Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Dé wandelsteden van Latijns-Amerika

| Sapa Pana Travel

Dat Latijns-Amerika een hemel op aarde is voor wandelaars dat wisten we al. Een continent vol avontuur en natuurlijk schoonheid, met prachtige wandelroutes. maar wat zijn nou écht de gaafste wandelroutes om te wandelen? Wij hebben de zogenoemde hiking capitals even voor u op een rijtje gezet. Laat uw zintuigen ontwaken terwijl u uw wandelschoenen aantrekt en bewonder de diversiteit aan flora en fauna. 

Torres del Paine in Chili

Natuurlijk mag Torres del Paine in het Chileense gedeelte van Patagonië niet ontbreken aan deze lijst. Dit nationale park staat bekend om zijn iconische granieten torens en majestueuze berglandschappen. Vanuit het park zijn er meerdere populaire wandelroutes te begaan die u meenemen door het spectaculaire landschap omringd door gletsjers, meren en valleien. Het is een meesterwerk van natuur waar grillige bergpieken de wolken lijken te doorklieven en azuurblauwe gletsjermeren schitteren in het zonlicht. U zal verrast worden door de overvloed aan flora en fauna die dit nationale park zijn thuis noemen. 

El Chaltén in Argentinië

Ook het Argentijnse deel van Patagonië biedt haar reizigers diverse wandelmogelijkheden, waaronder het beroemde Fitz Roy gebied. U kunt genieten van de overweldigende uitzichten tijdens een wandeling naast de bergen en turquoise meren. El Chaltén is het hart van Argentijns Patagonië, waar een ongerepte wildernis op u wacht. Omarm de majestueuze pieken, die hoog boven de horizon uitrijzen en voel de spanning in de lucht terwijl u zich bevindt in de betoverende bossen. Het is een prachtig wandelgebied, maar ook een perfecte locatie voor rust en stilte. Of u nu een beginner of een ervaren wandelaar bent, er zijn voldoende routes door oerbossen en langs lagunes en gletsjers.

Heilige Vallei in Peru

Met zijn weelderige groene landschappen, steile bergtoppen, glinsterende rivieren en traditionele dorpen biedt de Heilige Vallei een onvergetelijke ervaring voor wandelaars. Geniet van de magische uitzichten terwijl u door de schilderachtige valleien trekt.  Daarnaast is de Heilige Vallei de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van de wereldberoemde Machu Picchu. Waarbij veel reizigers kiezen om een trektocht te maken, zoals de welbekende Inca Trail. Peru is een land dat vele prachtige wandelpaden kent. Lees meer over de mogelijkheden in onze blog.

Antigua in Guatemala

Het Pittoreske Antigua is een stad doordrenkt van geschiedenis en omringd door imposante vulkanen dat uitnodigt tot verkenning te voet. Te midden van de charmante geplaveide straatjes en de majestueuze landschappen die die horizon sieren, wacht een wereld van wandelmogelijkheden. Verlaat de gebaande paden en laat u verrassen door de verborgen wandelpaden die u naar de vulkanen van Acatenango en Pacaya leiden. Ben getuige van de spectaculaire lavastromen en voel de aarde onder uw voeten rustig trillen terwijl u naar boven klimt op de Pacaya vulkaan. Of geniet van de panoramische uitzichten terwijl oog in oog staat met de Acatenango vulkaan.

Arenal Nationaal Park in Costa Rica

Guatemala telt misschien honderden vulkanen, maar de Arenal vulkaan in Costa Rica mag niet overgeslagen worden als perfecte wandelbestemming. Deze actieve vulkaan en omliggende nationale parken bieden avonturiers een breed scala aan wandelpaden, met panoramische uitzichten op zowel de vulkaan als natuur. Wandel langs betoverende en overwoekerende regenwouden of ontdek de nabijgelegen watervallen. Een prachtig gebied welke uw zintuigen zal prikkelen en uw hart zal veroveren. Costa Rica kent nog veel meer prachtige natuurgebieden, die beschermd worden. Lees hierover meer in onze blog.

Cotopaxi Nationaal Park in Ecuador

Het Cotopaxi Nationaal Park is de wandelhoofdstad van Ecuador doordat de horizon wordt gedomineerd door haar indrukwekkende Cotopaxi vulkaan. Avonturiers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan diverse trektochten welke u naar de krater of lagere delen van het park brengen. Verken de hooglanden en koester de panoramische uitzichten welke u ervaart tijdens een van de vele wandelroutes die het park rijk is. Tijdens uw wandeltocht zullen talloze vogels boven uw hoofd dwarrelen en misschien vangt u zelfs een glimp op van een nieuwsgierige vos.

Chapada Diamantina in Brazilië

Chapada is een Braziliaans woord dat een regio van steile kliffen aan de rand van een plateau betekend. Het is een uitgestrekt landschap met kristalheldere riviertjes en blauwe meren. Als wandelaar en natuurliefhebber beleeft u hier een waar wandelavontuur door verbluffende landschappen. Het is gelegen in een prachtig natuurgebied in het binnenland van de staat Bahia. Er zijn verschillende routes beschikbaar, voor ieder wat wils. Bereidt u voor op een onvergetelijke ervaring omringd door verfrissende watervallen en diamantvormige hoogvlakten. 

La Ciudad Perdida in Colombia

Zoals de naam al suggereert biedt deze route u een toegang tot de verloren stad in het uitbundige regenwoud van de Sierra Nevada de Santa Marta. Tijdens een avontuurlijke meerdaagse trektocht volgt u oude stenen paden langs ruisende rivieren en maakt u tegelijkertijd kennis met de cultuur van inheemse stammen. U betreedt een mysterieuze wereld vol archeologische wonderen wanneer u de verloren stad, La Ciudad Perdida, bereikt. Ooit was deze plek een bloeiende stad, versierd met ceremoniële terrassen en deden eeuwen oude verhalen de ronde. Lees meer over Petra's ervaring tijdens deze prachtige wandelroute dwars door de jungle.

Reisvoorstel aanvragen - voor een actieve reis in Latijns-Amerika

Heeft u vragen over een unieke en luxe actieve rondreis naar Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen