Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis Ecuador en Galapagos

20 dagen - Vanaf € 12.750,- per persoon

Amazone - bergen en vulkanen - Galapagos - historie

 • Leer Quito kennen als een echte Quiteño
 • Maak jungle excursies vanuit het diep in het Amazonewoud gelegen Napo Wildlife Centre
 • Rijd te paard of per fiets op de flanken van de Cotopaxivulkaan
 • Leer over de geheimen van de échte Panamahoed by Homero Ortega in Cuenca
 • Cruise langs stranden vol met zeeleeuwen, leguanen en Jan-van-Genten op de Galapagoseilanden

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Quito

Uw luxe rondreis door Ecuador gaat vandaag van start. U vertrekt aan boord van een intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Illa Experience Hotel | logies & ontbijt 
 

Illa Experience Hotel

U overnacht in het Illa Experience Hotel, gelegen in de knusse wijk San Marcos en op slechts vier blokken van het centrale plein. De gedachte van het Illa Experience concept is dat u niet alleen komt overnachten, maar dat u een authentieke ervaring beleeft en kennis maakt met de cultuur van Quito. Het hotel is gevestigd in een historisch herenhuis dat in de 17e eeuw is gebouwd. Het gebouw is verdeeld over drie verdiepingen en elke verdieping is geïnspireerd op een andere historische periode.

Meer over Illa Experience Hotel

Dag 2: Quito

Quito, gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei, is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum. Op bijna elke plek in de stad is er uitzicht op een van de vele vulkanen die de stad omringen. Het oude koloniale gedeelte van de binnenstad is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt maken het zeker het bezoeken waard. In het nieuwe gedeelte van de binnenstad zijn er leuke winkeltjes en marktjes te vinden. U wordt door uw gids in uw hotel opgehaald en meegenomen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad, zo bezoekt u het oude koloniale centrum van de stad, met de fraaie pleinen Plaza de la Independencia en Plaza San Fransisco. Tevens passeert u de evenaar, waar u een bezoek brengt aan het monument “Mitad del Mundo”.
Overnachting: Illa Experience Hotel | logies & ontbijt 
 

Dag 3: Quito - Coca - Napo Wildlife Centre (Amazone)

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Quito gebracht. Vanuit hier neemt u een binnenlandse vlucht naar Coca, dit is een 30 minuten durende vlucht over het oostelijke deel van het Andesgebergte. U wordt vanaf de luchthaven van Coca meegenomen naar de haven van Francisco de Orellana. Vanaf hier gaat u verder per boot en vervolgens per kano naar uw lodge. Onderweg kunt u verschillende vogels spotten, waaronder reigers en ijsvogels. U peddelt langs een smalle inham die aangesloten is aan een meer waaraan de lodge is gelegen. Er is een grote kans dat u apen ziet en grote vogels zoals toekans, papegaaien en ara’s. Laat in de middag komt u aan bij de lodge, vanwaar u een overweldigend uitzicht over het Anangu meer heeft. Na een welverdiend diner gaat u op zoek naar kaaimannen met de natuurlijke nachtelijke geluiden op de achtergrond. 
Overnachting: Napo Wildlife Center | volpension incl. aangeboden activiteiten door de lodge
 

Napo Wildlife Center

U verblijft in het Napo Wildlife Center, welke volledig gebouwd is en wordt gerund door de Añangu Kichwa community. Dit biedt voor deze gemeenschap een nieuwe vorm van inkomsten met als gevolg dat ze vrijwillig zijn gestopt met jagen. Mede hierdoor kunt u hier veel dieren spotten. De lodge bevindt zich in het nationale park Yasuni, een zijtak van de Napo rivier. De rustige ligging maakt het mogelijk om diverse diersoorten te spotten. In het reservaat leven meer dan 565 vogelsoorten. Op zonnige dagen zitten er wel honderden papegaaien op de kleiwand. Verder heeft u veel ‘bekijks’ van apen en met een beetje geluk ‘ontmoet’ u de reuze rivierotters.

Meer over Napo Wildlife Center

Dag 4 en 5: Amazone

Deze dagen heeft u tijd om de spectaculaire omgeving van het Napo Wildlife Center te verkennen. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de activiteiten die worden aangeboden door de logde. Bezoek bijvoorbeeld de klei wanden waar diverse vogels, zoals papegaaien, parkieten en ara’s zitten. Breng een bezoek aan de inheemse Kichwa gemeenschap van Añangu. Of maak tochten over de Napo rivier waar u de kans heeft om verschillende dieren te spotten, zoals het pygmee zijdeaapje, de reuzen rivierotter en diverse vogelsoorten. Tijdens de diverse excursies wordt u begeleid door professionele gidsen van de lodge die u helpen bij het spotten van dieren. 
Overnachting: Napo Wildlife Center | volpension incl. aangeboden activiteiten door de lodge


 

Dag 6: Amazone – Quito

In de ochtend vertrek u weer vroeg met de kano naar de Napo rivier. Na twee uur komt u aan in Coca. Vanaf Coca neemt u een binnenlandse vlucht naar Quito, waar u bij aankomst door een van onze lokale medewerkers naar uw hotel wordt gebracht. De rest van de middag is vrij gepland. 
Overnachting: Illa Experience Hotel | logies & ontbijt 

Dag 7: Quito – Cotopaxi

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel in Quito door uw Engelssprekende gids opgehaald en meegenomen naar uw accommodatie nabij het nationale park Cotopaxi. Onderweg hier naar toe rijdt u over de avenue van vulkanen, waarbij u geniet van mooie landschappen. Voor de komende dagen heeft u een Engelsspreke gids met huurauto tot uw beschikking, waarbij u naar wens onderweg kunt bepalen waar u wilt stoppen, of wat u wenst te bezoeken. Een bezoek aan het nationale park van Cotopaxi met de 5897 meter hoge vulkaan is voor velen een hoogtepunt aan het bezoek aan Ecuador. Geniet van het paramo landschap en het dierenleven zoals de lama, vos, valk, herten en met wat geluk een condor! De Cotopaxi is naast een nationaal park ook een stratovulkaan. Ook is de Cotopaxi een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld en de op één na hoogste berg van Ecuador. De vulkaan ligt ongeveer 60 km ten zuiden van Quito, in de provincie die eveneens de naam Cotopaxi draagt. In het Quechua betekent het woord Cotopaxi ‘Nek van de Maan’. U verblijft in Hacienda San Agustin de Callo. De kamers zijn allemaal sfeervol ingericht en hebben schitterende uitzichten op de omringende vulkanen en heuvels.
Overnachting: Haciënda San Agustin de Callo | halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8: Cotopaxi

Vandaag brengt u een bezoek aan kratermeer van Quilotoa. Dit meer ligt verscholen tussen de serrania en wordt gezien als een van de mooiste natuurmonumenten van Ecuador. U maakt een mooie wandeling langs de paden richting het Quilotoa meer. Dit specifieke gebied heeft bijzondere eigenschappen die alleen hier te vinden zijn. Woestijn, bizarre berglandschappen en kleine kleurrijke dorpjes maken dit prachtige landschap compleet. Deze kleine Andes dorpjes zijn omgeven door het Andes-bos en de Paramo landschappen. In de middag maakt u een mooie paardrijdtocht in de omgeving van uw accommodatie. U kunt ervoor kiezen om kleine Andes-dorpjes te bezoeken die u via oude Inca paden bereikt. Of u kunt kiezen om een route te rijden door het dennenbos richting de Cotopaxi vulkaan waarbij u geniet van mooie uitzichten over de omliggende bergen. 
Overnachting: Haciënda San Agustin de Callo | halfpension (ontbijt en diner)
 

Dag 9: Cotopaxi

Vandaag gaat u mountainbiken in het nationale park. U wordt opgehaald door uw gids en wordt met een jeep door het dennenbos naar het bezoekerscentrum van Cotopaxi gebracht. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum rijdt u verder naar het hoogste gedeelte van de tour, namelijk 4.500 meter hoog. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht en met geluk heeft u zicht op acht vulkanen. U maakt uzelf gereed voor de mountainbike tocht op ’s werelds hoogste actieve vulkaan. Het eerste gedeelte bestaat uit zandwegen dwars door vulkanisch as en toendra landschap. De komende acht km moet u goed uw remmen gebruiken terwijl u tussen de vulkanische rosten en wilde paarden uw weg naar beneden vervolgt. Met geluk spot u een condor of caracara. De jeep brengt u naar het meer van Limpiopungo vanwaar u aan uw laatste stuk per mountainbike begint. De komende 16 km fietst u verder naar beneden op onverharde wegen door het dennenbos. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.
Overnachting: Haciënda San Agustin de Callo | halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10: Cotopaxi – Cuenca

Deze dag wordt u meegenomen naar Cuenca. Onderweg geniet u van mooie landschappen en desgewenst overlegt u met uw gids waar u graag een stop wenst te maken.
Overnachting: Mansion Alcazar | logies & ontbijt

Dag 11: Cuenca

Deze dag maakt u een stadstour met uw privé-gids door de mooie koloniale stad Cuenca. Deze voormalige Incastad wordt gezien als culturele hoofdstad van Ecuador en behoort sinds 1999 tot de UNESCO-werelderfgoed lijst. De culturele uitstraling heeft de stad te danken aan het historische centrum met zijn nauwe pittoreske steegjes, kleurrijke pleinen met kleine lokale marktjes, vele kerken (maar liefst 52!) en statige koloniale gebouwen. U brengt een bezoek aan de indrukwekkende nieuwe kathedraal op het centrale plein en een lokaal museum waar religieuze kunst te vinden is. Uw volgende stop is de Tomebamba rivieroever met zijn elegante overhangende gebouwen. Vervolgens bezoekt u de nabij gelegen archeologische vindplaats van de Cañari en Inca ruïnes, voordat u doorrijdt naar Turi waar u een geweldig uitzicht zal hebben over de hele stad. Na een bezoek aan Turi wordt u naar een van de Panamese hoedenfabrieken gebracht van Homero Ortega, waar u zult zien hoe deze beroemde strohoeden worden geproduceerd. Uiteraard krijgt u hier de kans om een echte Homero Ortega hoed te kopen, die volledig op maat voor u wordt gemaakt. Desgewenst kunt u deze dag ook nog een bezoek brengen aan de overdekte markt van Cuenca, waar van alles wordt verkocht. Hierna keert u terug naar uw hotel. 
Overnachting: Mansion Alcazar | logies & ontbijt


 

Dag 12: Cuenca – Nationale park El Cajas – La Danesa

U reist vandaag naar Hacienda La Dasena, gelegen nabij Guayaquil. Onderweg wordt meegenomen naar een prachtig bergachtig natuurgebied, namelijk het nationale park El Cajas. De hoogte in dit gebied varieert tussen de 3000 en 4500 meter en bestaat uit bergen en een groot aantal gletsjermeren. Hier kunt u een aantal mooie wandelingen maken. Vervolgens rijdt u verder richting de kust naar uw hotel in Guayaquil. Het is een prachtige route waarbij u vanuit de Andes naar de kust rijdt, u verlaat het bergachtige landschap en komt aan in het kustgebied van Ecuador, waarbij u onderweg veel bananenplantages, suikerriet en cacaoplantages kunt tegenkomen. 
Overnachting: Hacienda La Danesa | volpension
 

Hacienda la Danesa

U verblijft de komende nachten in de sfeervolle Hacienda la Danesa, dat al ruim drie generaties eigendom is van de familie Olsen uit Denemarken. La Danesa, de Deense in het Spaans, heeft slechts 6 kamers, welke stijlvol zijn ingericht. Zo zijn er enkele voormalige paardenstallen verbouwd tot mooie hotelkamers. Op de hacienda wordt zuivel en cacao geproduceerd. De hacienda is ruim opgezet, met een mooie tuin met veel bloemen en planten en een overdekt terras waar een barbecue of andere maaltijden worden geserveerd. De maaltijden worden bereid met verse natuurlijke en organische ingrediënten, met Ecuadoriaanse invloeden. De sfeer is hier heel huiselijk waardoor u zich al snel thuis voelt.

Dag 13: La Danesa

Deze dag is vrij gepland. Geniet van de landelijke omgeving waar u verblijft. U wordt omringd door plantages, bossen en rivieren. De gemiddelde tempetaruur ligt hier rond de 28-30 graden. Tijdens uw verblijf kunt u gaat fietsen, wandeltochten maken door het bos, tuben in de rivier en kennis maken met productieproces van chocolade. Het is een fijne plek om even bij te komen van de indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan alvorens u verder reist naar de Galapagos eilanden. 
Overnachting: Hacienda La Danesa | volpension

Dag 14: La Danesa - Guayaquil

U reist vandaag verder naar Guayaquil (ca. 2 uur rijden) waar u een nacht verblijft alvorens u de volgende dag verder reist naar de Galapagos eilanden.
Overnachting: Hotel del Parque | logies & ontbijt

Belangrijk: Het programma van de Galapagos Horizon, zoals hieronder beschreven, is geheel afhankelijk van weersomstandigheden. Ook kan de mogelijkheid zich voordoen om van de route af te wijken om elders grote(re) kansen te hebben om dieren waar te nemen. De kapitein is uiteindelijk degene die het besluit neemt voor de te kiezen route. Flexibiliteit is het belangrijkste uitgangspunt bij een cruise als deze.

Dag 15: Guayaquil – Baltra – Galapagos Horizon Cruise

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. Hier stapt u aan boord van de binnenlandse vlucht naar Baltra op de Galapagos eilanden. Bij aankomst op het eiland Baltra wordt u welkom geheten door de bemanningsleden van uw expeditie-cruise en meegenomen naar het cruiseschip waar u de volgende dagen op zult verblijven. Nadat u de veiligheidsinstructie heeft gehad aan boord van cruise is het tijd om te varen naar Bartolomé. Dit eiland heeft een oppervlakte van slechts 1,2 km2 en het hoogste punt van dit eiland ligt op 114 meter. Dit punt is te bereiken via een pad lopend door een surrealistisch landschap en langs recente tekenen van vulkaanerupties. Deze wandeling is de inspanning meer dan waard, want vanaf dit punt heeft u een schitterend uitzicht op de beroemde “Pinnacle Rock”. In 1993 heeft men een trap aangelegd op dit pad, want door het grote aantal bezoekers begon het pad sterk te eroderen. Het strandje bij de Pinnacle Rock is een ook een bezoek waard. Hier komen de groene zeeschildpadden, van december tot april, aan land om te zonnen. Dit is bijzonder, omdat op andere plaatsen de schilpadden alleen 's nachts aan land komen om eieren te leggen. Overdag zullen ze niet snel uit het veilige water komen.
Overnachting: Galapagos Horizon | volpension
 

Galapagos Horizon cruise

De Horizon is een van de kleinschalige catamarans van Royal Galapagos. Deze luxe Galapagos expeditie-cruise beschikt over 8 ruime en comfortabele hutten met ieder een eigen balkon. De Galapagos Horizon is een trimaran, een van de nieuwste schepen op de Galapagos eilanden, gebouwd om meer stabiliteit en comfort te bieden. De kundige natuurgidsen begeleiden u tijdens het bezoek aan de diverse eilanden en geven u veel informatie over de biologie en ecologie van de eilanden. 

Wilt u liever een alternatief jacht? Vind hier 
Onze selectie Galapagoscruises

Dag 16: Galapagos Horizon Cruise

U start de dag met een bezoek aan het eiland Rabida, ook bekend onder de Engelse naam Jervis Island. Deze staat bekend om zijn unieke roodachtige kastanjebruine terrein als gevolg van de oxidatie van mineralen in de lava. Het is de thuisbasis van grote populaties zeeleeuwen, pelikanen en flamingo’s, evenals een dikke bos van Palo Santo bomen. Achter het rode strand vindt u een gele zoutwater lagune, waar grote aantallen felgekleurde roze flamingo's te zien zijn en mannelijke zeeleeuwen die zijn verdreven uit hun groep. Tegen het eind van de ochtend krijgt u de gelegenheid te gaan snorkelen langs de rotsen, met zeeleeuwen en tropische vissen. In de middag bezoekt u Puerto Egas, ook wel bekend als James Bay, gelegen aan de westkust van het eiland Santiago. Vroeger was hier een zoutfabriek gevestigd. Hier vindt u een vlakke lavaplaat met vele inhammen, getijdenmeertjes en grotten. Er leven grote aantallen Sally Lightfoot krabben, zeeleguanen, zeeleeuwen én pelsrobben. De “Fur Seal Grotto” is dé plek om de pelsrobben te zien en om met ze te zwemmen. Landinwaarts bij Puerto Egas loopt een pad naar het hoogste punt van een 395 meter hoge vulkaan. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de kustlijn en het achterland.
Overnachting: Galapagos Horizon | volpension

Dag 17: Galapagos Horizon Cruise

In de ochtend bezoekt u Darwin Bay, op het eiland Genovesa. Deze baai met witte zandstranden en mangroves is een paradijs voor vogelliefhebbers. Vele vogels bouwen hier hun nest. Wat de albatros is voor Espanola, is de roodvoet Jan-van-Gent vogel voor Genovesa. De roodvoet Jan-van-Gent leeft ook op andere eilanden, echter de grootste kolonie is hier te vinden. U ziet hier ook de spitsnavelgrondvink (Darwin vink), Galapagos duiven en zwaluwstaartmeeuwen. Naast de vele zeeleeuwen is hier ook de Galapagos pelsrob te vinden. Aan het begin van 20ste eeuw was de pelsrob hier bijna uitgestorven door de jacht. Gelukkig neemt de populatie weer toe. Na de lunch bezoekt u El Barranco gelegen in het zuidelijke deel van de baai van Darwin, ook wel bekend als Prins Philip's Steps. Hier zult u een klim maken naar een plateau dat deel uitmaakt van het stuk land dat de baai van Darwin omringt aan de oostelijke kant. U ziet twee soorten stormvogels, die zich hier in holtes en gaten in de lava nestelen. Een van de belangrijkste roofdieren is hier de velduil. De Nazca Jan-van-Gent is hier ook te zien.
Overnachting: Galapagos Horizon | volpension

Dag 18: Galapagos Horizon Cruise

Na het ontbijt bezoekt u het eiland Mosquera gelegen tussen de eilanden North Seymour en Baltra. Hier vindt u een koraalrif welke ontstaan is door een vulkaanuitbarsting. Hierdoor is het eiland slechts 160 meter breed op haar breedste punt. U vindt hier een grote populatie aan zeeleeuwen en kustvogels. Soms worden hier ook orka’s gezien. In de middag brengt u een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz, waar de droge kustvegetatie overgaat op natte velden en begroeide bossen met mos. Een groot contrast in landschap met de andere eilanden die u reeds heeft bezocht. U bezoekt hier het reuzenschildpadden reservaat, waar u een kans krijgt deze bijzondere reuzenschildpadden van dichtbijt te zien. Daarnaast ziet u ook spotlijsters, vinken en andere vogelsoorten. 
Overnachting: Galapagos Horizon | volpension

Dag 19: Galapagos Horizon Cruise – Baltra – Guayaquil – Amsterdam 

Deze dag is het alweer de laatste dag op de Galapagos eilanden. In de ochtend gaat u naar North Seymour, gelegen ten noorden van het eiland Baltra. Dit eiland heeft een oppervlakte van maar 1,9 km2 en is nagenoeg vlak. Op dit eiland zijn broedkolonies van de fregatvogels, de blauwvoet Jan-van-Gent vogel en de zwaluwstaartmeeuw te vinden. Om indruk te maken op de vrouwelijke fregatvogels zal het mannetje zijn felrode keelzak opblazen. Om nog meer op te vallen zullen ze gaan rondvliegen in de omgeving van het vrouwtje. U kunt zich voorstellen dat dit minder gemakkelijk gaat met een opgeblazen keelzak, omdat ze hierdoor eerder hun balans kwijt zijn. Grappig om te zien. Hierna wordt u naar de luchthaven van Baltra gebracht. Hier gaat u aan boord van een binnenlandse vlucht naar Guayaquil. Bij aankomst in Guayaquil stapt u over op uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 20: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 12.750,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class 
 • 9 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 3 overnachtingen in Napo Wildlife Center op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 2 overnachtingen in Hacienda La Danesa op basis van volpension 
 • 4 overnachtingen aan boord van de Galapagos Horizon cruise op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • het entreegeld voor het Galapagos Nationaal Park á USD $ 100,- p.p. en de USD $ 20,- p.p. voor de zogenaamd persoonlijke gele kaart (Transit Control Card), opgelegd door The Galapagos National Institute (INGAL)
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Ecuador

Terug naar luxe reis Galapagos

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen