Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gletsjercruise in Chileens Patagonië

| Anke Hendriks

Kapitein Luis Kochifas aan het woord

Dwars door de zuidelijke ijsvelden van Chileens Patagonië vaart Luis Kochifas, kapitein van de Skorpios lll, de unieke en exclusieve Kawesar-route. Hier monden enorme gletsjers uit in fjorden en kanalen, zijn de meren en rivieren helblauw en worden de eilandjes bevolkt door speelse zeeleeuwen en pinguïns. Wij stelden Luis enkele vragen over deze unieke en adembenemende cruise.

Luis, kun je wat meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Luis Kochifas, zoon van Constantino Kochifas en Noemí Coñuecar. Samen met mijn 5 broers ben ik opgegroeid in Puerto Montt. Op mijn 18e ben ik begonnen met varen en ik ben als opvolger van mijn vader de kapitein van de Skorpios lll. 

Jouw vader is in 1957 gestart met Skorpios, kun je ons hier meer over vertellen?

Mijn vader heeft het bedrijf opgericht in 1957. Hij had de jaren daarvoor hard gewerkt als visser en had net genoeg verdiend om een schip te kopen. In de begin jaren werd het schip als vrachtschip gebruikt. Pas 20 jaar later heeft hij besloten om over te stappen naar het toerisme. Zo begon hij in 1976 als pionier met de route naar de gletsjers. Hij wilde de schoonheid van het Chileense zuiden aan de wereld laten zien. En nu vele jaren later sta ik aan het roer om het werk van mijn vader voort te zetten. Momenteel hebben we twee schepen waarmee we onvergetelijke cruises maken.

Wat vind je het leukste aan je beroep als kapitein?

Ik geniet iedere keer weer van de omgeving, maar dat is niet het mooiste van mijn werk. Het meest gelukkig ben ik als ik onze gasten leer kennen. Vaak monden deze kennismakingen uit in vriendschappen. Er heerst een familiesfeer aan boord waardoor mensen zich snel thuis voelen. Het komt regelmatig voor dat mensen terug komen om de reis te herhalen. Ik zeg vaak: ‘The boat is small, but our heart is big’. 

Kun je meer vertellen over de route van deze expeditie cruise?

De 3 daagse Kaweskar route is een unieke en exclusieve route die door niemand anders wordt aangeboden. Tijdens de cruisetocht word je meegenomen naar tal van indrukwekkende gletsjers, waaronder Amalia en El Brujo, de twee grootste van het gebied. Onderweg kun je genieten van verschillende dieren, waaronder dolfijnen, zeeleeuwen, aalscholvers en condors. Ook bezoek je de Herman gletsjer die beschikt over gekleurde ijsschotsen. Tijdens de gehele tocht zal je je verbazen over het ongerepte en wonderschone landschap en de hier aanwezige flora en fauna. Het biedt reizigers de mogelijkheid om zich deelgenoot te voelen van een echte expeditie naar een afgelegen en ongerept deel van onze wereld.

Wat is volgens jou het hoogtepunt van de route?

De persoonlijke favoriet van mijn vader was de San Rafael gletsjer. Mijn favoriet is het Calvo Fjord. Hier komen wel tien tot twaalf hangende gletsjers op dezelfde plek uit de Patagonische ijskap naar beneden. Dat is een magisch gezicht. 

Hoe zie je de toekomst van Skorpios?

Ik sta er erg positief tegenover. De laatste jaren heeft Chili zich weten te ontwikkelen tot een aantrekkelijke bestemming. Vooral het zuidelijke deel begint steeds meer bekendheid te verwerven. Skorpios heeft hierin veel te bieden. Reizigers zijn op zoek naar de rust en de schoonheid die in Chileens Patagonië in overvloed aanwezig zijn. Een cruise met Skorpios is een groot avontuur, maar wel een waarbij je van de rust en stilte van dit geweldige gebied kunt genieten. 

Rondreis door Chili maken - Met een Skorpios cruise?

Wilt u graag zelf een rondreis door Chili maken met een cruise van Skorpios en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Chili