Boek nu zonder zorgen: Geen aanbetaling en kosteloos annuleren. Lees meer

Boek nu zonder zorgen

Wellicht heeft u in deze tijd meer dan ooit de behoefte om er op uit te gaan, om nieuwe gebieden te ontdekken en kennis te maken met andere culturen. Tegelijkertijd houdt de situatie rondom deze COVID-19-pandemie u tegen om daadwerkelijk een reis te boeken, vanwege alle onzekerheden. We snappen dit terdege en daarom hebben we in overleg met onze lokale partners besloten om onze voorwaarden enorm te versoepelen. Op deze manier kunt u nu met een gerust hart een rondreis boeken voor 2021 of 2022 zonder dat u meteen ergens aan vast zit. Hoe we dat doen leest u op deze pagina.

Zorgeloos boeken - Geen aanbetaling en kosteloos annuleren van uw reis*

Bent u net als wij in gedachte alweer bezig met uw volgende bestemming en onvergetelijke rondreis? Om u in deze onzekere tijd meer zekerheid te bieden hebben wij voor onze individuele rondreizen zeer flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden opgesteld. 

Bij boekingen gemaakt tussen 01-12-2020 en 01-07-2021 met vertrek tussen 01-07-2021 tot 01-12-2021 gelden voor onze individuele rondreizen nu de volgende boekings- en annuleringsvoorwaarden*:

Boekingsvoorwaarden
  • Geen aanbetaling
  • Tot 5 weken voor vertrek kosteloos annuleren, ongeacht de reden
  • In geval uw reis tussen 5 weken voor vertrek en het vertrek geannuleerd moet worden omdat het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in verband met COVID-19 een oranje of rode kleurcodering aan de desbetreffende bestemming toebedeelt, boeken we de reis in opverleg met u kosteloos om naar een latere datum. De nieuwe reisdatum dient dan te vallen binnen een jaar van oorspronkelijke reisdatum.

Dit betekent dat u nu al uw rondreis kunt boeken. Op deze manier bent u zeker van beschikbaarheid van de reis, maar loopt u niet het risico dat u uw geld kwijt bent indien de reis onverhoopt niet door kan gaan. Mocht de reis tussen 5 weken voor vertrek en het vertrek niet doorgaan vanwege verandering van kleurcode door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken vanwege COVID-19, dan boeken we de reis in overleg met u om naar een nieuwe datum.

Geen aanbetaling*

We begrijpen dat u in deze onzekere tijd liever geen aanbetaling doet. Daarom is dat bij uw boeking in de meeste gevallen ook niet nodig. Op het moment dat u ervoor kiest om de reis door te laten gaan, deze keuze maakt u uiterlijk 5 weken voor vertrek, dan vragen we u pas op dat moment de volledige betaling te voldoen. Een deel eerder aanbetalen is niet nodig, tenzij we dit anders met u overeengekomen zijn. 

Kosteloos annuleren*

Tot 5 weken voor vertrek kunt u uw reis in de meeste gevallen kosteloos annuleren. Heeft u bij ons een boeking gemaakt en mocht u zich tot 5 weken voor vertrek bedenken, dan kunt u uw reis ongeacht de reden kosteloos annuleren. 

*bepaalde vluchten, cruises en exclusieve lodges vragen wel een aanbetaling en kunt u niet kosteloos annuleren. Zodra wij uw reisaanvraag ontvangen zullen we u hierover informeren, zodat u zelf kunt besluiten om in dat geval te kiezen voor een alternatief of te kiezen voor de aanbetaling. Bij boeking brengen we dan alleen deze bewuste aanbetaling in rekening. Deze aanbetaling betekent dat u in dit geval niet ongeacht elke reden tot 5 weken voor vertrek kunt annuleren. Echter wanneer uw reisbestemming binnen 5 weken voor vertrek door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in verband met COVID-19 een oranje of rode kleurcodering wordt toebedeeld, dan kunt u uw reis kosteloos omboeken naar een latere datum, tot maximaal 1 jaar na oorspronkelijke vertrekdag. Deze boekings- en annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing op onze individuele rondreizen. 

Wanneer moet ik beslissen of ik op reis wil?

Ongeveer 6 weken voorafgaand aan de reis nemen we contact met u op. We bespreken hierbij hoe de situatie op dat moment is en we bespreken of u de reis door wilt laten gaan. Is dit het geval, dan vragen wij u de betaling te doen.

Wilt u op dat moment om wat voor een reden dan ook van de rondreis af zien, dan zullen wij de reis kosteloos annuleren. U heeft op dat moment nog geen kosten gemaakt waardoor er geen ingewikkelde afhandeling meer nodig is. 

Wat als mijn rondreis binnen 5 weken voor vertrek toch niet door kan gaan vanwege COVID-19?

Natuurlijk staat uw veiligheid en gezondheid voorop. Wanneer het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken uw reisbestemming binnen deze 5 weken voor vertrek vanwege COVID-19 van code geel of groen naar code oranje of rood verandert, dan nemen wij contact met u op en kijken we samen naar de mogelijkheden. Dit betekent dat u uw reis in overleg met ons kunt omboeken.  

Indien u als reiziger niet voldoet aan de voorwaarden die het land stelt om het desbetreffende land binnen te komen, dan is dit geen geldige reden om uw reis kosteloos te annuleren. Dit is in veel gevallen af te dekken met het afsluiten van een annuleringsverzekering.

Wat als ik op reis ben en het land verandert van groen/geel naar oranje/rood?

Op het moment dat uw reisbestemming voorafgaand aan vertrek code geel of groen is en terwijl u reist verandert het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken de desbetreffende bestemming vanwege COVID-19, naar code oranje of rood, dan zullen wij u zo snel mogelijk repatriëren, mits u uw volledige reis, d.w.z. alle vervoer en accommodatie, bij ons heeft ondergebracht.   

Als ANVR-lid zijn wij verplicht om de uiterste inspanning te leveren u zo goed mogelijk te helpen, maar belangrijker nog; het zit in ons DNA om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als voorbeeld wijzen we u graag naar de situatie zoals we die in maart 2020 meemaakten, toen vele landen vanwege COVID-19 abrupt hun grenzen sloten. We hadden al onze reizigers binnen een week terug en er heeft niemand langer in Latijns-Amerika moeten verblijven dan zij aanvankelijk geplande terugreisdatum.  

 

Reizen naar Latijns-Amerika - Naar welke bestemmingen in Latijns-Amerika kan ik nu reizen?

Op dit moment heeft de Nederlandse overheid dringend verzocht om de komende weken niet op reis te gaan. En hoewel bijna alle landen in Latijns-Amerika hun grenzen voor Europese toeristen inmiddels hebben geopend en het volkomen veilig is om te reizen, staan de landen volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken nu nog op code oranje. Samen moeten we corona onder controle krijgen en om deze reden zien wij het dan ook als onze taak om als reisorganisatie reizen voor dit voorjaar af te raden.

We hebben voor nu 1 juli 2021 als startdatum voor het weer opnieuw uitvoeren van reizen gekozen. Uiteraard is het vóór die datum al mogelijk om reizen bij ons te boeken, maar het zal dan gaan om reizen met een vertrekdatum vanaf 1 juli 2021 en verder. We houden de bestemmingen nauwlettend in de gaten en op ons blog ‘update coronavirus’ houden we de actuele stand van zaken per bestemming bij. Hier kunt u zien welke landen open zijn voor toeristen en aan welke regels u moet voldoen om binnen te komen. 

Bekijk de Corona update per bestemming

Kan ik nu op reis ondanks het code oranje advies?

Nee, we hebben besloten om geen reizen te organiseren met een vertrekdatum vóór 1 juli 2021.

Nu boeken - Waarom zou ik nu boeken voor een rondreis naar Latijns-Amerika?

We verwachten in de loop van 2021 een ware run op reizen, want mensen kijken er naar uit om opnieuw op reis te gaan. Vanuit de Verenigde Staten en Groot Britannië wordt er nú zelfs al volop geboekt én gereisd. Daar komt bij dat veel reizen die in 2020 niet door konden gaan, zijn omgeboekt naar 2021, waardoor de beschikbare capaciteit sowieso beperkter zal zijn. Dus als u verzekerd wilt zijn van een mooie reis in 2021 of 2020 en wilt voorkomen dat de door u gewenste accommodaties volgeboekt zijn, dan is het nu een goed moment om uw reis te boeken.

Situatie per bestemming

We houden de bestemmingen nauwlettend in de gaten en op ons blog 'update coronavirus' houden we de actuele stand van zaken per bestemming bij. Hier kunt u zien welke landen open zijn voor toeristen en aan welke regels u moet voldoen om binnen te komen. 

Bekijk de Corona update per bestemming

Maatregelen per bestemming

We houden de bestemmingen goed in de gaten en op ons blog 'update coronavirus' houden we de actuele stand van zaken per bestemming nauwlettend in de gaten. Hier kunt u zien welke landen open zijn voor toeristen en aan welke regels u moet voldoen om binnen te komen. 

Bekijk de Corona update per bestemming

Veilig op reis

Lees hier hoe u veilig op reis kunt en welke maatregelen wij als Sapa Pana Travel hebben genomen om veilig en verantwoord op reis te kunnen. 

Veilig vliegen

Gaat u op reis naar Latijns-Amerika, dan is een vliegreis onvermijdelijk. Diverse vooraanstaande wetenschappelijke studies hebben bewezen dat de kans op besmetting in vliegtuigen vrijwel nihil is. Dit heeft te maken met de HEPA filtersystemen.

In deze video van KLM vindt u meer informatie over de luchtkwaliteit aan boord van hun vliegtuigen en dat de kans op besmetting hier veel kleiner is dan in andere gesloten ruimten. 

  • De lucht aan boord van de vliegtuigen wordt constant ververst. Iedere drie minuten wordt de lucht in de cabine volledig ververst met nieuwe lucht van buiten het vliegtuig. 
  • Tijdens uw vlucht wordt minimaal 50% van de lucht in de cabine doorlopend ververst. 
  • De andere 50% wordt gefilterd door zeer efficiënte HEPA filters die regelmatig worden schoongemaakt. Deze filters worden bijvoorbeeld ook gebruikt in operatiekamers en bij de productie van nanochips. HEPA filters vangen 99,99% op van eventuele virussen en bacteriën. 
  • De lucht in de cabine van vliegtuigen stroomt van boven naar beneden en niet van voor naar achter. Dit zorgt voor de meest effectieve schone luchtstroom.

Daarnaast neemt KLM verschillende maatregelen, zowel op de luchthaven als aan boord. In dit filmpje van KLM wordt uitgelegd wat de maatregelen zijn. 

Veiligheid op de luchthaven

Ook op de luchthaven gelden de richtlijnen van het WHO, het RIVM en de GGD. U moet 1,5 meter afstand houden. Via markeringen, vloerstickers en posters wordt u als reiziger gewezen op de maatregelen. Daarnaast bent u verplicht een mondkapje te dragen. Meer over de coronamaatregelen op Schiphol vindt u op de website van Schiphol.

Veilig reizen op bestemming

Ook in de landen in Latijns-Amerika gelden, net als in Nederland, maatregelen om het aantal besmettingen te verkleinen en de veiligheid en gezondheid van de mensen te garanderen. Dit zorgt ervoor dat u veilig door het land kunt reizen. Ieder land heeft zo haar eigen maatregelen. Op onze pagina update coronavirus houden we beknopt bij wat die maatregelen per bestemming zijn. Gaat u met ons op reis, dan zullen we u voor vertrek volledig en uitvoerig informeren over de maatregelen die er op dat moment gelden. Ook het vervoer en de accommodaties waarmee wij werken dienen te voldoen aan de maatregelen die door de lokale overheden zijn opgesteld. 

Individuele rondreizen

Onze reizen zijn individuele reizen waardoor het contact met andere mensen al wordt geminimaliseerd. Daarbij maken wij uw reis op maat aan de hand van uw wensen. In een tijd als deze kunnen wij ons dan ook voorstellen dat u liever slaapt op plekken in de natuur en minder of niet in grote steden. Doordat wij reizen op maat bieden, kunnen wij dit voor u regelen en zijn we hierin zeer flexibel. Zo kunt u genieten van de mooie plekken van Latijns-Amerika, ver weg van het massatoerisme en de drukte. 

Dagelijks in contact met onze lokale partners

Als dé specialist in reizen naar Latijns-Amerika staan we dag en nacht in contact met onze mensen aldaar en volgen we hoe de situatie zich daar ontwikkelt. Op deze manier kunnen we u snel voorzien van de juiste informatie en inschatten of het verstandig is of niet om naar een bepaalde bestemming af te reizen. 

Reisvoorstel aanvragen

Maak nu gebruik van onze zeer flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden en boek uw droomreis voor in 2021. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van uw reiswensen of als u vragen heeft over welke voorwaarden voor u gelden. U kunt ons bereiken op het nummer +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl.

Contact opnemen