Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis Brazilië

21 dagen - Vanaf € 7.790,- per persoon

autorijden - Pantanal - historie

 • Kijk uit over Rio de Janeiro vanaf de top van de Suikerbroodberg
 • Bezoek de kleurrijke visafslag van historisch Paraty
 • Overnacht op een steenworp afstand van de watervallen van Iguaçu
 • Ga op zoek naar jaguars vanuit uw ecolodge in de Pantanal
 • Leer de Capoeira dans in de volkswijken van Salvador de Bahía

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro

Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam naar Rio de Janeiro. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse, die u naar uw hotel zal begeleiden. U verblijft in het historische wijk Santa Teresa, het oudste gedeelte van de stad. De mooie villa’s in dit deel van de stad stammen vrijwel allemaal uit het einde van de negentiende, begin twintigste eeuw. Een aantal van deze villa’s zijn de laatste jaren gerenoveerd tot kleinschalige boetiekhotels. Trekpleister in de wijk Santa Teresa is de Escadaria Selarón, de kleurrijke trap met allerlei tegeltjes gemaakt door de Chileense kunstenaar Jorge Selaron en natuurlijk de Santa Teresa tram. Het is een leuke wijk met veel leven, leuke barretjes en goede restaurants.
Overnachting: Hotel Santa Teresa | logies & ontbijt
 

Hotel Santa Teresa

Dit luxe boutique hotel is een oase van rust en verfijning in de bruisende metropool, die Rio is. Vanuit de weelderig groene tuin en diverse kamers van het hotel heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en de beroemde Guanabara baai. Het pand waarin het hotel is gevestigd, is van origine een historische fazenda, daterend uit lang vervlogen koloniale tijden. Voordat Rio zich ontwikkelde tot de beroemde wereldstad die het nu is, werd deze boerderij omringd door uitgestrekte koffieplantages. Het Santa Teresa Hotel ademt een typische “Carioca” sfeer. Aan de ontwikkeling van het hotel werkten diverse vooraanstaande architecten en designers mee zoals Sergio Rodrigues, Rock Lane, Studio Vitty, Zemog en Oficina de Agosto. Het interieur kent een tropisch design, geïnspireerd door de typisch Braziliaans sfeer uit het noordoosten van het land, doorspekt met Afrikaanse invloeden welke door de slaven in de koloniale tijd vanuit het moederland werden meegevoerd.

Dag 2: Rio de Janeiro

Deze dag wordt u door een Engelssprekende privé-gids opgehaald en brengt u een bezoek aan de beroemde Corcovado met het enorme Christusbeeld, hét symbool van deze bruisende stad. Bij het beeld heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Hierna rijdt u door de stad naar de Suikerbroodberg waar u met een kabelbaan omhoog gaat. Vanaf hier heeft u een heel ander uitzicht over de stad en ziet u het Christusbeeld waar u zojuist stond. Een erg indrukwekkende ervaring in deze mooie stad! Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Hotel Santa Teresa | logies & ontbijt

Dag 3: Rio de Janeiro

In de ochtend staat er een fietstocht van circa 3 uur op het programma. U maakt hierbij kennis met het zuidelijke gedeelte van de stad, met bekende trekpleisters maar ook traditionele wijken. U start bij het strand van Copacabana, een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Cariocas, zoals de inwoners van de stad worden genoemd. Vanaf hier fietst u naar de Suikerbroodberg. U maakt ook een stop bij de Praia Vermelha, een kleine oase in de metropool. Vanuit Praia Vermelha fietst u verder naar de levendige wijk Botafogo, waar u een inkijkje krijgt in de leefstijl van de Cariocas wanneer deze niet op het strand te vinden zijn. Hier vindt u de kleurrijke favela van Dona Marta, de eerste gepacificeerde favela van de stad. Het laatste onderdeel van de fietstocht neemt u mee naar de Lagoa, het grote meer van de stad, dat omgeven is door groene heuvels en chique buurten. In de avond wordt u meegenomen naar de leukste bars van de wijk Santa Teresa. U mengt zich hier tussen de Carioca’s en wordt aangenaam verrast door de informele cultuur van het nachtleven van de stad.
Overnachting: Hotel Santa Teresa | logies & ontbijt
 

Dag 4: Rio de Janeiro – Paraty 

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hier kunt u uw huurauto ophalen en eenmaal in het bezit hiervan kunt u op eigen gelegenheid naar Paraty rijden (ca. 250 km / 4,5 uur rijden). Wanneer u Rio de Janeiro voorbij bent, zult u voornamelijk via de Rodovia Rio-Santos rijden, een van de mooiste wegen van de Braziliaanse kust. De weg loopt parallel aan de kust, omringd door Atlantisch regenwoud. Het stadje Paraty is aan het water gelegen en heeft een hele eigen karakteristieke, koloniale sfeer. Paraty is gesticht in 1667 en heeft belangrijke functies in de geschiedenis vervuld als doorvoerhaven van suikerriet, goud en diamanten naar Portugal. De afgelopen 20 jaar zijn er ook verscheidene (piraten) speelfilms, series en videoclips opgenomen in Paraty. Het centrum is geheel autovrij en u kunt zo heerlijk ontspannen door de straatjes slenteren. Paraty kende in de 17e eeuw haar bloeiperiode toen het gewonnen goud en de diamanten uit de staat Minas Gerais vanuit Paraty naar Europa werden verscheept. Na de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822 kwam hier echter een einde aan, maar de prachtige koloniale gebouwen bleven intact en sinds 1966 staat het autovrije centrum op de UNESCO lijst van werelderfgoederen.
Overnachting: Pousada Literária de Paraty | logies & ontbijt

Pousada Literária de Paraty

Is een elegante pousada gelegen in het koloniale centrum van Paraty. De pousada heeft een fijne sfeer welke de kunst en cultuur van Paraty weerspiegelt. De naam 'Literaria' is een verwijzing naar het gelijknamige 'literair' festival begin juli en naar de bibliotheek van de accommodatie. Complementair aan het geheel is een mooie tuin en restaurant Quintal Das Letras onder de bezielende leiding van chef-kok Claudia Mascarenhas.

Dag 5 & 6: Paraty

Deze dagen zijn gepland. Een aanrader is het bezoeken van de visafslag en de fruit- en groentemarkt. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de Igreja Santa Rita, een kerkgebouw waarin een klein museum is gevestigd. U kunt ook met uw huurauto eropuit gaan om kennis te maken met de verschillende stranden in de omgeving van Paraty. Zo kunt u naar Ubatuba rijden, welke veelal door Brazilianen wordt bezocht of het kleine vissersdorpje Picinguaba. Bij een verblijf in Paraty moet u ook zeker een bottocht maken langs de diverse paradijselijke eilandjes die u hier kunt vinden.
Overnachting: Pousada Literária de Paraty | logies & ontbijt

Dag 7: Paraty – São Paulo – Foz do Iguaçu 

In de ochtend verlaat u Paraty en rijdt u naar de luchthaven van São Paulo. U kunt kiezen voor de snelste route of een langere, maar prachtige route langs de Costa Verde. Wanneer u de snelste route neemt rijdt u ca. 260 km / 4,5 uur rijden, wanneer u kiest voor de mooiste route moet u er rekening mee houden dat u ca. 330 km / 7,5 uur rijdt. Tijdens de lange route rijdt u langs prachtige stranden en ziet u veel van het Mata Atlântica regenwoud. Vanuit de kust rijdt u door de bergen om zo het stedelijk gebied van São Paulo te bereiken. Ondanks de vele drempels, lombadas in het Portugees, zult u zeker genieten van deze route. Bij aankomst op de luchthaven van São Paulo levert u uw huurauto in en stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst in Foz do Iguaçu wordt u verwelkomd door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht. 
Overnachting: Belmond Hotel Das Cataratas | logies & ontbijt
 

De watervallen zijn geweldig en het hotel is een grote droom. Onbeschrijfelijk echt waar! Om nooit meer te vergeten.

Een van onze klanten met ons op reis

Belmond Hotel Das Cataratas

Dit sfeervolle hotel is als enige accommodatie gelegen in het Braziliaanse deel van het nationale park Foz do Iguaçu met direct uitzicht op de watervallen. Omdat uw hotel in het natuurpark ligt, heeft u ook de mogelijkheid om de watervallen te bekijken voor of na sluitingstijd als de overige bezoekers weg zijn. Het hotel werd geopend in 1958 en is enkele jaren gelegen grondig gerenoveerd. Sindsdien is het aangesloten bij BelmondHet roze hotel heeft een sfeervolle koloniale stijl en ligt direct aan de wandelroute naar het uitkijkpunt voor de watervallen.

Lees en bekijk hier meer over het grote voordeel de watervallen voor uzelf te hebben

Dag 8: Foz do Iguaçu

U kunt deze dag op eigen gelegenheid de Braziliaanse zijde van de watervallen bezoeken. Foz do Iguaçu ligt op de grens van het drielandenpunt Argentinië, Brazilië en Paraguay. Hier stort de Iguaçu rivier zich in maar liefst 275 watervallen in de Paraná rivier. Het weelderig groene nationale park waarin de watervallen en Foz do Iguaçu ligt, voegt nog een extra dimensie toe aan dit machtige schouwspel. Het geheel valt onder de UNESCO wereld erfgoederen lijst. Foz do Iguaçu is het beste in de ochtend te bezoeken omdat de lichtinval op het water dan op haar mooist is. Wanneer de zon opkomt verschijnen er aan alle kanten regenbogen. Er loopt een pad tot helemaal onderaan de naar beneden denderende watermassa met diverse mooie uitkijkpunten.
Overnachting: Belmond Hotel Das Cataratas | logies & ontbijt
 

Dag 9: Foz do Iguaçu

Vandaag brengt u samen met uw Engelssprekende gids een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Wanneer u van boven recht in de “Garganta del Diablo” (Duivelskeel) kijkt, begrijpt u meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is. Hier laat de natuur haar ware aard zien. Het is echt een unieke ervaring om zo dicht op deze waterval te staan. U zult dit overigens wel met een nat pak moeten bekopen, maar in de vorm van de zon zorgt de natuur ook weer voor een droog pak! 
Overnachting: Belmond Hotel Das Cataratas | logies & ontbijt
 

Dag 10: Foz do Iguaçu – Campo Grande

Deze dag wordt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Campo Grande. Bij aankomst in Campo Grande wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht, waar u een nacht verblijft alvorens u verder reist naar het natuurgebied van de Pantanal.
Overnachting: Hotel Deville Prime | logies & ontbijt

Dag 11: Campo Grande – Pantanal

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar uw accommodatie in de Pantanal gebracht. Uw verblijf ligt op een prachtige locatie, midden in het natuurgebied van de Pantanal. Tijdens uw verblijf staan professionele Engelssprekende gidsen voor u klaar om u mee te nemen door dit indrukwekkende natuurgebied met veel dierenleven.
Overnachting: Refugio Ecologico Caiman | volpension

 

Refúgio Ecológico Caiman

Deze kleinschalige lodge ligt op een ranch van 53.000 hectare in de buurt van het stadje Miranda, in het zuidelijke deel van de Pantanal. Het imposante landschap waar de lodge zich bevindt herbergt prachtige flora en fauna. Refugio Ecologico Caiman bestaat uit twee verblijven Cordilheira en Baiazinha Lodge. Beide lodges combineren de privacy en exclusiviteit van een woning met het comfort en gemak van een hotel. Hierdoor heeft u de kans om de Pantanal op een speciale en nieuwe manier te beleven. Tijdens uw verblijf maakt u kennis met de eetgewoontes van de Pantanal. Er wordt veelal gebruik gemaakt van lokale ingrediënten zoals zoetwatervis, fijne vleeswaren en fruit van de Cerrado, zoals Pequi, zuurzak en guavira. Misschien maakt u tijdens uw verblijf wel kennis met een traditionele barbecue, met bijzondere stukken vlees geserveerd op grote houten palen en de Oreada, een speciaal soort vlees dat tijdens koele nachten is gedroogd.

Dag 12 & 13: Pantanal

Deze dagen verblijft u in de Pantanal op basis van volpension en u kunt elke dag,  in overleg met de gidsen, kiezen uit verschillende activiteiten. Twee activiteiten zijn overdag en één in de avond. Tot de activiteiten behoren onder andere: fotosafari, wandeltochten, kanotochten, jeepsafari’s en nachtsafari’s. De Pantanal is ná het Amazonewoud Brazilië ‘s belangrijkste natuurgebied. Het is een soort seizoen moeras dat voor de helft van het jaar onder water staat en voor de andere helft droog valt. In de regentijd stroomt water van de omliggende gebieden de Pantanal in, als in een soort van kom vormt die in het regenseizoen langzaam maar zeker volloopt. Als het water er 'geleidelijk' weer uit stroomt, blijven de voedingsstoffen achter die de Pantanal tot een biologisch zeer rijk gebied maken. De rivieren barsten van de vis en de oevers daardoor van de watervogels en kaaimannen. Andere karakteristieke dieren van de Pantanal zijn de reuzenmiereneter, de reuzenotter, de anaconda, de capibara en de prachtige hyacinth ara.
Overnachting: Refugio Ecologico Caiman | volpension

Dag 14: Pantanal – Cuiabá – Salvador

Deze dag neemt u afscheid van het natuurgebied de Pantanal en reist u verder naar Salvador. U wordt door de medewerker van de lodge naar de luchthaven van Cuiaba gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Salvador. Eenmaal in Salvador aangekomen staat een van onze lokale medewerkers klaar om u naar uw hotel te begeleiden. Salvador is de meest Afrikaans aandoende stad van Zuid-Amerika, omdat de meeste slaven destijds naar deze regio zijn vervoerd om op de suikerrietplantages te werken. Nog meer dan in andere delen van Brazilië proeft u hier de zinderende sfeer van een swingende en bruisende cultuur. Slenter door het oude stadscentrum Pelourinho of breng een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Praça Castro Alves, dé plek tijdens het Bahiaanse carnaval. U verblijft in de wijk Pelourinho. Deze stadskern heeft net als de stad Lissabon twee niveaus die met elkaar worden verbonden door een lift. Salvador is tevens de bakermat van de nationale gevechtsdans de Capoeira.
Overnachting: Villa Bahia | logies & ontbijt

Dag 15: Salvador

In de ochtend wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald voor een wandeling door het historisch centrum van Salvador, de Pelourinho. Dit gedeelte is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed in 1985 en het is een eminent voorbeeld van de koloniale geschiedenis en het symbool van de zwarte beweging in Bahia. U vindt hier verschillende kerken, musea, ateliers van lokale kunstenaars, winkels en restaurants. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer het huis van de beroemde Braziliaanse schrijver Jorge Amado, de culturele groep Olodum, bekend van Michael Jackson’s hit ‘They don’t care about us’ en de kerk van São Francisco. U bezoekt ook de Elevador Lacerda, een lift gebouwd in 1873 om de bovenstad van Salvador te verbinden met de benedenstad. Vanaf hier geniet u van een panoramisch uitzicht over de baai van de Allerheiligen en de Mercado Modelo. In de Mercado Modelo vindt u veel handwerken, een leuke locatie om souvenirs te kopen. 
Overnachting: Villa Bahia | logies & ontbijt

Dag 16: Salvador – Morro de São Paulo 

Vandaag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en vaart u in internationaal gezelschap per speedboot naar Morro de São Paulo. Op Morro de São Paulo verblijft u enkele dagen in een sfeervol verblijf op een rustige plek. De accommodatie biedt u alle comfort.
Overnachting: Villa dos Orixas | logies & ontbijt

Dag 17 & 18: Morro de São Paulo

U verblijft op Praia do Encanto, 6 km ten zuiden van het centrum van Morro de São Paulo. U vindt hier een paradijselijk landschap van jungle en kokosnootbomen met fijn zandstrand en mangroves. Praia do Encanto is tevens het meest ongerepte strand van Morro de São Paulo. Op dit eiland vindt u tevens een natuurgebied van circa 10.000 m2. Op het centrale plein vindt u tal van leuke restaurants, marktjes en handwerk tentoonstellingen. U kunt hier heerlijk genieten van het strand, de mooie omgeving en de lokale cultuur. 
Overnachting: Villa dos Orixas | logies & ontbijt

Dag 19: Morro de São Paulo – Salvador – Rio de Janeiro

Uw verblijf op Morro de São Paulo komt vandaag teneinde. Vanuit Morro de São Paulo neemt u de boot terug naar Salvador. Dan wordt u naar de luchthaven van Salvador gebracht waar u een binnenlandse vlucht neemt naar Rio de Janeiro. Bij aankomst in Rio de Janeiro wordt u naar uw hotel gebracht, waar u nog een nacht verblijft alvorens u terugvliegt naar Nederland.
Overnachting: Hotel Santa Teresa | logies & ontbijt

Dag 20: Rio de Janeiro – Amsterdam 

Uw reis door Brazilië komt vandaag helaas ten einde. U wordt naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. U zult hier de volgende dag aankomen. 

Dag 21: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 7.790,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 16 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 3 overnachtingen in Refugio Ecologico Caiman op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 3 dagen huurauto (Cat. G: Renault Duster 1.6 of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, vanuit Rio de Janeiro met drop-off in São Paulo
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze graag voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Brazilië

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen