Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Patagonië Chili

Ongepolijste schoonheid

Het nationale park Torres del Paine geldt als het hart van Chileens Patagonië. Een beschermd natuurgebied van 180.000 hectare, dat niet alleen bekend is vanwege haar unieke flora en fauna, maar ook om haar spectaculaire landschappen van rotsen, gletsjers, meren, wouden en rivieren. Er is echter nog zoveel meer te zien in dit ruige en afgelegen deel van Chili. 

Patagonië, rijk van de reuzen

De eerste navigatiekaarten van 'de Nieuwe Wereld' gaven Patagonië aan met de naam van de Latijnse legende; ‘Regio Gigantum’ (regio van de reuzen). De enkele overlevenden van de Magellan expeditie - de eerste expeditie rond de aarde 1519/1522 - vertelden dat dit gebied werd bevolkt door reuzen. Ferdinand Magelhaes beschreef de inheemse bewoners als ‘Patagão’. Hier dankt Patagonië nog altijd haar naam aan. Hiermee werd een legende geboren dat Patagonië het land van de reuzen was. In Patagonië zijn later ook nog eens fossielen van de ‘Argentinosaurus’ (de grootste dinosaurus ooit) opgegraven.

Vandaag de dag wordt het als vaststaand feit aangenomen dat Patagonië inderdaad het ‘rijk van de reuzen’ is, geïnspireerd op het Torres del Paine massief, Mt. Fitz Roy, de Zuid-Chileense ijsvelden en de mammoet gletsjer Perito Moreno. De indrukwekkende uitgestrektheid van het landschap, met de prachtige kleuren en haar grillige, maar toch wonderschone, vormen, geeft u het een gevoel dat dit alles afstamt uit een andere wereld óf dat dit de poort is naar een andere wereld. Niet alleen de luchten, meren, rivieren en fjorden zijn hier in de meest bijzondere blauwtinten, ook het ijs van de gletsjers heeft een steeds wisselende kleur blauw, alsof de kleur blauw alleen de regenboog zou kunnen vormen.

Rondreis door Chili maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Chili maken, inclusief een bezoek aan Patagonië, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen