Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Costa Rica rondreis met auto

17 dagen - vanaf € 6.400,- per persoon

 autorijden - wildlife en vogels spotten - oerwouden

 • Dompel u onder in Caribische sferen in Puerto Viejo
 • Ontdek de uitbundige natuur rond Sarapiquí, per auto, boot of te voet
 • Wandel over gestolde lavavelden bij de Arenalvulkaan
 • Zwem in de Stille Oceaan bij Manuel Antonio N.P.
 • Spot kolibries, toekans en neusaapjes in de mooie regenwouden van Corcovado N.P.

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - San José

Uw bijzondere rondreis door Costa Rica met auto gaat vandaag van start. U vliegt van Amsterdam naar San José. Eenmaal aangekomen op het vliegveld wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht. San José wordt aan de noordkant omgeven door het ruige Talamanca gebergte. Ten zuiden van de stad vindt u de Poás vulkaan. 
Overnachting: Hotel Presidente | logies & ontbijt

Dag 2: San José - Puerto Viejo 

(ca. 220 km | 4,5 uur rijden)
In de ochtend wordt uw auto voor deze rondreis door Costa Rica bij uw hotel geleverd. Hiermee gaat u de rest van uw reis op pad. U rijdt vandaag naar het plaatsje Puerto Viejo aan de Caribische kust. Onderweg kunt u eventueel een stop maken in de havenstad Limón, gelegen aan de baai waar Columbus in 1502 voor anker ging. Zijn landing wordt herdacht met een bronzen buste. Hier vindt u ook een prachtige muurschildering van kunstenaar Guadalupe Alvarez die een mooie impressie van de lokale geschiedenis weergeeft. In de omgeving van Puerto Viejo liggen verschillende nationale parken en reservaten.
Overnachting: Hotel Aguas Claras | logies & ontbijt

Dag 3: Puerto Viejo

Vandaag brengt u een bezoek aan de leguanen- en medicinale plantentuin van het Kekoldy reservaat, waar een inheemse familie zich inzet voor het behoud van de groene leguaan, een soort die met uitsterven bedreigd werd en dankzij deze initiatieven herstellende is. Vanuit hier gaat u naar een kleine boerderij in het Bribri-inheems reservaat en krijgt u een demonstratie van de productie van chocolade. Cacao is erg belangrijk binnen de Bribri cultuur, ze gebruiken het namelijk als zuiveringsmiddel, voedsel en medicijn. Ook neemt u nog een kijkje bij de medicinale planten en krijgt u uitleg over de werking ervan. Tot slot wordt u meegenomen naar een prachtige waterval in de jungle, waar u een verfrissende duik kunt nemen. Voor een Caribische lunch wordt gezorgd.
Overnachting: Hotel Aguas Claras | logies & ontbijt

Dag 4: Puerto Viejo – Sarapiquí

(ca. 210 km | 2,5 uur rijden)
Na het ontbijt stapt u in de auto en rijdt u naar Sarapiquí, gelegen aan de voet van Cordillera Central en aan de Rio Sarapiquí. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Tropische Tuin van Costa Flores waar u verschillende tropische bloemen en planten kunt bekijken. Vervolgens rijdt u door naar Sarapiquí waarbij u onderweg het landschap zult zien veranderen. Sarapiquí is al sinds de koloniale tijd een belangrijke havenstad. Voordat de Atlantische spoorlijn in 1890 werd geopend, was de havenstad voor San José de toegangspoort naar de Caribische Zee. De laagvlakte Llanura de San Carlos rondom Sarapiquí, wordt bijna geheel in beslag genomen door bananenplantages.
Overnachting: Selva Verde Lodge | logies & ontbijt

 

Dag 5: Sarapiquí

Vandaag is er een vrije dag gepland. Wat leuk is om te doen is een bezoek brengen aan het nationale park Braulio Carrillo. Hier kunt u de natuur bekijken vanaf een gondel in de ‘aerial tram’. Op deze wijze ziet u het regenwoud vanaf 30 meter hoogte. Daarnaast kunt u diverse wandelingen maken in het park. De kans is groot om wildleven te spotten. Een andere mogelijkheid is het maken van een boottocht over de Sarapiqui rivier waarbij u onder andere kaaimannen ziet. En omdat u uw rondreis door Costa Rica met auto maakt kunt u ook in de auto stappen en het nationale park bij de vulkaan Poas bezoeken. Vertrek dan wel vroeg in de ochtend, omdat de vulkaan 's middags vaak omringd wordt door bewolking. Na een prachtige rit door koffievelden, moestuinen en weiden, waarbij een schitterend uitzicht niet zal ontbreken arriveert u bij de top van de vulkaan. Na een paar minuten lopen staat u aan de rand van één van ’s werelds grootste kraters. Heel erg bijzonder!
Overnachting: Selva Verde Lodge | logies & ontbijt

Dag 6: Sarapiquí – La Fortuna

(ca. 80 km | 2,5 uur rijden)
Met uw auto rijdt u vandaag verder door Costa Rica. Er staat een rit naar de wonderlijke omgeving van de Arenal vulkaan op het programma. De 1.633 meter hoge Arenal vulkaan met zijn bijna volmaakte kegelvorm rijst majestueus uit boven de weiden en bossen aan de oostzijde van de Laguna de Arenal. Echter door de hoogte gaat de top vaak schuil achter de wolken. Momenteel verkeert de vulkaan in slapende toestand en de laatste uitbarsting was in 2012. U verblijft in het eco-vriendelijke hotel Casa Luna, net buiten het nationaal park van de Arenal vulkaan.
Overnachting: Hotel Casa Luna | logies & ontbijt

Dag 7: La Fortuna

Een wandeling in het nationale park Arenal mag tijdens een verblijf in dit gebied niet ontbreken. In de ochtend neemt een gids u dan ook mee voor een wandeling door het groene regenwoud, uitgestrekte savanne en langs twee vulkanen. De uitbarsting in 1968 verwoeste een groot deel van het gebied, toch heeft het park een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Misschien ziet u wel vlinders, toekans of andere dieren in het wild. U wandelt langs een zandpad en over een lavaveld terwijl uw gids vertelt over de vulkanen en de geschiedenis van Arenal. U wordt beloond met een prachtig uitzicht op het meer van Arenal terwijl u geniet van een picknick lunch. De rest van de middag heeft u vrij.
Overnachting: Hotel Casa Luna | logies & ontbijt

Dag 8: La Fortuna

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de diverse omgeving van Arenal verkennen. Denk aan een wandeltocht door de jungle via hangbruggen, hierdoor heeft u een schitterend uitzicht op de vulkaan. Via een kabelbaan met open gondels kan het regenwoud ook van bovenaf gezien worden met uitzicht op het meer en de vulkaan. Een aanrader zijn ook de heetwaterbronnen van Baldi, even heerlijk genieten van het natuurlijke warme water op een aangename temperatuur. Of misschien wilt u wel een bezoek brengen aan de Rio Celeste, ook wel bekend als ‘de lichtblauwe rivier’, gelegen in het Tenorio Volcano Nationak Park.
Overnachting: Hotel Casa Luna | logies & ontbijt

Dag 9: La Fortuna – Monteverde

(ca. 100 km | 2,5 uur rijden)
U stapt vandaag weer in uw auto en rijdt verder naar de nevelwouden van Monteverde. Doordat het nevelwoud zich rond een hoogte van 2.000 meter boven zeeniveau bevindt, is het er redelijk koel, met gemiddelde temperaturen rond de 15 graden. Zoals de naam al aangeeft is een nevelwoud met hoge regelmaat in nevelen gehuld. Deze ontstaan als warme lucht uit lager gelegen gebieden botst tegen de steile berghellingen en daardoor stijgt. Bij het stijgen condenseert het vocht in de lucht tot fijne druppeltjes: de nevel. Nevelwouden kennen door hun hoge vochtigheidsgraad een hele specifieke flora, boomtakken en stammen zijn meestal behangen met dikke pakketten van mossen, varens, bromelia’s en orchideeën.
Overnachting: Senda Monteverde | logies & ontbijt

Dag 10: Monteverde

Al vroeg in de ochtend vertrekt u met uw gids naar het betoverende privé reservaat Curi-Cancha. In de vroege ochtend kunt u namelijk het beste de meest bijzondere wilde dieren observeren. Uw gids neemt u mee op een wandeling door de prachtige omgeving die overgaat van een droog bos naar een mistig nevelwoud. Onderweg gaat u samen op zoek naar dieren zoals kolibries, toekans, neusbeertjes en apen met een wit gezicht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.
Overnachting: Senda Monteverde | logies & ontbijt

Dag 11: Monteverde – Manuel Antonio

(ca. 195 km | 4,5 uur rijden)
Vanuit Monteverde rijdt u naar het zuiden van Costa Rica. U verblijft aan de Pacifische kust tussen het plaatsje Quepos en het tropisch regenwoud van Manuel Antonio. Hier gaat het weelderige regenwoud over in een idyllische kustlijn met prachtige kleine stranden. Geniet hier in alle rust van de mooie omgeving en het heerlijke klimaat. U verblijft in Boutique Hotel Makanda by the Sea. U geniet hier van een prachtige zonsondergang in een omgeving rijk aan flora en fauna.
Overnachting: Boutique hotel Makanda by the Sea | logies & ontbijt.

NB: dit is een adults-only hotel (16 jaar en ouder)

Dag 12: Manuel Antonio

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Manuel Antonio nationale park bezoeken. Manuel Antonio wordt vaak gezien als één van de mooiste nationale natuurparken van Costa Rica. Dit 683 ha grote park bestaat uit witte zandstranden omzoomd door regenwouden, waar verschillende apensoorten en luiaards voorkomen en de giftige Manzanillaboom groeit. Er komen hier talloze apen voor (waaronder het bedreigde doodshoofdaapje), leguanen en drievingerige luiaards. U kunt hier prachtige wandelingen maken en het rijke dierenleven ontdekken. Houdt u van het onderwaterleven? Dan raden wij u zeker aan dit in Manuel Antonio National Park te ontdekken. De onderwaterwereld van het nationale park is namelijk prachtig. Het is hier eveneens heel gebruikelijk om in het seizoen (van eind juli tot oktober) walvissen te spotten.
Overnachting: Boutique Hotel Makanda by the Sea | logies & ontbijt

Dag 13: Manuel Antonio – Corcovado

U rijdt in de ochtend naar de haven van Sierpe (ca. 135 km | 3 uur rijden), waar u uw auto inlevert. Vervolgens wordt u per boot naar uw lodge gebracht (circa 1 uur varen). Op het schiereiland Osa in het zuiden van het land ligt het nationaal park Corcovado. Dit nationale park wordt door de Tico´s (Costa Ricanen) ook wel “ons amazone gebied” genoemd. Het is een park van 54.600 ha, dat in 1975 werd opgericht. Voordat het gebied tot nationaal park werd verheven was het vooral een gebied van goudzoekers. Het heuvelachtige bos van Corcovado wordt aan de westkant begrensd door een aantal verlaten, met palmen begroeide, witte stranden. Landinwaarts vindt u rivieren en watervallen.
Overnachting: SCP Corcovado Wilderness Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 14 en 15: Corcovado

Deze dagen kunt u samen met een gids in internationaal gezelschap een aantal activiteiten ondernemen. Denk aan een wandeling door het nationale park Corcovado. Het tropisch regenwoud bevat een ongekend overvloedige flora en fauna. Er valt jaarlijks tot wel 5.000 millimeter regen, er groeien ongeveer 500 soorten bomen en er leven talrijke zoogdieren en vogels. Tegenover het park in de grote oceaan ligt het eiland Caño. Van juli tot oktober en van december tot maart komen walvissen hier dichtbij de kust. Minder vaak worden hier zelfs walvishaaien gespot. Uw gids zal u ook meenemen om te gaan snorkelen in het koraalrif rondom het eiland Caño. Dit grote onbewoonde eiland is omgeven door prachtig turquoise gekleurd water. U vindt hier 18 verschillende soorten koraal, vele exotische vissen en met wat geluk ziet u hier ook hamerhaaien en schildpadden. Naast deze geplande activiteiten heeft u nog genoeg tijd om een van de wandelpaden van de lodge te volgen, te relaxen bij uw bungalow of eventueel tegen een meerprijs uit de andere activiteiten te kiezen die aangeboden worden door de lodge.
Overnachting: SCP Corcovado Wilderness Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 16: Corcovado - San José - Amsterdam

Uw Unieke Costa Rica rondreis met auto is helaas voorbij. In de ochtend wordt u per boot naar de haven van Drake Bay gebracht. Vervolgens neemt u een binnenlandse vlucht naar San José. Hier stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag zult arriveren.

Dag 17: Amsterdam

Vandaag arriveert u in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 6.400,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 12 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 3 overnachtingen in Casa Corcovado Jungle Lodge op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gids
 • 11 dagen huurauto Cat. SUV intermediate: Hyundai Tucson automatisch of een vergelijkbaar alternatief incl. allrisk verzekering en GPS vanuit San José met drop off in Sierpe
 • binnenlandse vlucht van Drake Bay naar San José (14kg ruimbagage)
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen - Voor deze Costa Rica rondreis met auto

Wilt u ook deze Costa Rica rondreis met auto maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Costa Rica

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen