Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis het beste van Patagonië

17 dagen - Vanaf € 15.900,- per persoon

Patagonië - cruise

 • Beleef Buenos Aires, stad van Evita Peron, Maradona en tango
 • Bezoek de Perito Moreno gletsjer vanuit uw lodge op de Argentijnse pampa
 • Wandel door het fenomenale landschap van National Park Torres del Paine
 • Cruise met de Ventus Australis om Kaap Hoorn langs gletsjers en fjorden
 • Maak landingen bij pinguïn- en zeeolifantenkolonies

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag begint uw Unieke Reis door Argentinië en Chili! U stapt in de avond in Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Buenos Aires.

Dag 2: Buenos Aires

U arriveert in de ochtend in Buenos Aires. Bij aankomst op de luchthaven wordt u door een van onze lokale medewerkers welkom geheten en naar uw hotel gebracht. U verblijft in een kleinschalig, luxe boutique hotel in de elegante woonwijk Recoleta. Het boutique hotel uit 1912 is prachtig gerestaureerd en heeft een klassieke Franse uitstraling. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding, waarop u even kunt bijkomen van uw vlucht en/of alvast kennis kunt maken met de stad. Buenos Aires staat ook wel bekend als ‘het Parijs van het zuiden’. Dit vanwege de talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven en restaurants. U kunt een bezoek brengen aan de prachtige parken in de wijk Palermo, de stijlvolle wijk Recoleta, waar het heerlijk winkelen is en waar ook het graf van Evita Peron gelegen is. Ook de karakteristieke wijk San Telmo, de bakermat van de tango, en uiteraard de volkswijk La Boca met haar kleurrijke huizen zijn zeker de moeite waard!
Overnachting: Algodón Mansion | logies & ontbijt

Dag 3: Buenos Aires

Vandaag wordt u door uw gids bij het hotel opgehaald en meegenomen langs de hoogtepunten van deze mooie stad. Uw privé gids laat u kennis maken met deze boeiende stad aan de hand van vier verschillende parken. Tijdens de wandeling bezoekt u het Plaza de Mayo, waar Evita ooit haar volk toesprak. Daarna brengt u een bezoek aan La Boca, de volkswijk. Ook bezoekt u het Plaza San Martin en Recoleta. Aan de hand van zijn verhalen komt u meer te weten over de rijke historie van de stad en de Porteños (de inwoners van Buenos Aires). Na afloop wordt u weer naar uw hotel gebracht en de rest van de dag heeft u ter vrije besteding.
Overnachting: Algodón Mansion | logies & ontbijt

Dag 4: Buenos Aires - El Calafate

Vanuit Buenos Aires reist u met een binnenlandse vlucht naar El Calafate in Argentijns Patagonië. El Calafate ligt op de zuidelijke oever van het Argentino meer en is de toegangspoort tot het nationale park Los Glaciares. Het dorp ontleent zijn naam aan een struik, die nog kan worden gevonden in de regio, maar niet in dezelfde hoeveelheid als vroeger. Haar vruchten behoren tot de bessenfamilie, heel klein en donkerpaars. Er is een oud Tehuelche gezegde welke eindigt in de volgende zin: ‘Zij die Calafate proeven, komen daar ooit weer terug‘. 
Overnachting: Eolo Lodge | volpension

Eolo Lodge

U verblijft in de luxe Eolo Lodge, waar u de typische sfeer van Patagonië ervaart. Vanuit dit hotel heeft u een schitterend uitzicht op de gletsjers van het zuidelijke Patagonische ijsgebied, het grootste meer in Argentinië én de bergen van de Andes. Geniet hier van alle rust en stilte. Deze schitterende accommodatie ligt in het uitgestrekte landschap van de Anita Vallei, een bijzonder natuurgebied. Eolo Lodge is geïnspireerd door de historische estancias in de omgeving. Het gehele hotel, van het meubilair tot het servies, combineert de simpele structuur van de Creoolse huizen, die de oorspronkelijke bewoners bezaten, met een moderne architectuur. Het hotel beschikt over 17 kamers en vanuit elke kamer heeft u een prachtig uitzicht over het landschap. De kamers zijn gedecoreerd met antiek meubilair, waardoor u zich in een typische Zuid-Argentijnse estancia waant.

Dag 5: El Calafate

Samen met uw Engelssprekende privé gids gaat u vandaag de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer bezoeken. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik en 5 kilometer breed is. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder. Dit kan waargenomen worden op twee manieren. Enerzijds door het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken. Anderzijds breken op regelmatige tijdstippen grote ijsbrokken van de gletsjer af die dan met veel lawaai in het Argentinomeer vallen. Wanneer u aan de andere kant van het meer staat, kunt u urenlang kijken en luisteren naar de geluiden van deze, altijd in beweging zijnde, ijsmassa.  Na afloop wordt u naar uw hotel terug gebracht.
Overnachting: Eolo Lodge | volpension

Dag 6: El Calafate

Deze dag heeft u de tijd om de spectaculaire omgeving van uw accommodatie te verkennen. Eolo Lodge is gunstig gelegen, tussen de stad El Calafate en het nationale park Los Glaciares. Op de 10.000 hectare grond kunt u vanuit uw lodge verschillende activiteiten doen zoals paardrijden, mountainbiken, wandelen, vogels spotten en natuurlijk genieten van de omgeving. 
Overnachting: Eolo Lodge | volpension

Dag 7: El Calafate - Torres del Paine

Vandaag wordt u naar de rand van het nationale park Torres del Paine in Chili gebracht. Dit nationale park in Patagonië geldt als één van de meest bijzondere ongerepte natuurgebieden ter wereld. Vanwege haar unieke flora, fauna en spectaculaire landschappen is het toegevoegd aan de Unesco lijst van Werelderfgoed. Hier verblijft u in Patagonia Camp waar u verblijft in een van de 20 luxe tenten genaamd yurts. Bij Patagonia Camp wordt het mooie van kamperen, zoals contact met de natuur en het ultieme gevoel van vrijheid, gecombineerd met de nodige luxe en comfort. Deze yurts zijn geheel ecologisch gebouwd en verrassend comfortabel en sfeervol ingericht met een eigen badkamer, privé terras, comfortabele bedden, centrale verwarming en een mooi koepelvormig dakraam zodat u in de avond van de prachtige sterrenhemel kunt genieten.
Overnachten: Patagonia Camp | volpension

Dag 8 en 9: Torres del Paine

Deze dagen verblijft u in het nationale park Torres del Paine en kunt u gebruik maken van de activiteiten die door Patagonia Camp worden aangeboden. Torres del Paine heeft een oppervlakte van ruim 181.000 hectare en bestaat uit prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes. De Grey, Tyndall en Balmaceda gletsjers zijn overblijfselen van een ooit veel uitgebreider systeem. De enorm uitgestrekte vlaktes maken deel uit van de Patagonische Vuurland steppe. De aangeboden excursies van Patagonia Camp verschillen qua duur en moeilijkheidsgraad. Denk aan mooie wandelingen naar diverse  uitkijkpunten, kajakken of vissen in het Toro meer. Geniet deze dagen van de bijzondere omgeving.
Overnachting: Patagonia Camp | volpension

Aan boord van de Ventus Australis

De komende dagen verblijft u op de Ventus Australis. Een luxe expeditiecruise die u meeneemt op een bijzondere tocht door de vrijwel onontdekte omgeving van water, fjorden en de ongerepte sub Antarctische natuur. Een geweldig avontuur! De Ventus Australis biedt plek voor 210 passagiers en is speciaal ontworpen om goed door de smalle fjorden en kanalen te navigeren. Tijdens deze cruise vaart u met een zodiac een of meerdere keren per dag naar land om de unieke flora en fauna van dichtbij te bekijken. 

Dag 10: Torres del Paine - Punta Arenas - Australis Cruise

Na het ontbijt wordt u naar de haven van Punta Arenas gebracht waar u aan boord stapt van de Ventus Australis. De komende 5 dagen maakt u een expeditiecruise naar Ushuaia. Na een welkomstdrankje van de kapitein en de bemanning zal het schip vertrekken. Gedurende de nacht steekt u de Straat van Magellaan over en vaart u door een labyrint van kanalen, die kenmerkend zijn voor het zuiden van Patagonië. U ziet de lampjes van Punta Arenas in de verte steeds verder verdwijnen, terwijl u het kanaal tussen de eilanden Darwin en Isla Grande eiland binnen gaat.
Overnachting: Ventus Australis | volpension

Dag 11: Australis Cruise

Als u wakker wordt vaart u door diepe fjorden en brede baaien. Bij de baai van Ainsworth stapt u van boord om een overvloed aan vogels en een kolonie zuidelijke zeeolifanten te kunnen zien. Maak een wandeling langs een beek, veengebied en bever leefgebied naar een waterval en met mos begroeide rotswand diep in het ongerepte bos. Of maak een wandeling langs de top van een gletsjer morene. Hierna verlaat u de baai van Ainsworth en vaart u westwaarts naar de Tucker eilandjes. Na de lunch kunt u de Magellan-pinguïns van dichterbij gaan bekijken die op de kleine eilandjes wonen. Meer dan 4.000 pinguïns nestelen zich hier. Ook andere vogelsoorten zijn hier te vinden. In september en april wonen de pinguïns ergens anders en wordt deze excursie vervangen door een wandeling naar een nabijgelegen gletsjer aan Brookes baai. In de nacht vaart de cruise rond het westelijke uiteinde van Tierra del Fuego via het smalle kanaal van Gabriël, Magdalena kanaal en Cockburn kanaal.
Overnachting: Ventus Australis | volpension

Dag 12: Australis Cruise

In de ochtend komt u via het Beagle kanaal aan bij de Pia fjord. Hier stapt u van boord over in een kleiner bootje dat langs de kust naar de Pia gletsjer vaart. U kunt hier van boord om een korte wandeling te maken met geweldig uitzicht over de gletsjer en de vele ijsbergen. Niemand weet zeker hoe de gletsjer zijn naam kreeg maar volgens een theorie is het genoemd naar prinses Maria Pia van Savoy (1874- 1911), dochter van de Italiaanse koning. Weer terug aan boord van de cruise vaart u verder naar het oosten door een gebied dat Glacier Alley wordt genoemd.  
Overnachting: Ventus Australis | volpension

Dag 13: Australis Cruise

In de ochtend vaart het schip richting de Wulaia baai. Hier is de geschiedenis net zo meeslepend als de natuur. Eens de plek van de grootste inheemse nederzetting van het gebied. Het gebied staat ook bekend om zijn betoverende schoonheid en dramatische geografie. Maak een wandeling door het betoverende Magellan bos met bijzondere boomsoorten. De wandeling eindigt bij een uitzichtpunt met een prachtig uitzicht over de baai. In de middag bezoekt u het Nationale Park van Kaap Hoorn. Kaap Hoorn is een enorme klif van bijna 425 meter hoog, welke op 30 januari 1616 door Nederlandse zeevaarders ontdekt is.
Overnachting: Ventus Australis | volpension

Dag 14: Australis Cruise - Ushiaia

Vroeg in de ochtend bereikt u de haven van Ushuaia, de grootste plaats op Vuurland, een bijzonder, ruig en ongerept eiland met zeer afwisselende landschappen. Bij aankomst wordt u door een van onze plaatselijke medewerkers ontvangen en naar uw hotel gebracht. Los Cauquenes, waar u verblijft, is gelegen aan de oevers van het Beagle kanaal, op slechts 7 kilometer van het centrum van Ushuaia. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op het met sneeuw bedekte Andes gebergte. Het hotel heeft, door het gebruik van hout in zowel het interieur als exterieur, een hele warme uitstraling. 
Overnachting: Los Cauquenes | logies & ontbijt

Dag 15: Ushuaia - Buenos Aires

In de ochtend verlaat u Ushuaia en vliegt u terug naar Buenos Aires. U heeft de rest van de middag ter vrije besteding. In de avond wordt u in uw hotel opgehaald en meegenomen naar de Rojo Tango van het Faena Hotel. Deze tangoshow staat wereldwijd bekend als één van de beste van Buenos Aires en won al meerdere prijzen. Onder het genot van een heerlijk diner wordt u hier getrakteerd op uitvoeringen van de beste tangodansers. Na afloop wordt u naar uw hotel terug gebracht.
Overnachting: Algodón Mansion | logies & ontbijt

Dag 16: Buenos Aires - Amsterdam

Uw Unieke Reis door Argentinië en Chili is helaas voorbij. U wordt opgehaald en naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht. Hier stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert

Dag 17: Amsterdam

Vandaag arriveert u in Amsterdam. 

Reissom

vanaf € 15.900,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 4 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 3 overnachtingen in Eolo Lodge op basis van volpension
 • 3 overnachtingen in Patagonia Camp op basis van volpension en alle excursies in internationaal gezelschap onder begeleiding van professionele Engelssprekende gidsen
 • 4 overnachtingen in aan boord van Ventus Australis op basis van volpension en alle excursies in internationaal gezelschap onder begeleiding van professionele Engelssprekende gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze graag voor u
 • city taks in Buenos Aires, lokaal te voldoen tijdens het uitchecken, ca. USD $ 1,50 per persoon per nacht
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering.

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Chili

Terug naar luxe reis Argentinië

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen