Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

De vijf beste snorkellocaties in Latijns-Amerika

| Sapa Pana Travel

Latijns-Amerika is de thuisbasis van meerdere sublieme snorkelplekken ter wereld. Het continent biedt een prachtige en gevarieerde omgeving voor snorkelliefhebbers. Van de kleurrijke koraalriffen in het Caribisch gebied tot de overvloedige onderwaterflora en -fauna in de Stille Oceaan, er zijn tal van geweldige snorkelbestemmingen om te verkennen. Latijns-Amerika biedt een onvergetelijke snorkelervaring die u zintuigen zal prikkelen. Laat u meevoeren door de schoonheid van deze mysterieuze onderwaterwereld en zwem zij aan zij met het mariene leven. Wij hebben enkele 's werelds beste snorkellocaties in Zuid-en-Midden Amerika op een rijtje gezet.

Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden, gelegen in de Stille Oceaan, zijn een paradijs voor snorkelaars en duikers. Het gebied is een beschermd natuurreservaat en staat bekend om zijn unieke onderwaterleven. De eilanden bieden een verscheidenheid aan ervaringen, van kalme baaien tot stromende getijden. De Galapagos eilanden bieden enkele van de beste snorkelervaringen ter wereld door het scala aan dierenleven, onder het wateroppervlak. Terwijl u uw snorkeluitrusting aantrekt, begroeten nieuwsgierige zeeleeuwen u en wordt u omringd door kleurrijke vissen in een buitengewone zeefauna. In de Galapagos eilanden zwemt u met reuzenmanta’s, talloze tropische vissen maar ook sierlijke zeeschildpadden, hamerhaaien en misschien zelfs een paar speelse pinguïns.  

Belize

Belize wordt ook wel een diver's paradijs of het 'Barrier Reef' van Latijns-Amerika genoemd. Kristalheldere wateren, prachtige koraalriffen en overvloedig zeeleven maken snorkelen in Hol Chan Marine Reserve een betoverende beleving. Het is een beschermde mariene waar schilpadden, roggen en andere tropische vissen vrijuit hun gang gaan. Een andere unieke snorkelervaring is de verkenning van de Blue Hole. Dit is een onderwatergrot met een diameter van ongeveer 300 meter en een diepte van 120 meter. Het kraakheldere water is de thuisbasis van een overvloed aan zeeleven, zoals haaien en een scala aan tropische vissen waardoor duiken of snorkelen in Belize absoluut geen straf is. Kortom, Belize biedt een aantal fantastische snorkellocaties die ontdekt en bewonderd mogen worden.  

Costa Rica

Costa Rica heeft een overvloed aan prachtige stranden met een rijk zeeleven, welke een buitengewoon avontuur beloven. Snorkelen in Costa Rica zorgt voor prachtige waarnemingen, waarin Isla del Caño een echte aanrader is! Isla del Caño, een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica, biedt een van de meest spectaculaire snorkellocaties van het gehele continent. Het eiland wordt omringd door een van de meest ongerepte en overvloedige mariene ecosystemen ter wereld. Het prachtige eiland is de thuisbasis van talloze soorten haaien, zoals hamerhaaien, witpuntrifhaaien en tijgerhaaien, evenals heeft u de mogelijkheid oog in oog te komen staan met zeeschildpadden, mantaroggen. Zwem en geniet met talloze zeedieren in Costa Rica. Een ervaring om niet snel te vergeten. Niet alleen Isla del Caño is een prachtige locatie voor snorkel activiteiten in Costa Rica. Ook Las Catalinas is prachtig gelegen in de omgeving van Guanacaste. 

Brazilië

Brazilië biedt een overvloed aan geweldige snorkellocaties door het diverse en grote oppervlakte van het land. Fernando de Noronha, een afgelegen eiland groep voor de kust van Brazilië, is één van deze uitblinkers in de snorkelwereld. Het gebied is een beschermd reservaat met turquoise wateren, een kleurrijk schouwspel van koraalriffen en een ongelooflijk scala aan zeedieren. Dolfijnen en haaien zwemmen samen rond in de levendige koraalformaties, maar ook schildpadden, roggen en papagaaivissen noemen dit gebied hun thuis. Fernando de Noronha is een perfecte locatie om zowel de onderwaterwereld te verkennen als genieten en ontspannen op de mooie zandstranden. Naast Fernando de Noronha wordt ook Bonito erkent als een waar paradijs voor snorkelliefhebbers met een verbazingwekkende verscheidenheid aan vissen. Duik in de kristalheldere rivieren, drijf stroomafwaarts, verken de verborgen schatten en ontdek een kleurrijk onderwaterrijkdom. Zwem tussen prachtige vissen, bewonder betoverende grotformaties en geniet van een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. 

Panama

Panama is een land met twee verschillende kustlijnen, aan de ene kant de Caribische zee en de andere kant de Stille Oceaan. Dit biedt u diverse en excellente snorkelplekken. Bocas del Toro, een archipel gelegen in het noordwesten, is een van deze prachtige snorkellocaties. De turquoise wateren en ongerepte koraalriffen met de kleurrijke vissen zorgen voor een ultieme snorkelervaring. Ook de San Blas eilanden mogen niet overgeslagen worden tijdens een reis naar Panama, wanneer u een snorkelliefhebber bent. Deze eilandgroepen in het Caribisch gebied is de thuisbasis van de inheemse Kuna-bevolking. Het kristalhelder water en parelwitte zandstranden maken het een hemel op aarde. De onderwaterwereld zorgt voor een kleurrijk spectakel van koraalriffen tot zeepaardjes en tropische vissen. Als laatste is Isla Coiba een uitgelegen kans om kennis te maken met de onderwaterwereld van Panama. Spot het overvloed aan zeeleven, zoals roggen en haaien maar ook zeeschildpadden en misschien komen zelfs enkele walvissen u begroeten.

Laat u verrassen door de levendige kleuren en het buitengewone leven onder de golven van Latijns-Amerika. Snorkelen in Latijns-Amerika is een ervaring die u niet snel zal vergeten.

Reisvoorstel aanvragen - voor een actieve rondreis in Latijns-Amerika

Heeft u vragen over een unieke actieve reis door Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen