Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Max Westerman in Rio de Janeiro

| Johan van Rijswijck

Voor de meeste mensen van boven de dertig staat Max Westerman zo ongeveer synoniem voor het nieuws uit de VS. Wat minder mensen weten is dat Max nu woonachtig is in Rio de Janeiro. Samen met hem ga ik in gesprek over zijn leven in de Cidade Maravilhosa.

Johan in gesprek met Max

Johan ging in gesprek met Max Westerman over Rio de Janeiro, de stad waar Max nu alweer jaren werkt en woont. Een geweldig verhaal waarin Max vertelt waarom Rio de Janeiro één van de mooiste en boeiendste steden ter wereld is.

Correspondent in de VS

Vijftien jaar lang bracht hij het nieuws voor RTL. Hij versloeg hoe twee vliegtuigen zich in het World Trade Center boorden, was er bij hoe Clinton bijna struikelde over zijn affaire met Monica Lewinski en becommentarieerde hoe OJ Simpson op de vlucht sloeg voor de politie hetgeen live te volgen was op de nationale televisie.

Een jongensdroom

Max had van jongs af aan de droom om ooit in ieder geval in twee steden woonachtig te zijn, namelijk in New York én in Rio de Janeiro. Hij werd correspondent in VS, omdat dit hem zo’n geweldig interessant leek. Nu woont hij in Rio dat volgens hem niet alleen de mooiste stad ter wereld is, maar ook de plek waar de leukste en kleurrijkste mensen wonen; de Cariocas, zoals de inwoners van Rio genoemd worden.

In gesprek met Max over de Cidade Maravilhosa

Tijdens mijn Gente Mágica interview ga ik met Max in gesprek over de dingen die hem verknocht maken aan Rio de Janeiro. Hij vertelt over zijn appartement op de derde verdieping in de hippe wijk Ipanema. Ooit gebouwd als appartement met zeezicht, maar nu uitkijkt op een betonnen kolos. Aan de achterkant bij het keukenraam gluren de aapjes uit het belendende woud regelmatig naar binnen.

Hij vertelt over zijn bovenbuurman, de kunstenaar Umberto França, die in Nederland studeerde aan de Rietveld academie. Hij verklaart zijn bijzondere band met de favela en legt uit hoe het strand van Rio verweven is in het dagelijkse leven van de Carioca.

Hij deelt een aantal van zijn favoriete plekken met ons en u komt meer te weten over zijn bijzondere band met de in het oranje gestoken schoonmaak brigade van Rio, die de stad iedere dag letterlijk en figuurlijk een beetje mooier maken. Tenslotte komt natuurlijke ook het beroemde carnaval  aan bod, het volksfeest dat voor Max niet altijd een onverdeeld succes bleek.

In gesprek met Max Westerman

Kortom, voor iedereen die houdt van boeiende verhalen en die wil weten waarom Rio de Janeiro een unieke stad is, die u tenminste één keer in uw leven bezocht moet hebben, is mijn gesprek met Max een absolute aanrader. Bekijk het gesprek op ons Youtube kanaal of beluister het als podcast via Spotify of Itunes.

Bekijk het online gesprek

Neem contact op voor meer informatie

Voor meer informatie over dit interview of een bezoek aan Rio de Janeiro, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag.