Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Black Jaguar Foundation

| Johan van Rijswijck

Sinds 3 februari dit jaar werken wij samen met de Black Jaguar Foundation om de ecologische voetafdruk van onze onderneming en al onze reizen te compenseren. Met ingang van 2021 investeren we met Sapa Pana Travel tenminste 1% van onze jaarlijkse omzet in het Black Jaguar project. 

Black Jaguar Foundation – Araguaia Biodiversiteitscorridor

De Black Jaguar Foundation verwezenlijkt het meest ambitieuze herbebossingsproject in Brazilië. De Black Jaguar Foundation heeft een helder doel: het planten van inheemse bomen op een gigantische schaal, met als resultaat het realiseren van de Araguaia Biodiversiteitscorridor, de langste natuur corridor op aarde: 2600 km lang en 40 km breed. Op deze manier willen zij de balans tussen de natuur en de mens herstellen. 

Er worden 1,7 miljard inheemse bomen- en planten geplant om de Araguaia Biodiversiteitscorridor te herstellen. Deze corridor is het stroomgebied van de Araguaia rivier. Deze rivier ontspringt in de Braziliaanse Cerrado. Dit is een belangrijk ecosysteem, maar veel minder bekend dan het Amazoneregenwoud. Via het Amazone bassin gaat de Araguaia rivier over in de Tocantins rivier, die bij Belém in de Atlantische oceaan stroomt. De Araguaia Biodiversiteitscorridor heeft een lengte van 2.600 kilometer, is gemiddeld 40 kilometer breed en loopt door twee unieke ecosystemen, die van eminent belang zijn voor de zuurstofproductie op onze planeet en het tegengaan van de opwarming van ons klimaat. 

Het project voor 2021: het voorkomen van bosbranden.

Alléén bij extreme omstandigheden zoals vorig jaar komt het in Nederland in het nieuws: de bosbranden in het Amazonegebied. Maar de realiteit is helaas nog ernstiger, want elk jaar verdwijnt een aanzienlijk deel aan natuurgebieden in Brazilië door bosbranden. De Black Jaguar Foundation heeft een SOS Araguaia campagne gelanceerd, waarmee extra aandacht wordt gegeven aan dit onderbelichte onderwerp. Belangrijk onderdeel daarvan is een lokale aanpak in samenwerking met plaatselijke gemeenschappen, alsook trainingen, om het probleem bij de kern aan te pakken. Dergelijke werkwijzen hebben in het verleden hun vruchten afgeworpen, zoals u hier kunt lezen.

Sapa Pana Travel steunt de Black Jaguar Foundation (zie hieronder). Het kan zijn dat u hen wat extra, broodnodige steun wilt geven en daarmee een bijdrage wilt leveren aan het behoud van de natuur die zo onder druk staat. Dat kan, leest u hieronder meer informatie over het project en de manier waarop u kunt doneren.

Lees meer over het project bosbranden           Doneer direct aan het BJF project

Waarom de Black Jaguar Foundation?

We hebben heel bewust gekozen om samen te werken met de Black Jaguar Foundation. Dit project is een gedegen voorbereid en doordacht herbebossingsproject om twee ecosystemen op een duurzame manier te herstellen, zodat de corridor ook weer een ideale leefomgeving wordt voor de inheemse fauna.

Hoe draagt Sapa Pana Travel bij aan Black Jaguar Foundation?

Om te beginnen zal Sapa Pana Travel vanaf nu tenminste 1% van haar omzet investeren in het herbebossingstraject van Black Jaguar Foundation. We vinden namelijk het compenseren van onze ecologische voetafdruk en die van de door ons georganiseerde reizen in eerste instantie een verantwoordelijkheid van ons als Sapa Pana Travel. 

Daarnaast houden we u regelmatig op de hoogte over de Black Jaguar Foundation en het herbebossen van de Araguia Biodiversiteitscorridor. We vertellen erover in onze nieuwsbrief, onze magazines, op onze website en social media kanalen. Op deze manier kunnen we voor iedereen inzichtelijk maken wat er met het geïnvesteerde geld gebeurt en ook hopen we u te enthousiasmeren om zelf een bijdrage te leveren aan dit project. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Black Jaguar Foundation en over onze visie op duurzaam reizen? Bezoek dan onze pagina over duurzaam reizen. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Meer over duurzaam reizen