Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis Brazilië 3 weken

21 dagen - Vanaf € 11.175,- per persoon

autorijden - Pantanal - historie

 • Kijk uit over Rio de Janeiro vanaf de top van de Suikerbroodberg en struin door de traditionele wijken en geniet op het strand met de Cariocas
 • Bezoek de kleurrijke visafslag van historisch Paraty
 • Overnacht op een steenworp afstand van de watervallen van Iguaçu en laat u verrassen door het omlaag denderende water
 • Ga op zoek naar jaguars vanuit uw ecolodge in de Pantanal
 • Leer de Capoeira gevechtsdans in de volkswijken van Salvador

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro

Uw bijzondere reis door Brazilië gaat vandaag van start in ‘Cidade Maravilhosa’, beter bekend als Rio de Janeiro. U vliegt vanuit Amsterdam per intercontinentale vlucht naar Rio de Janeiro, waar u bij aankomst wordt welkom geheten door een van onze lokale medewerkers. U verblijft in de historische en dynamische wijk Santa Teresa, het oudste stadsgedeelte. De mooie villa’s gelegen in dit gedeelte van de stad stammen vrijwel allemaal uit het einde van de negentiende eeuw. De laatste jaren zijn een aantal van deze villa’s gerenoveerd en omgetoverd in een luxe boutique hotel, waarvan uw accommodatie er een van is. De roemrijke trekpleister van deze wijk is Escadaria Selarón, de kleurrijke trap met allerlei tegeltjes gemaakt door de Chileense kunstenaar Jorge Selaron.
Overnachting: Hotel Santa Teresa | logies & ontbijt

Hotel Santa Teresa

Dit luxe boetiekhotel is een oase van rust en verfijning in de bruisende metropool van Rio. Vanuit de weelderige tuin en diverse kamers heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en de beroemde Guanabara baai. Het pand waarin het hotel is gevestigd, is van origine een historische fazenda, daterend uit lang vervlogen koloniale tijden. Het interieur kent een tropisch design, geïnspireerd door de typisch Braziliaanse sfeer uit het Noordoosten, doorspekt met Afrikaanse invloeden welke door de slaven vanuit hun moederland werden meegevoerd. Voordat Rio de Janeiro zich ontwikkelde tot de beroemde wereldstad die het nu is, werd deze boerderij omringd door uitgestrekte koffieplantages.

Dag 2: Rio de Janeiro

De beroemde Corcovado met het enorme Chirstusbeeld is hét symbool van de bruisende stad, Rio de Janeiro. U zal het beeld vandaag gaan bezoeken onder begeleiding van een Engelssprekende privé gids en genieten van het geweldige uitzicht dat zich voor uw oog ontplooit. Vervolgens rijdt u door de stad naar de Suikerbroodberg waar u met een kabelbaan naar de top gaat. Vanaf hier heeft u een compleet ander uitzicht over de stad en het Christusbeeld waar u zojuist stond. Door inheemse Indianen werd deze berg het ‘pau-nd-acuqua’ genoemd, vrij vertaald hoge spitse punt. In de oren van de Brazilianen klonk dit als ‘pão de açucar’ waardoor de naam Suikerbroodberg werd gevonden.
Overnachting: Hotel Santa Teresa | logies & ontbijt

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag gaat u het zuidelijke gedeelte van Rio de Janeiro per fiets verkennen. U gaat zowel de bekende trekpleisters als de traditionele wijken ontdekken waar de Cariocas woonachtig zijn. U start bij de betekenisvolle ontmoetingsplaats bij het wereldbekende zandstrand van Copacabana, welke omringd is door beboste heuvels. Uw fietstocht wordt vervolgt naar Praia Vermelha, een kleine rustige oase in de bruisende metropool. U krijgt een inkijkje krijgen in de wereld van de Cariocas wanneer u in de levendige wijk Botafogo bent. Hier vindt u de kleurrijke favela van Dona Marta, de eerste gepacificeerde favela van de stad. Vanuit de stad ontdekt u ook een klein beetje natuur bij de Lagoa, het grootste meer van Rio de Janeiro. Deze is omgeven door groene heuvels en chique buurten. In de avond zal u als een échte Carioca de leukste bars van de wijk Santa Teresa bezoeken en kunt u de informele cultuur van het nachtleven van deze stad proeven. Een aangename en positieve verrassing om uw dag mee af te sluiten.
Overnachting: Hotel Santa Teresa | logies & ontbijt

Dag 4: Rio de Janeiro – Paraty 

(ca. 250 km | 4,5 uur rijden)
Na een overheerlijk ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht, waar uw huurauto voor u klaar staat. Eenmaal in het bezit hiervan kunt u op eigen gelegenheid naar Paraty rijden. U rijdt voornamelijk via de Rodovia Rio-Santos omringd door Atlantisch regenwoud. Deze route wordt gezien als een van de mooiste wegen aan de Braziliaanse kust. U zal na deze rit arriveren in Paraty met haar eigen karakteristieke en koloniale sfeer. Paraty is prachtig gelegen aan het water waardoor het een belangrijke doorvoerhaven van suikerriet, goud en diamanten was in de vroegere geschiedenis. Paraty is omgeven door 65 kleine eilandjes en heeft honderden prachtige stranden, dit maakt het de ideale bestemming voor een frisse duik.
Overnachting: Pousada Literária de Paraty | logies & ontbijt

Pousada Literária de Paraty

Een elegante pousada gelegen in het koloniale centrum van Paraty. De pousada heeft een fijne sfeer welke de kunst en cultuur van Paraty weerspiegelt. De accommodatie verbindt cultuur en natuur naadloos met comfort, rust en authenticiteit. De naam 'Literaria' is een verwijzing naar het gelijknamige 'literair' festival begin juli en naar de bibliotheek van de accommodatie. Complementair aan het geheel is een mooie tuin en restaurant Quintal Das Letras onder de bezielende leiding van chef-kok Claudia Mascarenhas.

Dag 5: Paraty

Vandaag gaat u het gezellige stadje Paraty verkennen onder begeleiding van een professionele lokale gids, die u graag meer vertelt over de rijke geschiedenis van Paraty. Paraty werd gesticht in 1667 en kende haar bloeiperiode in de 17e eeuw toen gewonnen goud en diamanten vanuit de staat Minas Gerais verscheept werden naar Europa. Na de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822 kwam hier echter een einde aan, maar de prachtige koloniale gebouwen bleven intact. Sinds 1966 staat het fotogenieke centrum op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. U bezoekt de geplaveide straatjes met het schilderachtige uitzicht op de achtergelegen groene heuvels. Ook bezoekt u de visafslag met de bekende fruit-en-groentemarkt en de Santa Rita kerk welke omgebouwd is tot een klein kunst museum.
Overnachting: Pousada Literária de Paraty | logies & ontbijt

Dag 6: Paraty

Deze dag heeft u een actieve tocht op uw programma, u gaat namelijk kajakken in de wateren van een beschutte baai langs de vele paradijselijke eilanden en stranden die Paraty rijk is. Wanneer u bij Sapeca eiland bent, kunt u er voor kiezen om een frisse duik te nemen of te snorkelen en de onderwaterwereld te ontdekken. U gaat verder naar het Malvão strand en de Corumbé magrove waar u wilde dieren in hun natuurlijke habitat kan bewonderen. De rest van de dag is vrij gepland zodat u op eigen gelegenheid de omgeving van Paraty verder kan ontdekken. U kunt eropuit gaan met uw huurauto naar een van de nabij gelegen dorpjes, zoals Ubatuba of het kleine visserdorpje Picinguaba.
Overnachting: Pousada Literária de Paraty | logies & ontbijt

Dag 7: Paraty – São Paulo – Foz do Iguaçu 

In de ochtend verlaat u Paraty en rijdt u naar de luchthaven van São Paulo. U kunt kiezen voor de snelste route welke u binnen 4,5 uur naar São Paulo brengt. Ook kunt u kiezen voor de langere, maar prachtige weg langs de Costa Verde. U wordt geleid via de mooiste stranden van Brazilië en u aanschouwt het bijzondere Mata Atlântica regenwoud tijdens deze 7,5 uur durende rit. Als kers op de taart rijdt u vanuit de kust door de bergen om het stedelijke gebied van São Paulo te bereiken. Ondanks de vele lombadas, ofwel drempels, zult u ontzettend genieten van deze adembenemende en diverse route. Bij aankomst op de luchthaven levert u uw huurauto in en stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. U wordt hier warm ontvangen door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Belmond Hotel Das Cataratas | logies & ontbijt

De watervallen zijn geweldig en het hotel is een grote droom. Onbeschrijfelijk echt waar! Om nooit meer te vergeten.

Een van onze klanten met ons op reis

Belmond Hotel Das Cataratas

Het sfeervolle Belmond hotel Das Cataratas werd geopend in 1958 en is enkele jaren geleden grondig gerenoveerd. Het roze hotel heeft een aangename ambiance en koloniale stijl omgeven door het tropische woud. Het is als enige accommodatie gelegen in het Brazilaanse deel van het nationale park Foz do Iguaçu en direct gelegen aan de wandelroute naar het uitkijkpunt van de immense watervallen. Omdat uw hotel zich bevindt in het natuurpark, heeft u ook de mogelijkheid om de watervallen te bewonderen voor of na sluitingstijd als overige bezoekers weg zijn.

Lees en bekijk hier meer over de voordelen van een verblijf in dit hotel.

Dag 8: Foz do Iguaçu

U kunt deze dag op eigen gelegenheid de Braziliaanse zijde van de watervallen bezoeken. Foz do Iguaçu ligt op de grens van het drielandenpunt welke Argentinië, Brazilië en Paraguay samenbrengt. De Iguaçu rivier stort zich in maar liefst 275 watervallen naar beneden in de Paraná rivier. Het weelderige groene nationaal park waarin de watervallen en Foz do Iguaçu zich bevinden, voegt nog een extra dimensie toe aan dit machtige schouwspel. Het geheel valt onder de UNESCO werelderfgoederen lijst. De lichtinval op het water is op het mooist wanneer u Foz do Iguaçu bezoekt in de ochtenduren wanneer de zon opkomt en er van alle kanten regenbogen verschijnen. Er loopt een pad tot helemaal onderaan de naar beneden denderende watermassa met diverse uitkijkpunten om deze indrukwekkende waarnemeing van dichtbij te ervaren.
Overnachting: Belmond Hotel Das Cataratas | logies & ontbijt

Dag 9: Foz do Iguaçu

Vandaag steekt u voor een dag de grens over naar Argentinië om de Argentijnse zijde van de watervallen te bewonderen. Het bovenaanzicht van de ‘Garganta del Diablo’, vrij vertaald Duivelskeel, verhelderd de origine van haar naam. Hier laat de natuur haar ware aard zien. Het is een authentieke en verrassende ervaring om zó dichtbij de Iguazu watervallen te staan. U zult dit overigens wel met een nat pak moeten bekopen, maar in de vorm van de zon zorgt de natuur ook weer voor een droog pak.
Overnachting: Belmond Hotel Das Cataratas | logies & ontbijt

Dag 10: Foz do Iguaçu – Campo Grande

U wordt deze dag naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Campo Grande. Bij aankomst in Campo Grande wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht. U verblijft hier een nacht alvorens u de volgende dag verder reist naar het natuurgebied van de Pantanal.
Overnachting: Hotel Deville Prime | logies & ontbijt

Dag 11: Campo Grande – Pantanal

Nadat u heeft genoten van een Brazilaans ontbijt, wordt u opgehaald en meegenomen naar uw accommodatie in de Pantanal. U verblijft op een prachtige locatie, diep gelegen in het natuurgebied van het moerasgebied van de Pantanal. Het gebied staat de helft van het jaar onder water, waar het voor de andere helft droog valt. Het is een biologisch zeer rijk en divers gebied met veel dierenleven. De Pantanal is karakteristiek vanwege de vele watervogels en kaaimannen in de rivieren. Ook heeft u kans om de reuzenmiereneter, reuzeotter, de anaconda of capibara te spotten wanneer u het prachtige natuurgebied intrekt onder begeleiding van een professionele Engelssprekende gidsen.
Overnachting: Refugio Ecologico Caiman | volpension

 

Refúgio Ecológico Caiman

Deze kleinschalige lodge met een imposant landschap ligt op een ranch van 53.000 hectare in het zuidelijke deel van de Pantanal. Refúgio Ecológico Caiman bestaat uit twee verblijven: Cordilheira en Baiazinha Lodge. Beide lodges combineren de privacy en exclusiviteit van een woning met het comfort en gemak van een hotel. Hierdoor heeft u de kans om de Pantanal op een speciale en unieke manier te beleven. Tijdens uw verblijf maakt u kennis met de eetgewoontes van de Pantanal. Er wordt veelal gebruik gemaakt van lokale ingrediënten zoals zoetwatervis, fijne vleeswaren en fruit van de Cerrado, zoals Pequi, zuurzak en guavira. Misschien maakt u tijdens uw verblijf wel kennis met een traditionele churrasco (barbecue), met bijzondere stukken vlees geserveerd op grote houten palen en de Oreada, een speciaal soort vlees dat tijdens koele nachten is gedroogd.
Deze lodge werkt nauw samen met het Onçasafari project: die werkt aan het behouw van de biodiversiteit in verschillende Braziliaanse biodiversiteit, met de nadruk op jaguars en manenwolven. Hierdoor is de kans vrij groot dat u de befaamde jaguar spot tijdens uw verblijf in dit hotel.

Dag 12 & 13: Pantanal

Deze dagen verblijft u in de Pantanal en kunt u elke dag, in overleg met professionele gidsen, kiezen uit diverse activiteiten. Overdag kunt u deelnemen aan zowel een ochtend als een middagprogramma. Ook kunt u op een nachtelijk avontuur gaan wanneer de zon al onder is. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een fotosafari of een wandeltocht welke u door de schitterende natuur leidt om de rijke flora en fauna te bewonderen. Verder kunt u kanoën op de rivieren en genieten van de zonsondergang. Heeft u meer zin in een avontuurlijke excursie dan kunt u kiezen voor een jeepsafari of een nachtsafari. Tijdens deze tocht gaat u met alleen een zaklamp op pad en maakt u kennis met het nachtleven in de Pantanal, wanneer de meeste dieren in actie komen.
Overnachting: Refugio Ecologico Caiman | volpension

Dag 14: Pantanal – Campo Grande – Salvador

Helaas neemt u deze dag afscheid van het schitterende natuurgebied en reist u verder naar uw volgende bestemming. U wordt vanuit uw lodge naar de luchthaven van Campo Grande gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Salvador. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers en naar uw accommodatie gebracht. Salvador is een stad met sterke Afrikaanse invloeden, vanwege de voormalige slaventijden. Destijds werden slaven naar deze regio vervoerd om op de suikerrietplantages te werken. Nog meer dan in andere steden proeft en ervaart u hier de zinderende ambiance van een opgewekte en bruisende cultuur. Het wordt niet voor niets de bakermat van de nationale gevechtsdans de Capoeira genoemd. Het vond zijn oorsprong in de Brazilaanse slaventijd onder de Afrikaanse bevolking. Het combineert elementen van dans en muziek met snelle en complexe bewegingen.
Overnachting: Villa Bahia | logies & ontbijt

Lees en bekijk hier meer waarom u Salvador niet mag overslaan tijdens uw reis

Dag 15: Salvador

In de ochtend verkent u het historisch centrum genaamd Pelourinho onder begeleiding van een lokale gids, die u graag meer vertelt over de geschiedenis. In 1985 werd het door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is het een eminent voorbeeld van de koloniale historie. U vindt hier verschillende kerken, musea, ateliers van lokale kunstenaars, winkels en restaurants. Het huis van de beroemde Braziliaanse schrijver Jorge Amado is een van de veelbezochte bezienswaardigheden. Ook de culturele groep Olodum, bekend van Michael Jackson’s hit ‘They don’t care about us’ en de kerk van São Francisco zijn te vinden in het centrum. U bezoekt de Elevador Lacerda, een lift gebouwd om de bovenstad van Salvador met de benedenstad te verbinden. U zal vanaf hier genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de baai van de Allerheiligen en de Mercado Modelo, waar u later veel handwerken en souvenirs zal vinden. Een perfecte locatie om souvenirs te kopen.
Overnachting: Villa Bahia | logies & ontbijt

Dag 16: Salvador – Morro de São Paulo 

Vandaag zal u per boot naar uw volgende accommodatie worden gebracht in Morro de São Paulo. Morro de São Paulo ligt op het eiland Tinharé in het noordoostelijke hoekpunt en kent vele prachtige zandstranden. Op het centrale plein vindt u tal van leuke restaurants, markten en handwerk tentoonstellingen.
Overnachting: Villa dos Orixás | logies & ontbijt

Dag 17 & 18: Morro de São Paulo

U heeft enkele vrije dagen gepland. U verblijft op Praia do Encanto, zes kilometer ten zuiden van het compacte centrum van Morro de São Paulo. U vindt hier een paradijselijk landschap van jungle in harmonie met kokosnootbomen, zandstranden en mangroves. U verblijft op het eerste strand van Morro de São Paulo, welke een perfecte locatie is voor watersportactiviteiten. Praia Do Encanto wordt gezien als het meest ongerepte strand van Morro de São Paulo. Ook vindt u een natuurgebied van ongeveer 10.000 m2 op dit eiland. Zo kunt u de komende dagen heerlijk genieten van het zandstrand, het aangename klimaat, de prachtige omgeving en de gastvrije lokale bevolking.
Overnachting: Villa dos Orixás | logies & ontbijt

Dag 19: Morro de São Paulo – Salvador – Rio de Janeiro

Nadat u volledig tot rust bent gekomen tijdens uw verblijf op Morro de São Paulo, neemt u de boot terug naar Salvador, van waaruit u naar de luchthaven van Salvador wordt gebracht. U stapt hier aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro. Eenmaal aangekomen wordt u warm ontvangen en naar uw hotel gebracht, waar u nog een nacht verblijft alvorens u terugvliegt naar Nederland.
Overnachting: Hotel Santa Teresa | logies & ontbijt

Dag 20: Rio de Janeiro – Amsterdam 

Uw prachtige reis door Brazilië komt vandaag helaas ten einde. U wordt naar de luchthaven gebracht, vanwaar u uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam neemt. U zult hier de volgende dag aankomen.

Dag 21: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 11.175,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 16 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 3 overnachtingen in Refúgio Ecológico Caiman op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 3 dagen huurauto (Cat. G: Ford EcoSport 2.0 of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, vanuit Rio de Janeiro met drop-off in São Paulo
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze graag voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Brazilië

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen