Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Pantanal

Dieren spotten in de Pantanal

De Pantanal in Brazilië is één van 's werelds grootste tropische 'wetland' gebieden. De naam 'Pantanal' komt van het Portugese woord 'Pântano' wat moeras betekent. Het in overvloed aanwezige zoet water is rijk gevuld met meer dan 250 vissoorten en een keur aan waterplanten. Dit trekt veel dierenleven aan. Komt u voor het rijke dierenleven in Brazilië? Dan raden wij u aan om naar de Pantanal te reizen en niet, zoals veel mensen denken, naar de Amazone. 

De Pantanal

De Pantanal is ná het Amazonewoud Brazilië's belangrijkste natuurgebied. Het is een seizoensmoeras dat voor de helft van het jaar onder water staat en voor de andere helft droog valt. In de regentijd stroomt water van de omliggende gebieden de Pantanal in die een soort van kom vormt waarin zich het water ophoopt. Als het water er 'geleidelijk' weer uit stroomt, blijven de voedingsstoffen achter die de Pantanal tot een biologisch zeer rijk gebied maken. De rivieren barsten van de vis en de oevers daardoor van de watervogels en kaaimannen. Andere karakteristieke dieren van de Pantanal zijn de reuzenmiereneter, de reuzenotter, de anaconda, de capibara en de prachtige hyacinth ara.

Rondreis door Brazilië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Brazilië maken, inclusief een bezoek aan de Pantanal, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen