Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Torres del Paine

Één van de meest bijzondere ongerepte natuurgebieden ter wereld

Het Nationale Park Torres del Paine geldt als één van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld. Vanwege haar unieke flora, fauna en spectaculaire landschappen is het in 1978 toegevoegd aan de Unesco lijst van Werelderfgoed. 

Een unieke natuur ervaring

Het nationale park heeft een oppervlakte van ruim 181.000 hectare. Het park heeft wegen voor voertuigen en paden voor wandelaars. Torres del Paine heeft prachtige kliffen en rotsen. In deze ruige hooggebergteformaties liggen talloze grote en kleine, helderblauwe meren ingebed. Rivieren monden uit in klaterende watervallen. De enorm uitgestrekte vlaktes maken deel uit van de Patagonische Vuurland steppe en worden afgewisseld met dichte magellaen bossen. De Grey, Tyndall en Balmaceda gletsjers zijn overblijfselen van een ooit veel uitgebreider systeem.

De uiteenlopende landschappen en grote hoogteverschillen zorgen voor een divers ecosysteem waar veel dier en plantsoorten kunnen leven. Patagonische steppegras, cypressen, coiguebossen en calafatestruiken komt u hier tegen. Ook het wildleven is zeer divers, denk aan Guanaco's, haasmuizen, rode en grijze vossen en zelfs poema's kunt u hier spotten. 

Rondreis Patagonië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Patagonië met een bezoek aan Torres del Paine, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen