Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Dieren in Peninsula Valdés

| Anke Hendriks

"Peninsula Valdés heeft altijd iets voor je in petto". Dit is wat mijn gids mij vertelde toen we vroeg in de ochtend vanuit ons hotel vertrokken. Walvissen, zeeleeuwen, pinguïns én een familie orka's op zoek naar voedsel. Dat was wat Peninsula Valdés in het uitgestrekte Patagonië voor ons in petto had. Wat een bijzondere ervaring! Benieuwd wat het voor u in petto heeft? Hieronder zet ik op een rijtje wat u bij Peninsula Valdés kunt zien. 

​Wilt u dieren spotten in Argentinië? De beste plek in Argentinië waar u dit kunt doen is Peninsula Valdés, een schiereiland aan de Atlantische oceaan. In en rondom de voedselrijke wateren langs de kust van Peninsula Valdés manifesteert zich namelijk een bijzonder gevarieerd dierenleven met o.a. pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen, walvissen en zeeolifanten!

Pinguïns

​Tussen november en maart kunt u pinguïns vinden op en rondom Peninsula Valdés. Pinguïns zijn echte gewoontedieren en komen dan ook ieder jaar weer terug naar het schiereiland, en in sommige gevallen zelfs naar hetzelfde nest, om te broeden. Pinguïns zijn hele nieuwsgierige dieren wat maakt dat u ze van heel dichtbij kunt bekijken. 

Walvissen

​De eerste walvissen komen al rond juni naar de wateren rondom Peninsula Valdés, maar in de maanden september en oktober is de populatie op het hoogtepunt. Er kunnen dan wel rond de 500 walvissen rond zwemmen. Ook de walvissen komen naar dit gebied om nakomelingen te krijgen. U kunt een boottocht maken, maar het is soms ook mogelijk om de walvissen al vanaf de kust te zien springen. 

Zeeleeuwen en zeeolifanten

​Zeeleeuwen en zeeolifanten zijn het hele jaar op Peninsula Valdés te vinden. Ze wisselen periodes op de kust af met periodes in het water. Hier vindt u grote kolonies zeeleeuwen en olifanten. De jonge zijn speels en kunnen de oudjes vaak vervelen wat zorgt voor een leuke voorstelling. En voor degene die niet afschrikt van koud water is het zelfs mogelijk om met zeeleeuwen te snorkelen of duiken.

Orka's

Vanaf september tot en met april is het mogelijk om orka’s te spotten. Bijzonder aan het spotten van Orka’s bij Peninsula Valdés is dat zogenoemde ‘killer whales’ tijdens het jagen volledig aan land komen. Orka’s jagen op jonge zeeleeuwen en daardoor zwemmen ze dicht langs de kust. Als een jonge zeeleeuw niet oplet, dan werp de orka zich op het land om zijn prooi te grijpen. Dit fenomeen komt nagenoeg nergens anders ter wereld voor. 

Dolfijnen

​Er komen twee soorten dolfijnen voor bij Peninsula Valdés. De Commerson dolfijn, ook wel de kortsnuitdolfijn, komt het gehele jaar in de wateren rond het schiereiland voor. De bonte dolfijn komt voor tussen december en april. Het is een bijzondere ervaring als er een groep van 100 dolfijnen voor uw boot uit zwemt. 

In een onderzeeër

​Op een unieke en onvergetelijke manier het onderwater leven spotten? Dat kan aan boord van de Yellow submarine. Dit schip ligt voor een deel onder water, zoals een onderzeeër. Dit geeft reizigers de mogelijkheid om de dieren niet alleen vanaf het wateroppervlak, maar ook werkelijk onder water te spotten. Er is altijd een natuurgids aan boord die u meer kan vertellen over het gedrag en de gewoonten van de dieren. Hieronder kunt u zien wat voor een bijzondere ervaring dit is. 

Overnachten bij El Pedral Lodge

​Wilt u het dierenleven op Peninsula Valdés spotten, dan raden wij u aan om minimaal twee nachten in een accommodatie in de omgeving te overnachten. Een mooie en aangename accommodatie is de charmante El Pedral lodge en ligt op Punta Nifas, ongeveer 75 kilometer van Puerto Madryn vandaan. De lodge heeft qua bouwstijl én interieur normandische kenmerken en met slechts een korte wandeling en u staat aan de kustlijn van Patagonië. 

Peninsula Valdés bezoeken?

​Een bezoek aan Peninsula Valdés is een onvergetelijke beleving en het past uitstekend binnen een rondreis door Argentijns Patagonië in het zuiden van het land. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk voor meer inspiratie de inspiratiereis hieronder. Heeft u meer vragen of wilt u persoonlijk reisadvies? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de inspiratiereis