Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Reizigers aan het woord

| Sapa Pana Travel

Een rondreis door Patagonië, het merendistrict en noordwest Argentinië

De plannen voor een mooie reis door Argentinië lagen er. Als focus hadden we Patagonië, maar ook de omgeving van Salta wilden wij graag verkennen. Johan van Rijswijck inventariseerde onze wensen, droeg mogelijkheden aan en stelde uiteindelijk een reis van 25 dagen samen. Deels door Chili, deels door Argentinië. 

"Het bleek een reis die onze verwachtingen meer dan overtrof"

Patagonië in de bloeiperiode van Brem

We startten in het zuiden van Chili, in Puerto Natales, vlakbij het Nationaal Park Torres del Paine. We verbleven hier in het Singular hotel Patagonia, een historisch, en qua architectuur zeer bijzonder, hotel met een uitstekende service. Vanuit het hotel konden we ons opgeven voor interessante excursies in de nabije omgeving. We bezochten Lake Grey, met de prachtige drijvende hemelsblauwe stukken ijs afkomstig van de Grey Gletsjer. Bewonderden de Salto Grande waterval en maakten een 12 kilometer lange wandeling door een moerasachtig gebied naar een rots die voorzien bleek te zijn van eeuwenoude rotstekeningen.

We beklommen onder begeleiding van een enthousiaste gids een steile berg om een blik op de condors te kunnen werpen en we kregen een rondleiding door ons bijzondere hotel. De omgeving van Patagonië met de bergen was ronduit prachtig. We bleken in de bloeiperiode van brem te zijn, een opvallende gele plant die overvloedig aanwezig is in deze gebieden. Dat gaf de omgeving en uiteraard onze foto’s nog iets extra’s. 

De schoonheid van het merendistrict

Het Chileense merendistrict, het gebied waar we ons eigenlijk niet zo in hadden verdiept bleek ook verrassend mooi. Een lange hike van een dag die wij maakten naar de Osorno vulkaan was adembenemend mooi en onvergetelijk: de schoonheid van de omgeving, de verlatenheid en stilte, de prachtige uitzichten. De zeven meren route die wij reden, liep door het Argentijnse merendistrict, vlak voor de grens met Chili. We reden hier door een natuurpark waar enorme slangendennen stonden. Aan de voet van zo’n boom, met uitzicht op een klaterende beek nuttigden wij onze lunch: een idyllische plek. Kortom, Patagonië en het merendistrict, de accommodaties en de activiteiten voldeden geheel aan onze verwachtingen.

Het hoogtepunt: Wonderlijke landschappen in La Puna, Argentinië

Toen hadden we het noorden nog te goed! Het gebied La Puna, tussen Salta en de Chileense grens, is een wonderlijk gebied met vulkanen, zoutmeren en kleurrijke landschappen. Het was met name dit deel van de reis dat wij het meest indrukwekkend vonden. De zeer ervaren en fijne gids die wij mee hadden was van onschatbare waarde. Hij kende het gebied op z’n duimpje en leidde ons naar de meest mooie uitzichtpunten. Plekken waar je normaliter niet komt of mag komen als gewone toerist. De kleuren, de afwisseling van het desolate landschap, de uitzichten, de vele zoutvelden en meren, het Titia geisergebied, het was overweldigend. Hoe mooi wij Patagonië en het merendistrict ook vonden, dit gebied stak er voor ons met kop en schouders bovenuit. De lange dagen, de lange ritten op onverharde wegen zonder ook maar iets of iemand tegen te komen waren weliswaar  vermoeiend, maar we hadden het niet willen missen. We hebben zelden zo'n mooi, afwisselend gebied gezien!

Geen vakantiegangers maar reizigers

Het was zoals onze gids aangaf: een reis zoals jullie maken laat zien dat jullie geen vakantiegangers maar reizigers zijn. Je komt niet voor de toeristische attracties maar zoekt naar de ziel van een land, van een gebied. Dat gevoel hebben wij ten volle ervaren dankzij de uitstekende organisatie, de opbouw van de reis en de bijzondere overnachtingsplekken. Alle hotels die voor ons waren geregeld waren prachtig, de een was nog mooier gelegen dan de ander. Sapa Pana Travel heeft optimaal invulling gegeven aan onze wensen. Bij deze reisorganisatie werken mensen die kennis van zaken hebben en goed aanvoelen wat hun klanten willen en wensen. Complimenten aan Johan van Rijswijck en zijn team van Sapa Pana Travel!

 

Rondreis door Argentinië maken?

Wilt u graag zelf zo'n rondreis door Argentinië maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Argentinië