Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Los Glaciares

Een gigantisch ijsgebied

De naam van het park 'Los Glaciares', wat gletsjers betekent, verwijst naar het enorme gletsjergebied, met maar liefst 14 grote en meer dan 200 kleinere gletsjers, welke deel uitmaakt van de grote continentale ijskap.

De grootste ijsmassa van het zuidelijk halfrond

De naam van het park 'Los Glaciares', wat gletsjers betekent, verwijst naar het enorme gletsjergebied, met maar liefst 14 grote en meer dan 200 kleinere gletsjers, welke deel uitmaakt van de grote continentale ijskap. Dit is de grootste ijsmassa op het zuidelijk halfrond buiten de Antarctische gebieden en 's werelds 3e grootste zoet water reserve. Slechts 13 van deze gletsjers stromen naar de Atlantische Oceaan.

Het Nationale park Los Glaciares is grofweg in 2 delen te splitsen, naar ligging van 2 grote meren in het park; het Argentino meer in het zuiden en het Viedma meer in het noorden. Naast het Viedma meer biedt het noorden van Los Glaciares Nationaal park de Viedma gletsjer en nog een paar kleinere gletsjers. Tevens een aantal prachtige bergtoppen, waaronder Mount Fitz Roy en Cerro Torre, welke erg populair zijn onder bergbeklimmers en wandelaars. In het zuiden van het Los Glaciares Nationaal park wordt het Argentino meer gevoed door meerdere grote en kleine gletsjers, waaronder; de Perito Moreno gletsjer, de Upsala en de Spegazzini gletsjer. De laatst genoemde gletsjers zijn per boot bereikbaar en de Perito Moreno is bereikbaar over land. 

Naast spectaculaire landschappen heeft het Nationale park Los Glaciares een uitbundige flora en fauna met vele unieke soorten. U vindt er bijzondere boomsoorten als de Alerce, Calefate en Guindo en zeldzame diersoorten zoals de grijze vos, de guanaco en de puma. In deze regio bestaat een legende; "the one who tastes the fruit of Calafate, a small bush original from Patagonia, will always return for more…"

Rondreis Patagonië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Patagonië met een bezoek aan Nationaal Park Los Glaciares, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen