Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Een avontuurlijk verblijf in de Pacuare lodge

| Petra Horsch

Voor mijn volgende verblijfplek in Costa Rica worden we naar de oevers van de Pacuare rivier gebracht. We worden welkom geheten door twee enthousiaste gidsen die ons al raftend meenemen naar de lodge. We krijgen een zwemvest, helm en peddels. Het belooft een avontuurlijk verblijf te worden.

Benieuwd naar de Pacuare lodge? Bekijk dan hieronder de video

(klik op de afbeelding en de video begint te spelen)

Vogels en vlinders schitteren in het zonlicht

Terwijl we over de Pacuare rivier varen zien we de omgeving om ons heen langzaam veranderen. De bewoonde wereld laten we achter ons en we varen steeds dieper het regenwoud in. We zien diverse vogels en blauw gekleurde vlinders die prachtig schitteren in het zonlicht dat tussen de bladeren van de bomen schijnt. We passeren een kleine waterval en krijgen een verfrissende douche. Na ongeveer 1,5 uur komen we aan bij de Pacuare lodge. We worden vriendelijk ontvangen door het personeel en krijgen een verfrissend drankje aangeboden. 

Een juweeltje middenin het regenwoud

Een van de medewerkers begeleidt me naar mijn lodge voor de komende dagen. Het blijkt een suite te zijn met uitzicht op de rivier. Aan de voorkant hangt een hangmat waarin ik mezelf al lekker zie ontspannen. Binnen staat een groot bed en de inrichting is sfeervol met veel natuurlijke elementen die goed passen in de omgeving. De badkamer is ruim en heeft een douche en wastafel. Vanuit mijn slaapkamer kijk ik uit op het tweede terras met zitgedeelte, hier is ook een buitendouche aanwezig. Na een warme douche doe ik me tegoed aan een heerlijke lunch die vers bereidt is met ingrediënten van de boerderij van de lodge. 

Onderzoeksprogramma voor het behoud van de natuur

Na de lunch krijgen we een film te zien waaruit blijkt dat de Pacuare lodge duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De flora en fauna van deze omgeving zijn erg bijzonder en de lodge ondersteunt dan ook een onderzoeksprogramma dat zich bezig houdt met het behoud van dit natuurgebied en dat onderzoek doet naar de jaguars die hier voorkomen. Verder wordt alle energie in de logde opgewekt door zonnepanelen, waterturbines en een bio verwerker.  De lodge biedt de lokale bevolking de mogelijkheid om te werken. Zo zag ik het personeel samen Engels oefenen zodat ze niet alleen achter de schermen kunnen werken, maar ook gasten kunnen ontvangen en verder door kunnen groeien. 

Ontdekken, onspannen en genieten

​De rest van de middag hebben we de tijd om de omgeving verder te verkennen. De vogels fluiten en we horen de rivier op de achtergrond stromen. Vlak voor het vallen van de avond neemt een gids ons mee op een wandeling op zoek naar vogels en insecten. We zien een toekan en een uil in de verte. Als we terugkomen drinken we een cocktail en schuiven we niet veel later aan voor het diner. We kiezen een goede wijn uit de wijnkelder en laten ons het eten goed smaken. 

Na een goede nachtrust in deze sprookjesachtige omgeving word ik vredig gewekt door de eerste zonnestralen. Ik neem een kop koffie en terwijl ik in mijn hangmat ga zitten zie ik de jungle ontwaken. Na het ontbijt breng ik een bezoek aan de inheemse Cabecar gemeenschap. Om deze gemeenschap te bereiken lopen we over een glibberig pad, dwars door het regenwoud. Onderweg krijgen we uitleg over alle dieren en planten die we tegenkomen. Na een wandeling van 1,5 uur komen we aan bij de gemeenschap. Het is rustig, want de meeste mensen zijn aan het werk op de boerderij. We lopen door het dorp en krijgen uitleg over hoe de mensen hier leven. Na dit bezoek gaan we weer terug naar de lodge voor een welverdiende lunch. In de middag kies ik ervoor om door de boomtoppen te ziplinen en nog wat te ontspannen in mijn hangmat. 

 

Een perfecte afsluiting van een geweldig verblijf

​De volgende dag is het tijd om te vertrekken, maar voordat we gaan heeft het personeel nog een verrassing voor ons. We gaan namelijk ontbijten op een bijzondere plek. Met een zipline worden we naar een platform hoog in de bomen gebracht, dit is ‘het nest’. Hier staat een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Tussen de vogels genieten we van ons ontbijt. Een perfecte afsluiting van een geweldig verblijf.

Meer over Costa Rica

Wilt u graag zelf een rondreis door Costa Rica maken en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over Costa Rica.

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Meer over Costa Rica