Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis Argentijns Patagonië

24 dagen - Vanaf € 7.975,- per persoon

autorijden - Patagonië - wildlife spotten - actief

 • Ontdek waarom Buenos Aires ook wel het “Parijs van het zuiden” genoemd wordt
 • Spot walvissen, pinguïns en zeeolifanten bij Peninsula Valdez
 • Maak wandelend en per kano kennis met National Park Tierra del Fuego in Vuurland
 • Ga ice-hiken op de immense gletsjer Perito Moreno
 • Verken het Argentijnse merendistrict met eigen huurauto

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam - Buenos Aires

Uw Unieke Reis gaat vandaag van start, u stapt aan boord van uw intercontinentale nachtvlucht naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar u de volgende ochtend aankomt.

Dag 2 | Buenos Aires

In de ochtend komt u aan in Buenos Aires, waar u welkom wordt geheten door een van onze lokale Engelssprekende medewerkers en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij gepland, zo kunt u even bijkomen van uw vlucht of alvast kennis maken met de stad. Buenos Aires staat ook wel bekend als ‘het Parijs van het zuiden’. Dit vanwege de talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking van overwegend Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst. De stad is een van de meest Europese van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond en vandaag heeft u de gelegenheid om nader kennis te maken met deze stad. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige parken in de wijk Palermo, de stijlvolle wijk Recoleta, waar het heerlijk winkelen is en waar ook het graf van Evita Peron gelegen is. Ook de karakteristieke wijk San Telmo, de bakermat van de tango en uiteraard de volkswijk La Boca met haar kleurrijke huizen zijn zeker de moeite waard!
Overnachting: Palo Santo Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 3 | Buenos Aires

Vandaag wordt u op een speciale manier meegenomen langs een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de boeiende Argentijnse hoofdstad. U vertrekt per fiets samen met uw gids om de wijken Recoleta en Palermo te verkennen. In de stijlvolle wijk Recoleta vindt u de beroemde begraafplaats Cementerio de Recoleta, waar u onder meer het graf van Evita Peron is gelegen. In de wijk Palermo vindt u de Bosques de Palermo, een groen eiland in de stad, zo'n 400 hectare groot, waar jong en oud zich (met name in het weekend) vermaakt. De trendy wijk Palermo wordt ook wel Palermo Soho genoemd naar de bekende wijk Soho in New York, USA. U treft hier een keur aan sfeervolle boetiekhotels in historische karakteristieke panden met veelal een modern interieur gecombineerd met klassieke elementen.
Overnachting: Palo Santo Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 4 | Buenos Aires – Trelew – Gaiman

(ca. 30 km | 40 minuten rijden)
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Trelew. Bij aankomst staat er een huurauto voor u klaar waarmee u naar uw hotel in Gaiman. Gaiman is een typisch Welsche nederzetting dat in 1875 is gesticht. Een wandeling door het dorpje is een goed manier om de sterke invloeden en tradities die de eerste inwoners in de regio hebben achtergelaten te ervaren. U vindt hier ook de typische huizen uit het begin van de 19de eeuw, waar de Britse invloeden nog goed terug te zien zijn.
Overnachting: Posada los Mimbres | logies & ontbijt

Dag 5 | Gaiman - Puerto Piramides 

Deze dag rijdt u verder naar Puerto Piramides, u volgt hiervoor de route richting Trelew. Desgewenst kunt u een stop maken in Trelew om het Paleontologisch museum te bezoeken van Egidio Feruglio. Puerto Piramides is in 1999 verklaard tot UNESCO werelderfgoed.
Overnachting: Las Restingas hotel de Mar | logies & ontbijt 

Dag 6 | Puerto Piramides 

Deze dag is vrij gepland en u heeft de tijd om de omgeving te ontdekken.  In deze prachtige omgeving leven o.a. walvissen, orka’s, dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen. De walvissen baren hier hun jongen vanwege het relatief rustige water in de beschutte baaien. Breng een bezoek aan het bezoekerscentrum van Peninsula Valdés, hier krijgt u een introductie over het gebied, waarbij u meer te weten komt over de flora en fauna in dit gebied en de geschiedenis. Puerto Piramides is een kustplaats omringt door kliffen en oude rotsformaties. Vanuit hier vertrekken dan ook de meeste boottochten om walvissen te spotten. Tijdens deze boottochten worden ook zeeleeuwen, dolfijnen en diverse kustvogels gespot. U vindt hier ook een kleine kolonie zeeleeuwen die u kunt bezoeken. U kunt vandaag met uw huurauto nog richting Punta Delgada rijden, dit plaatsje is het bezoeken waard vanwege de vuurtoren en de kolonie zeeolifanten. Hierna kunt u nog doorrijden naar Punta Norte. Onderweg kunt u nog de afslag nemen naar Caleta Valdés en een bezoek brengen aan Estancia San Lorenzo, een pinguïn broedplaats, waar u tijdens het broedseizoen 250.000 pinguïns kunt zien. In Punta Norte kunt u orka’s zien die zeeleeuwen op het strand jagen.
Overnachting: Las Restingas hotel de Mar | logies & ontbijt

Dag 7 | Puerto Piramides - Puerto Madryn

Vandaag rijdt u verder naar Puerto Madryn, een stad in het zuiden van Argentinië, op het schiereiland Valdes aan de Atlantische kust. U verblijft op een unieke locatie waar de diversiteit van de natuur tot zijn recht komt. Het prachtige landschap, de frisse lucht van de zee en Patagonische wijnsoorten maken uw verblijf onvergetelijk.
Overnachting: Peninsula Hotel | logies & ontbijt

Dag 8 en 9 | Puerto Madryn

Deze dagen kunt u erop uittrekken om het rijke en uitbundige dierenleven rondom de grillige kust van Peninsula Valdes van dichtbij te gaan bekijken. In deze regio leven diverse soorten pinguïns en zeeleeuwen kolonies. In het zuiden kunt u Salinas Grande en Chica gaan bekijken waar de meeste zeeleeuwen en Magellaan Pinguïns leven. Lees hier meer over het rijke dierenleven  en activiteiten in Peninsula Valdés.
Overnachting: Peninsula Hotel | logies & ontbijt

Dag 10 | Puerto Madryn - Trelew - Ushuaia

(ca. 65 km | 1 uur rijden)
Vandaag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Trelew (ca. 65 km / 1 uur rijden) om vervolgens een binnenlandse vlucht te nemen naar Ushuaia. Eenmaal hier aangekomen wordt u ontvangen door een van onze lokale medewerkers die u meeneemt naar uw accommodatie. Ushuaia is de grootste plaats op Vuurland en daarnaast een interessant plaatsje met enkele bezienswaardigheden. Vuurland is een bijzonder, ruig en ongerept eiland met zeer afwisselende landschappen. De lichtinval en weersomstandigheden veranderen continu, te danken aan de veelal harde wind uit het westen
Overnachting: Altos Ushuaia | logies & ontbijt

Dag 11 | Ushuaia

Het nationale park Tierra del Fuego, dat u vandaag in internationaal gezelschap gaat bezoeken, is het meest zuidelijk gelegen voorbeeld van een Patagonisch oerwoud. Het landschap wordt gekenmerkt door ruige bergtoppen, gletsjermeren en groene valleien. De bossen in dit deel van het land bestaan voornamelijk uit typische lenga en guindo bomen. Eenmaal aangekomen bij het Nationaal Park begint de wandeling van 7km, over een veilig maar ongelijk terrein. Onderweg komt u bij een punt waar u een mooi uitzicht heeft over het Roca meer, Lagunas Verde en Negra, Ovando en Lapataia rivier en Lapataia baai. Tijdens de wandeling door het beukenbos is de kans groot dat u de Magellanische specht ziet, welke de grootste van Zuid Amerika is. Maar u komt onderweg ook parkieten, zwartborst buizerds en Andes Condors tegen. In de middag gaat u kanoën door het nationale park. U gaat kanoën over de Ovando rivier die uitkomt op de Groene rivier, waar u een van de mooiste uitzichten van het nationale park kunt genieten. Geniet van de prachtige uitzichten en de kristal heldere wateren. U vaart naar het Groene Meer en Lapataia baai, waar u wellicht zeevogels zult zien, een prachtig plaatje. Lapataia baai is tevens het eindpunt van uw kano tocht. Hier kunt u genieten van een ontspannende zonsondergang, u ziet de zon langzaam verdwijnen achter de bergen, letterlijk aan het einde van de wereld. 
Overnachting: Altos Ushuaia | logies & ontbijt

Dag 12 | Ushuaia

U wordt vandaag met een 4x4 terreinwagen opgehaald bij uw hotel. Hiermee rijdt u samen met een Engelssprekende gids in internationaal gezelschap naar de Garibaldi pas waar u eerst kunt genieten van het fantastische panoramische uitzicht over de wonderschone meren Fagnano en Escondido. Deze meren zijn prachtig gelegen tussen de uitlopers van het Andes gebergte. De gebieden rondom het meer zijn tevens een paradijs voor vogelliefhebbers. Vervolgens gaat u van de geasfalteerde weg af waarbij u langs de oevers van het Fagnano meer rijdt, welke met zijn indrukwekkende waterspiegel en een lengte van 100 km het grootste meer op het eiland is. U komt aan bij een heuvel in het woud waar uw lunchplaats voor deze dag is. Hier wordt een typische Patagonische BBQ voor uw bereid. Tijdens uw vrije tijd is er genoeg tijd om rond te lopen in de omgeving. Na de lunch vervolgt u uw safari door het woud voordat u bij het Escondido meer aankomt. U zult soms ook delen door het water rijden! U maakt een stop voor thee of koffie en natuurlijk om foto's te maken. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Altos Ushuaia | logies & ontbijt

Dag 13 | Ushuaia – El Calafate – El Chalten

(ca. 200 km | 3,5 uur rijden)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Ushuaia gebracht, waar u aan boord stapt van een binnenlandse vlucht naar El Calafate. Bij aankomst kunt u uw huurauto ophalen en vervolgens rijdt u naar El Chalten, een klein gehucht aan de voet van het indrukwekkende Fitz Roy massief, ten noorden van het Viedma meer. El Chalten is een uitvalsbasis voor klimexpedities naar het Fitz Roy massief en er zijn ook diverse dagtochten mogelijk.
Overnachting: Hosteria El Puma | logies & ontbijt

Dag 14 en 15 | El Chaltén

Deze dagen zijn vrij gepland. Met uw huurauto kunt u  de spectaculaire omgeving gaan ontdekken. U verblijft dichtbij Cerro Chaltén, dat ook wel het Fitz Roy massief wordt genoemd. Chaltén komt uit de inheemse taal Tehuelche en daarin betekent het “rokende berg”. De steile berg punt van ongeveer 3400 meter hoogte dankt haar naam aan het feit dat er altijd wel wolken rondom de top hangen. De enorme bergpunten van Fitz Roy zijn bij helder weer zelfs te zien vanaf de Chileense kust en zijn ronduit indrukwekkend. De 25 meter hoge waterval Chorrillo del Salto ligt op maar vijf kilometer van El Chalten en is de moeite van het bekijken waard. Deze waterval wordt prachtig omgeven door de omringende bossen en is ideaal voor een kort uitstapje. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen, zoals klimmen, gletsjer-trekking, wandelen, fietsen en paardrijden waarbij u de prachtige omgeving kunt gaan ontdekken. Vanuit uw hotel is dit eenvoudig te organiseren. Lees hier onze tips voor activiteiten rondom El Chaltén
Overnachting: Hosteria El Puma | logies & ontbijt
 

Dag 16 | El Chalten – El Calafate

(ca. 215 km | 4 uur rijden)
Vandaag rijdt u met uw huurauto verder naar El Calafate. El Calafate ligt op de zuidelijke oever van het Argentino meer, 315 km van Rio Gallegos, hoofdstad van de provincie van Santa Cruz, en 80 km van de ingang naar Los Glaciares National Park. Vroeger waren de inwoners van het plaatsje voornamelijk bezig met het houden van schapen en het verkopen van hun wol. Naarmate de tijd verstreek werd de wolindustrie steeds minder belangrijk en verloor El Calafate zijn belang in de wolindustrie. 
Overnachting: Hotel Kosten Aike | logies & ontbijt

Dag 17 | El Calafate

Vrije dag gepland. El Calafate is de uitvalsbasis om het nationale park Los Glaciares te bezoeken.  Het nationale park Los Glaciares staat op de Unesco lijst van werelderfgoederen vanwege de  vele gletsjers die hier te vinden zijn, die beneden de boomgrens uitkomen. Er zijn 14 grote gletsjers en ontelbare kleinere gletsjers te vinden, maar de meest indrukwekkende is zonder twijfel de majestueuze Perito Moreno gletsjer. Deze enorme ijsmuur van 70 meter hoog en enkele kilometers breed, is één van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds in omvang toenemen. De gletsjer is gemakkelijk zelf te bereiken met de auto. Er zijn diverse panoramabalkons van waar de gletsjer goed te bekijken is. De aanblik en het donderende geluid van afbrekend ijs is ronduit spectaculair. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken, waarbij u dicht bij de ijsmassa komt en u kunt zelfs  met klimijzers het ijs op. Naast indrukwekkende ijsmassa’s biedt het park een prachtige natuur met bijzondere boomsoorten zoals de alerce en calafate en dieren zoals de grijze vos en de guanaco.
Overnachting: Hotel Kosten Aike | logies & ontbijt

Dag 18 | El Calafate – Bariloche

(ca. 15 km | 30 minuten rijden)
Na het ontbijt rijdt u met uw huurauto naar de luchthaven van El Calafate, waar u deze inlevert. Vervolgens neemt u een binnenlandse vlucht naar Bariloche. Eenmaal hier aangekomen haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in Bariloche. Bariloche is de bekendste plaats van het Argentijnse Merengebied. Besneeuwde bergtoppen, diepblauwe meren, kristalheldere rivieren en uitgestrekte, dichte wouden zijn enkele ingrediënten die het Argentijnse Merengebied tot een geweldige bestemming maken. Naast het sprookjesachtige Nahuel Huapi meer, zijn er in deze omgeving nog talloze plekken te vinden van een ongekende idyllische schoonheid. 
Overnachting: Design Suites Bariloche | logies & ontbijt


Dag 19 | Bariloche

Deze dag is vrij gepland. Er is in deze omgeving meer dan genoeg te ondernemen. Kajak bijvoorbeeld ontspannend over een van de stille bergmeren of maak een boottocht naar een van de eilanden voor mooie wandelingen. Voor de actievelingen zijn er ook mogelijkheden om te paardrijden of mountainbiken langs het Nahuel Huapi meer. Rust vindt u vooral buiten Bariloche maar wanneer u er toch voor kiest Bariloche te bezoeken, zijn het hoog aangeschreven Patagonia museum of een van de vele kaas-, vlees- of chocoladefondue restaurantjes een optie.  
Overnachting: Design Suites Bariloche | logies & ontbijt

Dag 20 | Bariloche – Villa la Angostura

(ca. 76 km | 1,5 uur rijden)
U rijdt vandaag met uw huurauto richting het plaatsje Villa La Angostura waarbij u prachtig langs de oevers van het Nahuel Napi meer kunt rijden. U kunt hierbij ook het nationale park Nahuel Huapi aandoen. Dit gebied is het oudste nationale park in Patagonië in de uitlopers van het Andesgebergte in Argentinië. Het werd opgericht in 1934, maar het hart wordt gevormd door het gebied dat Perito Moreno in 1903 aan de federale regering schonk. Het park is ongeveer 7050 km² groot en ligt in het zuidwesten van de provincies Neuquén en in het noordwesten in Río Negro grenzend aan Chili. Ook Villa La Angostura ligt binnen het park. 
Overnachting: Hosteria la Escondida | logies & ontbijt

Dag 21 | Villa la Angostura

In het hart van het Argentijns merendistrict, omgeven door meren, rivieren en een prachtig oerbos, ligt Villa La Angostura. Angostura ('landengte') komt van het Quetrihue schiereiland waar Villa La Angostura gesitueerd is. Een mooi, harmonieus en rustig bergdorp op 45 km van de grens met Chili en slechts 76 km van de luchthaven van Bariloche. Het is hier genieten met de hoofdletter 'G', waarbij de 'G' ook staat voor Gastronomie. In Villa La Angostura zijn een groot aantal uitstekende chef-koks gevestigd, waardoor de restaurants hier u de betere internationale gerechten kunnen serveren, naast de geheel eigen Patagonische keuken. 
Overnachting: Hosteria la Escondida | logies & ontbijt

Dag 22 | Villa la Angostura – Bariloche – Buenos Aires

Vandaag rijdt u met uw huurauto terug naar Bariloche (ca. 75 km / 1 uur rijden), waar u deze bij aankomst kunt inleveren op de luchthaven. Vervolgens neemt u een binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht, waar u nog een nacht verblijft alvorens u de volgende dag terugvliegt naar Amsterdam.
Overnachting: Palo Santo Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 23 | Buenos Aires – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht, waar u aan boord stapt van uw nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 24 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 7.975,- per persoon

 • Op basis van 2 samenreizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class 
 • 21 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 6 dagen huurauto in Trelew (Cat. Chevrolet Prisma of vergelijkbaar alternatief) incl. GPS, onbeperkt km’s en basisverzekering (eigen rísico van USD $ 1.353,- bij schade en USD $ 5.807,- bij over de kop slaan)
 • 5 dagen huurauto in El Calafate (Cat. Chevrolet Prisma of vergelijkbaar alternatief) incl. GPS, onbeperkt km’s en basisverzekering (eigen rísico van USD $ 1.353,- bij schade en USD $ 5.807,- bij over de kop slaan)
 • 4 dagen huurauto in Bariloche (Cat. Chevrolet Prisma of vergelijkbaar alternatief) incl. GPS, onbeperkt km’s en basisverzekering(eigen rísico van USD $ 1.353,- bij schade en USD $ 5.807,- bij over de kop slaan)
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • city taks in Buenos Aires, lokaal te voldoen tijdens het uitchecken, ca. USD $ 1,50 per persoon per nacht
 • eco taks in Bariloche lokaal te voldoen in Argentijnse pesos tijdens het uitchecken, ca. ARG $ 25 – 60 per persoon per dag (ca. USD $ 1,30)
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Argentinië

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen