Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis Patagonië

Ongerept en wonderschoon aan het eind van de wereld

Diep in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, vindt u een ruig landschap van bergen, gletsjers en oerbossen, beter bekend onder de naam Patagonië. Patagonië strekt zich uit in het zuiden van buurlanden Chili en Argentinië. Rij over de Carretera Austral, één van de mooiste autoroutes ter wereld en ga ice-hiken over de immense Perito Moreno gletsjer. Ontdek het nationale park Torres del Paine en spot pinguïns en zeeleeuwen bij Peninsula Valdés. Ongerepte natuur met ruige landschappen, indrukwekkende gletsjers en weelderige natuurparken is wat u tijdens een rondreis door Patagonië tegenkomt. Bent u geïnteresseerd? Kijk dan eens naar de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld.

Rondreizen - Patagonië

De vele gezichten van een rondreis door Patagonië

Een rondreis door Patagonië is een reis om nooit meer vergeten. In het bijzonder vanwege de overweldigende landschappen, maar Patagonië heeft meer te bieden. Voor natuurliefhebbers is het een paradijs, maar ook avonturiers kunnen hier hun hart ophalen. Een van de meest bekende trekgebieden is Torres del Paine, maar vergeet ook El Chaltén niet, een perfecte uitvalsbasis voor meerdere wandelroutes en waar u Mt. Fitz Roy vindt. Deze berg met steile granieten wanden is een van de iconen van Patagonië. In Patagonië zijn tevens meerdere spectaculaire gletsjers te vinden, waarvan een aantal in het Los Glaciares National Park gelegen zijn. De meest bekende is de Perito Moreno, waar u als toeschouwer frequente ijsbreuken kunt aanschouwen en horen, en getuige kunt zijn van het afbreken van (grote) ijsblokken die in het water vallen.

Tijdens een rondreis Patagonië kunt u een overvloed aan wilde dieren bewonderen, waaronder zeeleeuwen, pinguïns en guanaco's. Langs de kustlijn zwemmen onder andere orka’s, bultruggen en dolfijnen. Een zeldzame ervaring is het spotten van de poema. Ze zijn schuw en vaak in de nachten actief, echter er zijn specifieke gebieden waar de Poema zich soms ook overdag laat zien. Enkele van deze gebieden zijn te vinden in het Torres del Paine nationaal park, waar gespecialiseerde gidsen beschikbaar zijn om uw kansen op het spotten van de Poema zo groot mogelijk te maken.

Patagonië is tevens het vertrekpunt voor meerdere cruises. Niet alleen cruises naar Antarctica vertrekken vanuit Zuidelijk Patagonië, er zijn ook enkele cruises die naar de meest afgelegen gebieden van Patagonië voert. Tijdens een dergelijke cruise verkent u de ongerepte wildernis van Patagonië met onbekende gletsjers, schilderachtige fjorden, steile kliffen, met ijs bedekte bergen en afgelegen, onbewoonde eilanden. Lees meer over een van de cruises in Patagonië. 

Bij Sapa Pana Travel hebben wij Patagonië meermalen, al dan niet met huurauto, bezocht. We kennen de mooiste routes, unieke plaatsen en ‘must see’ bestemmingen. Een unieke rondreis door Patagonië maken we compleet met speciale en comfortabele accommodaties op bijzondere locaties. 

Meer over Chileens of Argentijns Patagonië?

Zelf een rondreis Patagonië maken?

Het is ons streven om van iedere reis een onvergetelijke reiservaring voor u als echte reisliefhebber te creëren. Als Latijns-Amerika specialist adviseren wij u met plezier over een luxe rondreis door Patagonië. Indien gewenst vertellen wij u meer over een rondreis met of zonder huurauto. Kijk rustig rond op onze website voor meer informatie en de mogelijkheden.

Heeft u vragen over Uw Unieke Reis of wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel? Neem dan eenvoudig contact met ons op en dan informeren wij u graag over de mogelijkheden. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl

Neem contact op