Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rio de Janeiro

Veel te zien en te doen

Rio de Janeiro wordt ook wel 'Cidade Maravilhosa' genoemd, of wel; de wonderbaarlijke stad. Wij zijn het hier volledig mee eens. De stad is een geweldige plek om uw rondreis door Brazilië te beginnen of te eindigen. In Rio de Janeiro kunt u ontzettend veel zien en doen. Natuurlijk kent u de Suikerbroodberg, de Corcovado en de beroemde stranden Copacabana en Ipanema. Er is echter nog zoveel meer te ontdekken. Laat u inspireren door onze onderstaande aanraders in Rio de Janeiro. 

Rio de Janeiro beroemd om haar hoogtepunten

Rio de Janeiro is een stad met veel bekende trekpleisters. De stad is wereldberoemd om zijn drukbezochte stranden, zoals Copacabana en Ipanema, het reusachtige standbeeld Christus de Verlosser, op de 710 meter hoge Corcovado berg en de zogenaamde Suikerbroodberg. Verder is Rio de Janeiro de thuishaven van vier voetbalclubs die op het hoogste niveau uitkomen. Het Maracanã is één van de grootste voetbalstadions ter wereld. In juli 2012 is de stad Rio de Janeiro als werelderfgoed toegevoegd aan de lijst van Unesco. Vanwege de vele bezienswaardigheden in Rio de Janeiro kunt u hier makkelijk een aantal dagen verblijven. De wijk Santa Teresa is wat ons betreft een van de leukste wijken om te overnachten, maar ook aan de stranden van Copacabana en Ipanema vindt u mooie accommodaties. 

Carnaval en oud en nieuw

Het uitbundig gevierde carnaval én de jaarwisseling zijn twee evenementen in Rio de Janeiro, die een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op reizigers uit de hele wereld. Het is extreem belangrijk om voor deze reisperiode op tijd te beginnen met het regelen van uw reis. De beschikbaarheid zal namelijk beperkt zijn én er zijn voor deze perioden, zeker dichter naar de datum toe, sterk verhoogde prijzen voor vluchten en hotels.

De Sambodromo in Rio de Janeiro is het stadion waar de carnavalsoptocht doorheen trekt. Het bestaat uit de 'Parade Avenue' en aan beide zijden de tribunes voor het publiek. Het Sambodromo, ontworpen door de wereldberoemde Braziliaanse architect Niemeyer, werd in 1984 officieel in gebruik genomen. Een bezoek aan het Sambodromo tijdens de carnaval is een overweldigende ervaring! De jaarwisseling is eveneens een hele 'happening' in Brazilië. Goed om te weten; zwarte kleding dragen tijdens dit feest is in Brazilië 'not-done'! De Brazilianen dragen witte of gekleurde kleding, waarbij de kleur een bepaalde betekenis heeft. De Brazilianen geloven dat het dragen van bepaalde kleuren gedurende de jaarwisseling invloed kan hebben op de ‘energie’ van het komende jaar. Witte kleding staat voor vrede, geel voor geld en rijkdom, roze voor geluk in de liefde, rood voor passie, blauw voor innerlijke vrede, groen voor hoop en balans, oranje voor financieel succes en paars voor inspiratie en stabiliteit. Hierbij wel de nuance dat dit per regio kan verschillen. Het bezoeken van Rio de Janeiro tijdens carnaval en/of de jaarwisseling is zeker geen goedkope aangelegenheid, maar wél een heel bijzondere ervaring!

Rondreis door Brazilië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Brazilië maken, inclusief een bezoek aan Rio de Janeiro, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen