Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Guatemala

De beste reistijd voor Guatemala is het hele jaar door. Het land kent geen grote temperatuurswisselingen. Waar u rekening mee kunt houden is het droge- en het regenseizoen. 

In het kort geldt:

  • In het hoger gelegen midden van het land ligt de temperatuur het hele jaar rond de 20 graden;
  • De temperaturen in de lager gelegen gebieden zoals de kust en het regenwoud in het noorden, liggen het hele jaar door rond de 30 graden;
  • Het droge seizoen loopt van november tot en met april;
  • In mei begint het regenseizoen wat af en toe zorgt voor een fikse regenbui.

Temperatuur

Guatemala heeft een tropisch klimaat met hier en daar grote verschillen in temperatuur die ontstaan door de zee en de hoogte waarop een gebied ligt. Het koelst is het in het hoogland met overdag een temperatuur van circa 20 graden. Aan de kust is het warm met een dag gemiddelde van circa 30 graden.

Neerslag

De meeste neerslag valt van mei tot oktober en het droge seizoen loopt van oktober tot mei. Qua reizen is het, tijdens het droge seizoen, hoogseizoen in Guatemala. Echter, in het regenseizoen kunt u nog steeds uitstekend reizen in Guatemala. De regen beperkt zich namelijk tot korte heftige (verkoelende) buien, met name in de namiddag, en de natuur is in deze periode juist prachtig (groen)!

De beste reistijd in Guatemala wanneer u reist met kinderen

Guatemala is een absolute aanrader voor een familiereis. De beste reistijd hier geldt voor alle Nederlandse schoolvakanties. In de meivakantie is het in Guatemala, toeristisch gezien, minder druk. U kunt een reis naar Guatemala prima combineren met Belize en/of Honduras. Meer weten over reizen met kinderen?

Rondreis door Guatemala maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Guatemala maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Guatemala