijt

Dag 4: Chichén Itzá - Merida

(150 km | ca. 2,5 uur rijden)
Deze dag rijdt u verder naar Merida. Het is de hoofdstad van de staat Yucátan en wordt ook wel ‘de witte stad’ genoemd dankzij de vele witte kalksteen gebouwen, welke vandaag de dag in stralende kleuren zijn geschilderd. Merida is een stad met een koloniaal hart, gesticht door de Maya’s en later veroverd door de Spanjaarden. Zij braken de Maya bouwwerken af en gebruikten de overblijfselen om nieuwe kerken en een kathedraal te bouwen.
Overnachting: Casa del Balam | logies & ontbijt

Dag 5 en 6: Merida

Deze dagen zijn vrij gepland en heeft u tijd om een bezoek te brengen aan het historisch centrum van Merida. Hier vindt u o.a. de Paseo de Montejo, een boulevard waar u verschillende koloniale gebouwen ziet die u doen denken aan de Champs Elysees in Parijs. Bezoek zeker het centrale plein waar u de prachtige kathedraal, de sierlijke Casa Montejo en de beroemde muurschilderingen van het Palacio Nacional kunt bekijken. In het Antropologisch museum vindt u een indrukwekkende collectie van Maya artefacten. Indien u wat meer van de omgeving wilt zien, dan kunt u een bezoek brengen aan het nabij gelegen biosfeerreservaat van Celestun. Dit is een beschermd natuurgebied dat vanwege haar unieke flora en fauna op de werelderfgoed lijst van Unesco staat. Het moerasland bestaat uit een enorm netwerk van natuurlijke waterwegen. In dit gebied vindt u één van de grootste roze flamingo kolonies ter wereld.
Overnachting: Casa del Balam | logies & ontbijt

Dag 7: Merida -  Campeche

(175 km | ca. 2,5 uur rijden)
Vandaag neemt u afscheid van Merida en reist u verder naar Campeche, een stad die nog steeds is omgeven door verdedigingsmuren. Deze stad staat eveneens op de werelderfgoed lijst van Unesco. De Spaanse kolonisten hebben ervoor gezorgd dat Campeche een van de meest indrukwekkende ommuurde steden in Amerika werd, tezamen met een rijke erfenis aan kerken, levendige pleinen en prachtige herenhuizen. De Franse ingenieur Louis Bouchard de Becour kreeg de opdracht om alle muren rondom de stad te verbinden. Bij de voltooiing van de verbinding van deze muren was de stad omringd door een muur van 2560 meter lang. De stad Campeche is eveneens de culinaire hotspot van de gelijknamige staat. U kunt hier heerlijk genieten van verse zeevruchten en vis. Zo kunt u hier veel proeven zoals: gebakken oesters, omwikkelde pompano vis met achiote en een snufje komijn, inktvis gevuld met garnalen, tamales gevuld met Chaya blad of een gekookt ei gewikkeld in bananenbladeren. Heerlijk! Overnachting: Plaza Campeche | logies & ontbijt

Dag 8: Campeche

Deze dag is vrij gepland. Het is zeker de moeite waard om het oude centrum van de stad te bezoeken. Wanneer u door de schone straten met kleurrijke huizen wandelt of fietst proeft u de Caribische sfeer en ontdekt u fascinerende legendes over piraten, die hier in het verre verleden de kusten onveilig maakten. Vanuit de stad werden vroeger tarwe en olie geëxporteerd, waardoor Campeche een zekere rijkdom vergaarde.
Overnachting: Plaza Campeche | logies & ontbijt

Dag 9: Campeche

Vandaag start met een uitgebreide privé rondleiding door de Maya site van Edzna, met zijn adembenemende tempels en ceremoniële sites waar de Chenes-architectuur domineert. In de Templo de los Cinco Pisos (tempel van de vijf verdiepingen) ziet u dat elk van de vijf etages een paleiskamer bevat. Deze paleispiramide is meer dan 30 meter hoog. Vervolgens reist u via de Puuc route verder naar de Mayastad Uxmal, een Unesco werelderfgoed site. Deze klassieke Maya site zal een hoogtepunt zijn bij uw bezoek aan Yucatán. Deze site dateert uit de 10 e eeuw na Christus en het wordt beschouwd als een van de meest complexe en indrukwekkende uitingen van de Puuc architectuur. Letterlijk betekent Uxmal driemaal gebouwd. Uw gids zal u meer vertellen over de techniek, architectuur en de samenleving die dit indrukwekkend bouwwerk tot stand heeft gebracht. Na Uxmal bezoekt u Ka’ba, beroemd om zijn ‘Paleis van Chaac Maskers’ (Chaac is de Maya regengod). Het gebouw is geheel bedekt met deze maskers. Deze Maya-site is verbonden met de nabijgelegen Uxmal door middel van een dijk. De gebouwen dateren uit de 9de eeuw en zijn in Puuc stijl gebouwd. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw hotel in Campeche.
Overnachting: Plaza Campeche | logies & ontbijt

Dag 10: Campeche - Tulum

(440 km | ca. 6 uur rijden)
Vandaag rijdt u naar Tulum, waar u de laatste dagen van uw reis zult verblijven. Tulum is een prachtig kustplaatsje en een ideale bestemming om uw unieke reis af te sluiten. In tegenstelling tot Cancún en Playa del Carmen is dit nog een kleiner plaatsje wat alles biedt dat u nodig heeft, maar niet de massa. Het is hier heerlijk relaxen en natuurlijk mag u de tempels van Tulum, een van de meest fotogenieke plaatsen van Mexico, niet vergeten. Daarnaast ligt Tulum niet ver van de rand van de oude krater van Chicxulub. Van deze beroemde krater, die gevormd is door de inslag die waarschijnlijk een eind maakte aan de dinosauriërs is aan het oppervlak niet veel te zien, behalve de cenotes, de ondergrondse poelen die in het klovenstelsel van de krater gevormd zijn. Het is leuk om in de cenotes te snorkelen.
Overnachting: Ana y Jose hotel | logies & ontbijt

Dag 11 t/m dag 13: Tulum

Deze dagen zijn vrij gepland. Geniet van uw verblijf in Tulum. In de buurt van Tulum heeft u verschillende activiteiten om te ondernemen, maar u kunt ook heerlijk genieten aan een van de prachtige stranden. Wat u een dezer dagen absoluut moet doen is een bezoek aan de Maya stad van Tulum, gelegen op een 14 meter hoge klif aan de Caribische zee. Oorspronkelijk heette Tulum waarschijnlijk Zama. Dit betekent zoiets als Ochtendstad of Stad van de Zonsopgang. Tulum betekent Muur. De stad is geheel ommuurd en er staan verschillende tempels. Één van de bouwwerken diende als een soort vuurtoren. Hier werd 's nachts een vuur aangestoken dat door een opening in een muur scheen. Hierdoor konden de zeelieden tussen de riffen door navigeren. Tulum werd in het jaar 1000 door de Maya's gesticht. Het is het enige Maya-oord aan zee. Dagelijks is Tulum te bezoeken en een tochtje is goed te combineren met de lagune Xel-ha. De ruïnes van Tulum zouden volgens de Maya's Zama moeten heten. Bezienswaardig zijn natuurlijk El Castillo aan zee, de Templo del Dios Descendente en de beschilderde muren van de Templo de los Frescos. In een halve dag heeft u ruimschoots voldoende tijd om de ruïnes te bekijken en even op het strand te liggen. Geniet de rest van de dagen van de zon en de heerlijke Mexicaanse gerechten die u hier kunt krijgen.
Overnachting: Ana y Jose hotel | logies & ontbijt

Dag 14: Tulum - Cancun - Amsterdam

Vandaag komt uw unieke reis door Mexico teneinde. U rijdt naar de luchthaven van Cancún (125 km | ca. 2 uur rijden) waar u uw huurauto kunt inleveren aan het einde van de middag. Vervolgens gaat u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam

U komt vandaag aan in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 4.550,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 14 dagen huurauto (Cat. Chevrolet Aveo of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, pick up en drop-off op de luchthaven van Cancún
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Mexico

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen