Fantastisch nieuws! Reizen naar Latijns-Amerika is weer een stuk gemakkelijker geworden. Lees meer

Boek nu zonder zorgen en mét duidelijkheid

Wellicht heeft u in deze tijd meer dan ooit de behoefte om er op uit te gaan, om nieuwe gebieden te ontdekken en kennis te maken met andere culturen. Tegelijkertijd houdt de situatie rondom de COVID-19-pandemie u tegen om daadwerkelijk een reis te boeken, vanwege alle onzekerheden. We snappen dit terdege en daarom hebben we in overleg met onze lokale partners besloten om onze voorwaarden enorm te versoepelen. Hoe we dat doen leest u op deze pagina.

Afschaffing quarantaineplicht en status code oranje en reizen - Reizen naar Latijns-Amerika is een stuk eenvoudiger geworden

Fantastisch nieuws! Reizen naar Latijns-Amerika is per 4 september weer een stuk gemakkelijker geworden. Bent u in het bezit van een Coronabewijs (dus óf een vaccinatiebewijs, óf een herstelbewijs), dan hoeft u bij terugkomst in Nederland niet langer in quarantaine en heeft u meestal geen dubbele testplicht meer. Check hieronder wat de regels zijn van het land waar u heen reist.

Bovendien heeft de Nederlandse overheid de status van een aantal Latijns-Amerikaanse landen op geel gezet. Terecht en goed nieuws. Hopelijk wordt dit snel doorgezet voor de rest van de landen, waar het aantal gevallen per hoofd van de bevolking veelal gelijkwaardig is en waar dus in onze ogen ook prima gereisd kan worden. We houden de bestemmingen nauwlettend in de gaten en op ons blog ‘update coronavirus’ houden we de actuele stand van zaken per bestemming bij. Hier kunt u zien welke landen open zijn voor toeristen en aan welke regels u moet voldoen om binnen te komen.

Bekijk de Corona update per bestemming

 

Reis- en annulerings- verzekering tijdens Corona

Reizen naar Latijns-Amerika én goed verzekerd zijn, ook tegen gevolgen van Corona? Het kan. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die de mogelijkheid bieden om uzelf te verzekeren voor de gevolgen van Corona.

OOM Verzekeringen biedt met hun Tijdelijk in het Buitenland Reisverzekering de mogelijkheid om te kiezen voor de module Ziektekosten. Met deze module verzekert u de medische kosten die u maakt als gevolg van Corona tijdens uw reis. Mocht u een annnuleringsverzekering hebben afgesloten en u kunt niet reizen omdat u positief getest bent, dan vergoed deze verzekering uw annuleringskosten. Lees hier voor meer informatie.

Per 15 september dekt ook de module “Medische Kosten” van Allianz die medische kosten die u maakt als gevolg van Corona tijdens uw reis. Deze dekking geldt ook in gebieden met reisadvies Oranje, niet voor gebieden met Rood reisadvies. Ook de Annuleringsverzekering van Alianz dekt de annuleringskosten mocht u voor vertrek positief getest zijn, of naaste familieleden. Lees hier voor meer informatie.

Zorgeloos boeken met duidelijkheid

De afgelopen tijd heeft ons versterkt in onze overtuiging dat maatwerk op het gebied van reis- en annuleringsvoorwaarden van wezenlijk belang is. Wel zo duidelijk, want zo weten zowel u als wij ten tijde van uw boeking exact waar we aan toe zijn en wat we van elkaar mogen verwachten. Voordat we uw boeking definitief maken, maken we daarom met u duidelijke afspraken over de mogelijke scenario’s:

  • Als u een reis boekt naar een bestemming die op het moment van boeken code oranje of rood heeft, wilt u dan de reis alleen maken, wanneer de bestemming voor vertrek code geel of groen wordt, of wilt u ook reizen als de bestemming code oranje of rood blijft, maar wij de reis wel als gepland kunnen uitvoeren? (Op dit moment staan een aantal landen in Latijns-Amerika weliswaar op code oranje, maar ze zijn wel gewoon open voor toerisme. Naar vrijwel al onze bestemmingen kunnen we de reizen gewoon veilig uitvoeren zoals gepland met dien verstande, dat u bijvoorbeeld op veel plekken een mondkapje op moet en dat sommige bestemmingen een negatieve testuitslag en/of een gezondheidsverklaring vragen bij binnenkomst. Als u al volledig gevaccineerd bent, heeft u in veel gevallen al voldoende aan uw vaccinatiebewijs).
  • Indien  wij de reis niet kunnen uitvoeren, wilt u de reis dan op een later tijdstip alsnog maken of wilt u dan kosteloos kunnen annuleren? (In een groot aantal gevallen kunt u in verband met Corona kosteloos annuleren, afhankelijk van factoren als hoogseizoen of type aanbodverschaffer. Accommodatieverschaffers, vervoers- en excursiebedrijven zijn meestal veel soepeler als ze weten dat de reis op een later tijdstip alsnog uitgevoerd kan worden).
  • Indien de code van het land ten tijde van de boeking op groen of geel stond, maar na de boeking oranje wordt, wilt u de reis dan alsnog maken, op een later tijdstip gaan reizen of kosteloos kunnen annuleren? (Ook in dit geval kan er vaak kosteloos worden geannuleerd, afhankelijk van de situatie. Ook in dit geval zijn aanbodverschaffers soepeler als de reis kan worden uitgesteld).

Door voorafgaand aan de reis duidelijke afspraken met elkaar te maken, komen u als reiziger en wij als reisorganisatie op een later moment niet voor onaangename verrassingen te staan.

Nu boeken - Waarom zou ik nu boeken voor een rondreis naar Latijns-Amerika?

Vanuit Europa wordt er dan nog wel minder geboekt, maar dat wil zeker niet zeggen dat er niet gereisd wordt in Latijns-Amerika. Vanuit de Verenigde Staten wordt er al volop geboekt en gereisd, maar bijvoorbeeld de Braziliaanse en Argentijnse bevolking gaat dit jaar veel meer dan gebruikelijk op vakantie in eigen land. Daar komt bij dat veel reizen die in 2020 niet door konden gaan, zijn omgeboekt naar 2021, waardoor de beschikbare capaciteit sowieso beperkter zal zijn. Dus als u verzekerd wilt zijn van een mooie reis in 2021 of 2022 en wilt voorkomen dat de door u gewenste accommodaties volgeboekt zijn, dan is het nu een goed moment om uw reis te boeken.

Actuele situatie per bestemming

We houden de bestemmingen nauwlettend in de gaten en op ons blog 'update coronavirus' houden we de actuele stand van zaken per bestemming bij. Hier kunt u zien welke landen open zijn voor toeristen en aan welke regels u moet voldoen om binnen te komen. 

Bekijk de Corona update per bestemming

Veilig op reis

Lees hier hoe u veilig op reis kunt en welke maatregelen wij als Sapa Pana Travel hebben genomen om veilig en verantwoord op reis te kunnen. 

Veilig vliegen

Gaat u op reis naar Latijns-Amerika, dan is een vliegreis onvermijdelijk. Diverse vooraanstaande wetenschappelijke studies hebben bewezen dat de kans op besmetting in vliegtuigen vrijwel nihil is. Dit heeft te maken met de HEPA filtersystemen.

In deze video van KLM vindt u meer informatie over de luchtkwaliteit aan boord van hun vliegtuigen en dat de kans op besmetting hier veel kleiner is dan in andere gesloten ruimten. 

  • De lucht aan boord van de vliegtuigen wordt constant ververst. Iedere drie minuten wordt de lucht in de cabine volledig ververst met nieuwe lucht van buiten het vliegtuig. 
  • Tijdens uw vlucht wordt minimaal 50% van de lucht in de cabine doorlopend ververst. 
  • De andere 50% wordt gefilterd door zeer efficiënte HEPA filters die regelmatig worden schoongemaakt. Deze filters worden bijvoorbeeld ook gebruikt in operatiekamers en bij de productie van nanochips. HEPA filters vangen 99,99% op van eventuele virussen en bacteriën. 
  • De lucht in de cabine van vliegtuigen stroomt van boven naar beneden en niet van voor naar achter. Dit zorgt voor de meest effectieve schone luchtstroom.

Daarnaast neemt KLM verschillende maatregelen, zowel op de luchthaven als aan boord. In dit filmpje van KLM wordt uitgelegd wat de maatregelen zijn. 

Veiligheid op de luchthaven

Ook op de luchthaven gelden de richtlijnen van het WHO, het RIVM en de GGD. U moet 1,5 meter afstand houden. Via markeringen, vloerstickers en posters wordt u als reiziger gewezen op de maatregelen. Daarnaast bent u verplicht een mondkapje te dragen. Meer over de coronamaatregelen op Schiphol vindt u op de website van Schiphol.

Veilig reizen op bestemming

Ook in de landen in Latijns-Amerika gelden, net als in Nederland, maatregelen om het aantal besmettingen te verkleinen en de veiligheid en gezondheid van de mensen te garanderen. Dit zorgt ervoor dat u veilig door het land kunt reizen. Ieder land heeft zo haar eigen maatregelen. Op onze pagina update coronavirus houden we beknopt bij wat die maatregelen per bestemming zijn. Gaat u met ons op reis, dan zullen we u voor vertrek volledig en uitvoerig informeren over de maatregelen die er op dat moment gelden. Ook het vervoer en de accommodaties waarmee wij werken dienen te voldoen aan de maatregelen die door de lokale overheden zijn opgesteld. 

Individuele rondreizen

Onze reizen zijn individueel van aard, waardoor het contact met andere mensen al wordt geminimaliseerd. Daarbij passen wij uw reis graag verder op maat aan, op basis van uw wensen. In een tijd als deze kunnen wij ons dan ook voorstellen dat u liever slaapt op plekken in de natuur en minder of niet in grote steden. Of dat u bij aankomst direct wordt opgehaald door uw privé chauffeur, of dat u kunt beschikken over uw eigen huurauto. U reist zodoende volkomen veilig in uw eigen bubbel. Doordat wij reizen op maat bieden, kunnen wij dit voor u regelen en zijn we hierin zeer flexibel. Zo kunt u genieten van de mooie plekken van Latijns-Amerika, ver weg van het massatoerisme en de drukte. 

Dagelijks in contact met onze lokale partners

Als dé specialist in reizen naar Latijns-Amerika staan we dag en nacht in contact met onze mensen aldaar en volgen we hoe de situatie zich daar ontwikkelt. Op deze manier kunnen we u snel voorzien van de juiste informatie en inschatten of het verstandig is of niet om naar een bepaalde bestemming af te reizen. 

Reisvoorstel aanvragen

Maak nu gebruik van onze zeer flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden en boek uw droomreis. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van uw reiswensen of als u vragen heeft over welke voorwaarden voor u gelden. U kunt ons bereiken op het nummer +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl.

Contact opnemen