"Het land van de eeuwige lente"; dit lijkt ons een prima uitgangspunt voor een bijzondere luxe reis! 

 • VIDEO

  Guatemala, alma de la tierra

 • Tikal
  Tikal

  De oude Maya-stad Tikal heeft men in de 18e eeuw ontdekt en wordt sinds 1881 uitgegraven en bestudeerd. De totale oppervlakte van het nationale park Tikal is  576 km2.

 • Atitlán
  Atitlán

  Atitlán is op vulkanische wijze ontstaan en omringd door drie vulkanen aan de zuidelijke oever en door een gebergte van 1000 meter hoog aan de noordelijke oever.

 • Antigua
  Antigua

  Een prachtig oud koloniaal stadje. Rondom dit stadje liggen drie vulkanen die voor een prachtig beeld zorgen op elk tijdstip van de dag.

 • Vriendelijke bevolking
  Vriendelijke bevolking

  in Chajul

 • Lokale markt
  Lokale markt

  Straatbeeld

 • Rio Dulce
  Rio Dulce

  De Rio Dulce 'zoete rivier' is gelegen in de regio Izabal.

 • Rio Dulce
  Rio Dulce

 • VIDEO

  In 1997, in San Andres Itzapa, is de Maya Pedal Ass. begonnen met recyclen van fietsen in Bicimáquinas;o.a. pedaalaangedreven mixers. Hierdoor is er minder noodzaak voor brandstof en elektriciteit. Video met Engelse ondertiteling.

Gaat u ook genieten van dit aangename klimaat? Wij bieden 100% maatwerk bij het samenstellen van een luxe individuele rondreis naar Guatemala? 


Wist u dat Guatemala, voornamelijk dankzij de kleurrijke Maya cultuur, ook één van de kleurrijkste landen ter wereld is ? De bijzondere traditionele klederdracht bepaalt in veel dorpen nog altijd het straatbeeld. Guatemala bezit naast deze Maya cultuur ook een zeer diverse flora en fauna; tropisch regenwoud in de noordelijke Petén regio, ruige bergketens en vulkanen in het zuiden met prachtig hoogland en het Caribisch Guatemala in het oosten van het land. De bijzonder vriendelijke Guatemalteken laten u dolgraag al dit moois zien!

Hoogland Guatemala

De hooglanden van Guatemala worden vaak aangeduid als 'het echte Guatemala'. De Maya bevolking die hier woont houdt nog altijd sterk vast aan de tradities en gebruiken die zijn overgedragen van generatie op generatie. Vooral interessant is het bezoek aan de vele kleine dorpjes waar meerdere dagen per week een markt is. Een goed voorbeeld is de markt van San Fransisco el Alto waarvan men zegt dat het de meest authentieke markt van Guatemala is. San Andres Xecul; 'onder de deken', staat bekend om de vrolijk versierde kerk als middelpunt van de markt. Almolonga; 'de plaats waar het water ontspringt', wordt al eeuwen geroemd voor de groenten en het fruit. In het departement Huehuetenango, in het noordwesten van Guatemala, vindt u de meest geïsoleerde dorpjes van het land; Todos Santos de Cuchumatán. Deze isolatie van de rest van het land heeft bijgedragen dat de meeste Maya tradities bewaard zijn gebleven.

Guatemala heeft alles in huis voor een mooie luxe reis! Ga met ons in gesprek wat betreft uw reiswensen en wij stellen op basis van onze expertise een mooie luxe reis voor u samen. Neem vandaag nog contact op!

 

 • Schouw

  Het was een onvergetelijk avontuur, een avontuur dat jullie bij Sapa Pana Travel voor ons mogelijk hebben gemaakt !

  Wij hebben een fantastische vakantie gehad en zijn heel blij dat jullie het hebben aangedurfd om voor ons (ik in een rolstoel) een reis samen te stellen! Alles was perfect georganiseerd, zonder …

  Lees verder
 • Familie Jurgens op rondreis door Guatemala, Honduras en El Salvador

  Een rondreis om nooit te vergeten

  Het was een prachtige rondreis door Guatemala, Honduras en El Salvador. Een reis om nooit te vergeten

  Lees verder
 • Peter & Rita in Placencia, Belize

  We hebben een fantastische reis naar Guatemala en Belize achter de rug!

  We hebben (inderdaad) een fantastische reis naar Guatemala en Belize achter de rug hebben. Jullie lokale partner heeft laten zien de zaken perfect onder controle te hebben: alle pick-ups waren …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier