Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Tips voor El Chaltén Argentinië

| Anke Hendriks

Patagonië staat bekend om haar ruige en uitgestrekte landschappen indrukwekkende gletsjers, weelderige nationale parken en ijsgebieden. Het is prachtig om dit gebied met een huurauto te verkennen, maar neem ook zeker de tijd om kleinere gebieden op andere manieren te verkennen, zoals het minder bekende El Chaltén. Wij geven 10 tips. 

El Chaltén is een klein bergdorpje in het zuiden van Patagonië, gelegen in het Nationaal Park Los Glaciares. Het bestaat pas sinds 1985 en het werd al snel een populaire bestemming voor fanatieke wandelaars en bergbeklimmers die probeerden om de toppen van de Fitz Roy en de Cerro Torre te bereiken. U hoeft echter geen echte bergbeklimmer of ervaren wandelaar te zijn om te genieten van de schoonheid van Patagonië. 

Wandelen voor iedereen

Het maken van wandelingen is het hoogtepunt van El Chaltén. Deze plek wordt namelijk aangeduid als het wandelwalhalla van Patagonië. Of u nu een beginner of ervaren wandelaar bent, er zijn voldoende wandelroutes door oerbossen en langs lagunes, rivieren en grillige gletsjers. 

Er is nog veel meer te doen

Mocht u niet alleen willen wandelen, maar de omgeving ook op een andere manier willen verkennen dan is dat geen enkel probleem. Er is natuurlijk veel meer te doen in deze natuur rijke omgeving.  

Vissen

De meren en rivieren in de buurt van El Chaltén worden al tientallen jaren bevolkt door bruine en regenboogforellen en het is een perfecte plek voor het paaien van de Chinook zalm. Met haar diepe putten en sterke stromingen biedt de Río de las Vueltas een geweldige visplek. Niet te vergeten dat ook de omgeving haar steentje bijdraagt aan een onvergetelijke ervaring. U gaat samen met een gids op pad die voor alle uitrusting kan zorgen. 

Mountainbike

Even een keer niet wandelen, maar lekker op de fiets. In de omgeving vindt u verschillende routes die goed te fietsen zijn. Zo kunt u genieten van de prachtige uitzichten en de natuur. U kunt ervoor kiezen om een mountainbike te huren en zelf op pad te gaan, maar u kunt ook samen met een gids op pad.

Kajakken

Vanaf het water kunt u de omgeving op een andere manier in u opnemen. Het is niet nodig dat u ervaring heeft met kajakken, maar een redelijke conditie is wel belangrijk. Vanaf het water heeft u een spectaculair uitzicht op de Fitz Roy en gedurende de tocht vaart u langs bossen, bergen en gletsjers. 

Rotsklimmen

De omgeving van El Chaltén staat naast wandelen ook bekend om het rotsklimmen. Bent u een echte avonturier, dan is dit een geweldige uitdaging. Ook als beginnende klimmer kunt u hier terecht. Er wordt gekeken naar uw behoeften en uw ervaring en op basis daarvan wordt er een plan gemaakt. Vergeet vooral niet te genieten van deze bijzondere ervaring. 

Overnachten

Omdat El Chaltén pas sinds 1985 bestaat is het aanbod aan accommodaties en hotels relatief klein. Langzaam zien we de mogelijkheden groeien en dit jaar openen twee unieke accommodaties in dit geweldige gebied. 

Chalten Camp

Chalten Camp is genesteld in het inheemse bos, tussen Rio de las Vueltas en een enorme granieten muur, voorbij de drukte en de lichten. Het centrum ligt op slechts 3,2 km afstand en vereist 15 minuten rijden of 25 minuten lopen.  

Bijzonder aan deze accommodatie is dat u slaapt in een dome, een koepelvormige tent. Op deze manier staat u dichtbij de natuur, maar geniet u wel van de nodige luxe van een hotelkamer. De tenten zijn 26m2 groot en zijn volledig uitgerust met een queen size bed, badkamer met warm water, elektriciteit en een sfeervolle inrichting. Alle domes hebben een groot ‘raam’ dat een panoramisch uitzicht biedt op de Fitz Roy. 
 

Explora El Chaltén

De accommodatie van Explora is volledig omgeven door de ruige natuur van Patagonië en ligt op ongeveer 17 kilometer van het centrum van El Chaltén. Explora El Chaltén beschikt over 17 standaard kamers en 3 suites die allen een uitzicht hebben op de Electric Valley en de Marconi-gletsjer. Het menu van het restaurant is geïnspireerd op Argentijns Patagonië en in de avond kunt u na een lange wandeling ontspannen in de spa.

Explora heeft 4 andere hotels op verschillende plaatsen in Zuid Amerika en deze hotels hebben zich stuk voor stuk bewezen als unieke en comfortabele hotels met een uitstekende service. Wij zijn dan ook enthousiast dat Explora haar portfolio uitbreidt met een accommodatie in El Chaltén.

Inspiratiereis inclusief El Chaltén

Genoeg redenen om El Chaltén toe te voegen aan uw rondreis door Patagonië lijkt mij. Bent u benieuwd naar een rondreis door Patagonië inclusief een bezoek aan El Chaltén? Bekijk dan de rondreis die wij ter inspiratie hebben samengesteld. 

Bekijk rondreis

Meer over een bezoek aan El Chaltén

Klinkt een bezoek aan El Chaltén u als muziek in de oren en wilt u graag een rondreis maken naar Patagonië? Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een reisvoorstel op maat. 

Contact

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken nieuwe reisinspiratie over Latijns-Amerika.

Aanmelden