Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Patagonië

| Anke Hendriks

Patagonië is een van de mooiste plekken op aarde. Maar wanneer is nu de beste reistijd om Patagonië te bezoeken? Om u op weg te helpen hebben we alles met betrekking tot de beste reistijd Patagonië op een rijtje gezet. 

 

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. Temperatuur in  °C 5 5 3 1 -2 -4 -5 -3 -2 0 3 4
Max. temperatuur in  °C 16 15 13 10 5 4 3 4 8 11 13 15
Aantal zon uren per dag 8 7 6 5 4 3 3 5 6 7 8 8

Deze informatie is een indicatie van het klimaat in Patagonië.
Het weer in Patagonië is onvoorspelbaar en wij kunnen dan ook niets garanderen.

Patagonië in het kort

Patagonië ligt in het zuiden van het Zuid-Amerikaanse continent en beslaat de landen Chili en Argentinië. De natuur is hier ongerept en wonderschoon en als echte natuurliefhebber moet u dit gebied zeker een keer in uw leven bezoeken. Ruige en uitgestrekte landschappen, indrukwekkende gletsjers, weelderige nationale parken en ijsgebieden. Meer weten? Kijk dan eens verder bij Argentijns Patagonië of Chileens Patagonië.

Bekijk hieronder een video met de hoogtepunten van Patagonië.
(Klik op de afbeelding en de video begint te spelen)

Pagatonië beste reistijd: Oktober tot begin mei

De beste reistijd voor Patagonië is van oktober tot en met begin mei. De rest van het jaar is het winter in Patagonië wat zorgt voor lagere temperaturen en korte dagen. Bovendien zijn er minder vluchten naar het zuiden en accommodaties zijn gesloten. 

Goed om te weten: houd rekening met 4 seizoenen in een dag

Wilt u een reis maken naar Patagonië, houd er dan rekening mee dat het gebied helemaal in het zuiden ligt. Relatief gezien niet ver van Antarctica vandaan. Tropische temperaturen zult u dan ook niet tegenkomen, maar in de zomer kunnen temperaturen rond de 25 graden voorkomen. 

Door de bergen en de wind die afkomstig is uit Antarctica kan het weer snel omslaan. Patagonië staat ook bekend om een gebied waar u vier seizoenen in een dag kunt treffen. Zo heeft Johan in oktober, de lente, weleens rondgelopen in een t-shirt. Terwijl het kan voorkomen dat u in een middag in de zomer terecht komt in een sneeuwbui. Houd er dus rekening mee dat het weer in Patagonië nooit helemaal te voorspellen is. Wij raden daarom aan om kleding in laagjes te dragen. 

Naast dat alles in bloei staat is het ook een fijne periode om te reizen, omdat het in deze periode nog rustig is. De accommodaties waar u graag wilt verblijven en waar wij graag mee werken zijn beschikbaar en de vliegtickets zijn over het algemeen beter geprijsd.

Zomer van december tot en met maart

In deze periode is het hoogseizoen in Argentinië en Chili, omdat de lokale bevolking ook zelf vakantie heeft. De zomer is zonder twijfel een heel goede reistijd voor Patagonië. Omdat Patagonië omgekeerde seizoenen kent als wij in Nederland, is Patagonië een uitstekende bestemming voor een reis tijdens onze kerstperiode. Houd er wel rekening mee, dat als u in deze periode wilt reizen, u op tijd begint met de voorbereidingen. Accommodaties zijn sneller volgeboekt en vliegtickets zijn duurder. Het beste is om een reis naar Patagonië voor in de kerstvakantie al een jaar tot 8 maanden van te voren te boeken. 


Carretera Austral, Chili

Herfst in april en begin mei

Deze maanden staan niet bekend als de maanden om naar het zuiden af te reizen. Wij vinden de herfst echter een uitstekende reistijd voor Patagonië. De dagen worden korter en voornamelijk in de avond kan het afkoelen, maar doordat de wind deze weken vaak minder stevig is, is het over het algemeen overdag erg aangenaam. Anke was afgelopen jaar aan het einde van april in Patagonië en ze had heerlijk en rustig weer. De bossen vormden een waar kleurenpalet en de lichtinval bij de gletsjers was prachtig.

 
Vuurland, Ushuaia, Argentinië

Rondreis Patagonië maken?

Hopelijk helpt deze informatie met betrekking tot de beste reistijd u een beetje op weg om een keuze te maken wanneer u wilt reizen naar Patagonië. Kijk hieronder ook eens naar enkele rondreizen door Patagonië die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag over een rondreis of de beste reistijd voor Patagonië? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Neem contact op

Rondreizen Patagonië - Bekijk hier enkele voorbeelden voor een luxe reis naar Patagonië. Alle reizen zijn naar uw wensen en ideeën aan te passen.