Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Helemaal alleen bij de watervallen van Iguaçu

| Johan van Rijswijck

Het is zeven uur ’s ochtends en ik ben op weg naar buiten. Zodra ik buiten kom hoor ik de geluiden van het Mata Atlantica regenwoud. Ik hoor enkele vogeltjes fluiten en op de achtergrond een donderend geruis. Het is het donderende geruis waar ik naar op weg ben. Ik verblijf namelijk in het Belmond Hotel das Cataratas. Dit is het enige hotel dat gelegen is in het nationale park do Iguaçu, op loopafstand van de watervallen. 

Een magische ervaring

Om deze tijd is het nationale park nog gesloten voor reguliere bezoekers. Omdat het Hotel das Cataratas in het natuurpark ligt, hebben enkel de gasten van het hotel de mogelijkheid om rond dit tijdstip de watervallen van Iguaçu te bezoeken. Deze gelegenheid laat ik natuurlijk niet onbenut en begin aan mijn wandeling naar de naar beneden denderende watermassa. 

Als ik bij de watervallen aan kom zie ik dat ik echt de enige ben. Dit indrukwekkende natuurlijke schouwspel heb ik even helemaal voor mezelf alleen. Het voelt bijna als een magische ervaring. De opkomende zon verlicht het water dat zich vanaf Argentijnse zijde naar beneden stort. Ik kijk om me heen naar de indrukwekkende natuur.

In het midden van het natuurgeweld

Aan de linkerkant van het uitkijkpunt loopt een pad dat me uiteindelijk naar de onderkant van de watervallen voert. Ik neem ruim de tijd. Steeds denk ik dat het nieuwste uitzicht nog mooier is dan alle voorgaanden. Als ik eenmaal bij de onderkant van het waterrijke natuurgeweld ben aangekomen, vind ik daar een loopbrug die me naar het midden van de watervallen voert. Nog steeds heb ik hier niemand anders getroffen. Ik voel me een bevoorrecht mens om deze unieke ervaring te beleven. Na een half uur zie ik enkele van mijn reisgenoten aan komen lopen. Ze hebben een grote glimlach op hun gezicht. Ook zij genieten van dit onvergetelijke moment. 

De Watervallen van Iguaçu

De watervallen van Iguaçu bestaan uit meer dan 270 watervallen. Dit natuurlijke schouwspel is  gelegen op het drielandenpunt, die Brazilië, Argentinië en Paraguay met elkaar delen. Qua watermassa gelden de watervallen van Iguaçu als de grootste watervallen ter wereld. 

Overnachten in Belmond das Cataratas

Het fraaie roze, in Portugees koloniale stijl gebouwde hotel is als enige hotel gelegen in het nationale park do Iguaçu. Het hotel opende haar deuren voor het eerst in 1958. In 2007 werd het volledig gerenoveerd door Belmond hotels. Zonder twijfel is dit één van de meest spectaculair gelegen hotels ter wereld.
 

Bekijk de video

Meer over Brazilië

Wilt u graag zelf een rondreis door Brazilië maken en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over Brazilië.

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Meer over Brazilië