Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis Ecuador en Galapagos

20 dagen - Vanaf € 15.790,- per persoon

Amazone - bergen en vulkanen - Galapagos - historie

 • Leer Quito kennen als een echte Quiteño
 • Maak jungle excursies vanuit het diep in het Amazonewoud gelegen Napo Wildlife Centre
 • Rijd te paard of per fiets op de flanken van de Cotopaxivulkaan
 • Leer over de geheimen van de échte Panamahoed by Homero Ortega in Cuenca
 • Cruise langs stranden vol met zeeleeuwen, leguanen en Jan-van-Genten op de Galapagoseilanden

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Quito

Uw luxe rondreis door Ecuador gaat vandaag van start. U vertrekt aan boord van een intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Illa Experience Hotel | logies & ontbijt 
 

Illa Experience Hotel

U overnacht in het Illa Experience Hotel, gelegen in de knusse wijk San Marcos en op slechts vier blokken van het centrale plein. De gedachte van het Illa Experience concept is dat u niet alleen komt overnachten, maar dat u een authentieke ervaring beleeft en kennis maakt met de cultuur van Quito. Het hotel is gevestigd in een historisch herenhuis dat in de 17e eeuw is gebouwd. Het gebouw is verdeeld over drie verdiepingen en elke verdieping is geïnspireerd op een andere historische periode.

Meer over Illa Experience Hotel

Dag 2 | Quito

Quito, gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei, is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum. Op bijna elke plek in de stad is er uitzicht op een van de vele vulkanen die de stad omringen. Het oude koloniale gedeelte van de binnenstad is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt maken het zeker het bezoeken waard. In het nieuwe gedeelte van de binnenstad zijn er leuke winkeltjes en marktjes te vinden. U wordt door uw gids opgehaald en meegenomen langs de hoogtepunten van het historische centrum van Quito door middel van een “six senses” tour. Tijdens deze unieke en innovatieve tour met psychosensorische ervaringen worden alle zintuigen van de mens betrokken. U krijgt een complete ervaring van het leven in historische plekken met typische maaltijden in de prachtige stad Quito. Zo bezoekt u onder andere ambachtslieden in La Ronda, neemt u deel aan een proeverij van Quesadillas in San Juan, een chocoladeproeverij, maar ook brengt u een bezoek aan Sombreros Roman, Panecillo, La Compañia en Plaza San Francisco.
Overnachting: Illa Experience Hotel | logies & ontbijt 

Dag 3 | Quito - Coca - Napo Wildlife Centre (Amazone)

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Quito gebracht. Vanuit hier neemt u een binnenlandse vlucht naar Coca, dit is een 30 minuten durende vlucht over het oostelijke deel van het Andesgebergte. U wordt vanaf de luchthaven van Coca meegenomen naar de haven van Francisco de Orellana. Vanaf hier gaat u verder per boot en vervolgens per kano naar uw lodge. Onderweg kunt u verschillende vogels spotten, waaronder reigers en ijsvogels. U peddelt langs een smalle inham die aangesloten is aan een meer waaraan de lodge is gelegen. Er is een grote kans dat u apen ziet en grote vogels zoals toekans, papegaaien en ara’s. Laat in de middag komt u aan bij de lodge, vanwaar u een overweldigend uitzicht over het Anangu meer heeft. Na een welverdiend diner gaat u op zoek naar kaaimannen met de natuurlijke nachtelijke geluiden op de achtergrond. U verblijft in het Napo Wildlife Center, welke volledig gebouwd is en wordt gerund door de Añangu Kichwa community. Dit biedt voor deze gemeenschap een nieuwe vorm van inkomsten met als gevolg dat ze vrijwillig zijn gestopt met jagen. Mede hierdoor kunt u hier veel dieren spotten. De lodge bevindt zich in het nationale park Yasuni, een zijtak van de Napo rivier. De rustige ligging maakt het mogelijk om diverse diersoorten te spotten. In het reservaat leven meer dan 565 vogelsoorten. Op zonnige dagen zitten er wel honderden papegaaien op de kleiwand. Verder heeft u veel ‘bekijks’ van apen en met een beetje geluk ‘ontmoet’ u de reuze rivierotters.
Overnachting: Napo Wildlife Center | volpension incl. aangeboden activiteiten door de lodge

 

Napo Wildlife Center

U verblijft in het Napo Wildlife Center, welke volledig gebouwd is en wordt gerund door de Añangu Kichwa community. Dit biedt voor deze gemeenschap een nieuwe vorm van inkomsten met als gevolg dat ze vrijwillig zijn gestopt met jagen. Mede hierdoor kunt u hier veel dieren spotten. De lodge bevindt zich in het nationale park Yasuni, een zijtak van de Napo rivier. De rustige ligging maakt het mogelijk om diverse diersoorten te spotten. In het reservaat leven meer dan 565 vogelsoorten. Op zonnige dagen zitten er wel honderden papegaaien op de kleiwand. Verder heeft u veel ‘bekijks’ van apen en met een beetje geluk ‘ontmoet’ u de reuze rivierotters.

Meer over Napo Wildlife Center

Dag 4 en 5 | Amazone

Deze dagen heeft u tijd om de spectaculaire omgeving van het Napo Wildlife Center te verkennen. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de activiteiten die worden aangeboden door de logde. Bezoek bijvoorbeeld de klei wanden waar diverse vogels, zoals papegaaien, parkieten en ara’s zitten. In de middag brengt u een bezoek aan het interpretatiecentrum KuriMuyu, dat wordt beheerd door vrouwen van de lokale Kichwa gemeenschap van Añangu. Hier leert u over de voorouderlijke levenswijze van deze volkeren en neemt u deel aan interessante gezamenlijke activiteiten. Uw verblijf in de lodge helpt het Añangu volk om hun levensstandaard te verbeteren, met betere toegang tot gezondheidszorg, onderwijs en schone energiebronnen, en helpt hen tegelijkertijd om hun omgeving te beschermen tegen de permanente dreiging van olie-, hout- en mijnontginning.
De volgende ochtend kunt u met een kajak of peddelkano het zwarte water van het mystieke Añangu-meer verkennen (gemotoriseerde boten zijn ook beschikbaar om met uw gids te gaan varen). Tijdens deze verkenningstocht kunt u diverse vissen, alligators, schildpadden, reuzenotters en andere exotische dieren ontdekken. In de middag krijgt u de kans om de jungle en zijn flora en fauna van dichtbij te bekijken door naar de top van een 36 meter hoge uitkijktoren te klimmen. Vanaf dit uitkijkpunt, op dezelfde hoogte als de boomtoppen, beleeft u de jungle op een sublieme manier. Voorbij vliegende kleurrijke vogels, troepen spelende apen en een onbelemmerd uitzicht over het wonderbaarlijke Amazonegebied vormen samen een tafereel dat bijna onbeschrijfelijk is!
Overnachting: Napo Wildlife Center | volpension incl. aangeboden activiteiten door de lodge


 

Dag 6 | Amazone – Quito

In de ochtend vertrek u weer vroeg met de kano naar de Napo rivier. Na twee uur komt u aan in Coca. Vanaf Coca neemt u een binnenlandse vlucht naar Quito, waar u bij aankomst door een van onze lokale medewerkers naar uw hotel wordt gebracht. De rest van de middag is vrij gepland. 
Overnachting: Illa Experience Hotel | logies & ontbijt 

Dag 7 | Quito – Cotopaxi

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel in Quito door uw Engelssprekende gids opgehaald en meegenomen naar uw accommodatie nabij het nationale park Cotopaxi. Onderweg hier naar toe rijdt u over de avenue van vulkanen, waarbij u geniet van mooie landschappen. Voor de komende dagen heeft u een Engelsspreke gids met huurauto tot uw beschikking, waarbij u naar wens onderweg kunt bepalen waar u wilt stoppen, of wat u wenst te bezoeken. Een bezoek aan het nationale park van Cotopaxi met de 5897 meter hoge vulkaan is voor velen een hoogtepunt aan het bezoek aan Ecuador. Geniet van het paramo landschap en het dierenleven zoals de lama, vos, valk, herten en met wat geluk een condor! De Cotopaxi is naast een nationaal park ook een stratovulkaan. Ook is de Cotopaxi een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld en de op één na hoogste berg van Ecuador. De vulkaan ligt ongeveer 60 km ten zuiden van Quito, in de provincie die eveneens de naam Cotopaxi draagt. In het Quechua betekent het woord Cotopaxi ‘Nek van de Maan’. U verblijft in Hacienda San Agustin de Callo. De kamers zijn allemaal sfeervol ingericht en hebben schitterende uitzichten op de omringende vulkanen en heuvels.
Overnachting: Haciënda San Agustin de Callo | halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 | Cotopaxi

Vandaag brengt u een bezoek aan kratermeer van Quilotoa. Dit meer ligt verscholen tussen de serrania en wordt gezien als een van de mooiste natuurmonumenten van Ecuador. U maakt een mooie wandeling langs de paden richting het Quilotoa meer. Dit specifieke gebied heeft bijzondere eigenschappen die alleen hier te vinden zijn. Woestijn, bizarre berglandschappen en kleine kleurrijke dorpjes maken dit prachtige landschap compleet. Deze kleine Andes dorpjes zijn omgeven door het Andes-bos en de Paramo landschappen. In de middag maakt u een mooie paardrijdtocht in de omgeving van uw accommodatie. U kunt ervoor kiezen om kleine Andes-dorpjes te bezoeken die u via oude Inca paden bereikt. Of u kunt kiezen om een route te rijden door het dennenbos richting de Cotopaxi vulkaan waarbij u geniet van mooie uitzichten over de omliggende bergen. 
Overnachting: Haciënda San Agustin de Callo | halfpension (ontbijt en diner)
 

Dag 9 | Cotopaxi

Vandaag gaat u mountainbiken in het nationale park. U wordt opgehaald door uw gids en wordt met een jeep door het dennenbos naar het bezoekerscentrum van Cotopaxi gebracht. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum rijdt u verder naar het hoogste gedeelte van de tour, namelijk 4.500 meter hoog. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht en met geluk heeft u zicht op acht vulkanen. U maakt uzelf gereed voor de mountainbike tocht op ’s werelds hoogste actieve vulkaan. Het eerste gedeelte bestaat uit zandwegen dwars door vulkanisch as en toendra landschap. De komende acht km moet u goed uw remmen gebruiken terwijl u tussen de vulkanische rosten en wilde paarden uw weg naar beneden vervolgt. Met geluk spot u een condor of caracara. De jeep brengt u naar het meer van Limpiopungo vanwaar u aan uw laatste stuk per mountainbike begint. De komende 16 km fietst u verder naar beneden op onverharde wegen door het dennenbos. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.
Overnachting: Haciënda San Agustin de Callo | halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 | Cotopaxi – Cuenca

Deze dag wordt u meegenomen naar Cuenca. Onderweg geniet u van mooie landschappen. Onderweg maakt u een korte stop bij een kleine inheemse gemeenschap waar de lokale vrouwen u meer informatie geven over het planten en oogsten van quinoa, een eiwitrijk graan dat de Andesbevolking al duizenden jaren voedt en sinds kort ook is opgenomen in de wereldkeuken. U vervolgt uw weg naar Cuenca en maakt een volgende stop bij de ruïnes van Ingapirca. Deze dateren uit de Inca-periode (500 v.Chr.), toen een dergelijk rijk (gevestigd in Machu Picchu) zich naar het noorden uitbreidde en politieke controlecentra vestigde in het gebied waar de ruïnes nu staan. Het hoogtepunt hier is de elliptische Tempel van de Zon, die een rotsachtige heuvel bekroont die door oude stammen als een heilige plaats werd beschouwd. Mysterieuze graftombes zijn stille getuigen van de machtsconflicten die hier plaatsvonden voor de laatste Spaanse invasie in de 15e eeuw. Na uw bezoek aan de Ingapirca ruïnes rijdt u verder naar Cuenca waar u naar uw hotel wordt gebracht.
Overnachting: Itza hotel | logies & ontbijt

Dag 11 | Cuenca

Deze dag maakt u een stadstour met uw privé-gids door de mooie koloniale stad Cuenca. Deze voormalige Incastad wordt gezien als culturele hoofdstad van Ecuador en behoort sinds 1999 tot de UNESCO-werelderfgoed lijst. De culturele uitstraling heeft de stad te danken aan het historische centrum met zijn nauwe pittoreske steegjes, kleurrijke pleinen met kleine lokale marktjes, vele kerken (maar liefst 52!) en statige koloniale gebouwen. U brengt een bezoek aan de indrukwekkende nieuwe kathedraal op het centrale plein en een lokaal museum waar religieuze kunst te vinden is. Uw volgende stop is de Tomebamba rivieroever met zijn elegante overhangende gebouwen. Vervolgens bezoekt u de nabij gelegen archeologische vindplaats van de Cañari en Inca ruïnes, voordat u doorrijdt naar Turi waar u een geweldig uitzicht zal hebben over de hele stad. Na een bezoek aan Turi wordt u naar een van de Panamese hoedenfabrieken gebracht van Homero Ortega, waar u zult zien hoe deze beroemde strohoeden worden geproduceerd. Uiteraard krijgt u hier de kans om een echte Homero Ortega hoed te kopen, die volledig op maat voor u wordt gemaakt. Desgewenst kunt u deze dag ook nog een bezoek brengen aan de overdekte markt van Cuenca, waar van alles wordt verkocht. Hierna keert u terug naar uw hotel. 
Overnachting: Itza Hotel | logies & ontbijt


 

Dag 12 | Cuenca – Nationale park El Cajas – La Danesa

U reist vandaag naar Hacienda La Dasena, gelegen nabij Guayaquil. Onderweg wordt meegenomen naar een prachtig bergachtig natuurgebied, namelijk het nationale park El Cajas. De hoogte in dit gebied varieert tussen de 3000 en 4500 meter en bestaat uit bergen en een groot aantal gletsjermeren. Hier kunt u een aantal mooie wandelingen maken. Vervolgens rijdt u verder richting de kust naar uw hotel in Guayaquil. Het is een prachtige route waarbij u vanuit de Andes naar de kust rijdt, u verlaat het bergachtige landschap en komt aan in het kustgebied van Ecuador, waarbij u onderweg veel bananenplantages, suikerriet en cacaoplantages kunt tegenkomen. 
Overnachting: Hacienda La Danesa | volpension
 

Hacienda la Danesa

U verblijft de komende nachten in de sfeervolle Hacienda la Danesa, dat al ruim drie generaties eigendom is van de familie Olsen uit Denemarken. La Danesa, de Deense in het Spaans, heeft slechts 6 kamers, welke stijlvol zijn ingericht. Zo zijn er enkele voormalige paardenstallen verbouwd tot mooie hotelkamers. Op de hacienda wordt zuivel en cacao geproduceerd. De hacienda is ruim opgezet, met een mooie tuin met veel bloemen en planten en een overdekt terras waar een barbecue of andere maaltijden worden geserveerd. De maaltijden worden bereid met verse natuurlijke en organische ingrediënten, met Ecuadoriaanse invloeden. De sfeer is hier heel huiselijk waardoor u zich al snel thuis voelt.

Dag 13 | La Danesa

Deze dag is vrij gepland. Geniet van de landelijke omgeving waar u verblijft. U wordt omringd door plantages, bossen en rivieren. De gemiddelde tempetaruur ligt hier rond de 28-30 graden. Tijdens uw verblijf kunt u gaat fietsen, wandeltochten maken door het bos, tuben in de rivier en kennis maken met productieproces van chocolade. Het is een fijne plek om even bij te komen van de indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan alvorens u verder reist naar de Galapagos eilanden. 
Overnachting: Hacienda La Danesa | volpension

Dag 14 | La Danesa - Guayaquil

U reist vandaag verder naar Guayaquil (ca. 2 uur rijden) waar u een nacht verblijft alvorens u de volgende dag verder reist naar de Galapagos eilanden.
Overnachting: Hotel del Parque | logies & ontbijt

Belangrijk: Het programma van de M/C Endemic, zoals hieronder beschreven, is geheel afhankelijk van weersomstandigheden. Ook kan de mogelijkheid zich voordoen om van de route af te wijken om elders grote(re) kansen te hebben om dieren waar te nemen. De kapitein is uiteindelijk degene die het besluit neemt voor de te kiezen route. Flexibiliteit is het belangrijkste uitgangspunt bij een cruise als deze.

Dag 15 | Guayaquil – Baltra – M/C Endemic Galapagos Cruise

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. Hier stapt u aan boord van de binnenlandse vlucht naar Baltra op de Galapagos eilanden. Bij aankomst op het eiland Baltra wordt u welkom geheten door de bemanningsleden van uw expeditie-cruise en meegenomen naar het cruiseschip waar u de volgende dagen op zult verblijven. Nadat u de veiligheidsinstructie heeft gehad aan boord van de cruise is het tijd om te varen naar Dragon Hill. Dragon Hill of Cerro Dragon, is vernoemd naar de indrukwekkende populatie landleguanen. Het is een rotsachtig heuvel, gelegen in het noordwesten van het eiland Santa Cruz en een van de weinige sites die direct gerelateerd is aan het beschermingsprogramma van de Charles Darwin Foundation en de Galapagos autoriteiten. De inspanning voor natuurbehoud was hier hard nodig nadat de lokale leguanenpopulatie in 1975 door wilde honden werd gedecimeerd. Naast leguanen vindt u hier een pad naar de top van de heuvel, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving. Bij de nabijgelegen zoutlagune kunt u flamingo’s zien. Andere vogels die hier gespot kunnen worden zijn Darwin vinken, mangrovezangers, tirannen en spotvogels. Naast dieren vindt u hier ook Palo Santo bomen en Galapagos katoenplanten. 
Overnachting: M/C Endemic | volpension

M/C Endemic Cruise

Gedurende uw bijzondere Galapagos ervaring verblijft u op de volledig uitgeruste catamaran 'Endemic'. Dit luxe cruiseschip beschikt over 8 ruime panoramische suites. Word wakker en bekijk de zonsopgang vanaf uw privé balkon, voordat u de buitengewone landschappen en unieke dieren van de Galapagos gaat verkennen. Sluit uw dag af op het 'Endemic's hoofddek met jacuzzi, restaurant en bar. De kundige natuurgidsen begeleiden u tijdens het bezoek aan de diverse eilanden en geven u veel informatie over de biologie en ecologie van de eilanden. 

Wilt u liever een alternatief jacht? Vind hier 
Onze selectie Galapagoscruises

Dag 16 | M/C Endemic Cruise

U start de dag met een bezoek aan het eilandje León Dormido of Kicker Rock. Op de steile wanden van deze rots leven en nestelen diverse zeevogels. Met wat geluk ziet u roggen of haaien net onder het wateroppervlak zwemmen. Vervolgens vaart u verder naar Witch Hill (Cerro Brujo). De belangrijkste attractie van deze plaats is het koraalzandstrand, een uitstekende plek om te zwemmen en te snorkelen. Witch Hill is het overblijfsel van een tufsteen kegel en van de eerste plaatsen bezocht door Charles Darwin. Het heeft een indrukwekkend landschap, waar het vaak mogelijk is om kust- en trekvogels te zien, waaronder pelikanen, blauwvoetgenten en zwaluwstaartmeeuwen; maar ook zeeleeuwen en zeeleguanen. Soms is de lagune volledig droog en kan men zoutafzettingen op de bodem vinden. De mensen van Puerto Baquerizo Moreno gebruikten de lagune als een zoutmijn.
In de middag bezoekt u Lobos, een eilandje dat parallel aan de kust van San Cristobal .. Isla Lobos is een van de beste snorkelplekken in de Galapagos. ‘Zeeleeuweneiland’ doet zijn naam eer aan, het eiland is de thuisbasis van een grote kolonie zeeleeuwen die af en toe in het water plosen en stoeien met zwemmers en snorkelaars. Naast zeeleeuwen nestelen hier ook meerdere vogelsoorten, waaronder de blauwvoet Jan-van-Gent vogel.
Overnachting: M/C Endemic| volpension

Dag 17 | M/C Endemic Cruise

U bezoekt deze dag het meest zuidelijke eiland van de archipel, Espanõla. Het is een van de meest populaire eilanden vanwege de adembenemende variatie en het uitbundige dierenleven dat op het eiland te vinden is. U bezoekt Gardner Bay, een prachtig lang wit zandstrand, waar kolonies zeeleeuwen luieren in de zon, zeeschildpadden zwemmen voor de kust en de nieuwsgierige spotlijsters moedig de nieuwkomers onderzoeken. Afhankelijk van het weer, heeft u hier de gelegenheid om te snorkelen en/of te kajakken. Vervolgens gaat u naar Osborn Islet of Gardner Islet. Osborn Islet staat bekend staat om het rustige water en overvloedige zeeleven. Zeeleeuwen dartelen met snorkelaars terwijl kleurrijke papegaaivissen het koraal op de zeebodem aantikken. Het nabijgelegen Gardner Islet is ook de thuisbasis van een zeeleeuwenkolonie. Deze eilandjes liggen dicht bij elkaar uw gids besluit om naar het ene of het andere eilandje te gaan, afhankelijk van de omstandigheden. In de middag bezoekt u u Punta Suarez, ook op Española Island, hier bevindt zich de grootste verscheidenheid van zeeleguanen in de Galápagos, gemaskerde Jan van Genten en blauwvoetgenten die zich nestelen langs de rand van de klif en misschien een blik op de beroemde albatros werpen wanneer deze zich laat zien. De albatros komt alleen op dit eiland voor!
Overnachting: M/C Endemic | volpension

Dag 18 | M/C Endemic Cruise

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het kleine eiland Sante Fe. Het heeft een pad dat zich een weeg baant door een woud van hoge, stekelige cactussen. Cactussen zijn het favoriete voedsel van de groeiende populatie inheemse landleguanen die hier wonen. De Santa Fe rijstrat, een van de weinige inheemse zoogdieren op de eilanden, komt hier ook voor, hoewel het ongrijpbare knaagdier zelden door bezoekers wordt gezien. Helaas werd de inheemse populatie reuzenschildpadden op Santa Fe meer dan een eeuw geleden uitgeroeid door walvisjagers, echter, in 2015 werden enkele Española-schildpadden op het eiland losgelaten. Na de wandeling over het eiland is het mogelijk om te gaan snorkelen of kajakken bij het eiland.
In de middg arriveert u weer op het eiland Santa Cruz waar u allereerst een bezoek aan het Charles Darwin Research Center brengt, gelegen op ongeveer 20 minuten loopafstand vanaf het centrum van de plaats Puerto Ayora. Hier worden vele activiteiten verricht die zijn gericht op het behoud en herstel van de flora en fauna van de archipel. Het onderzoeksstation wordt beheerd door de Charles Darwin Foundation, die in 1958 werd opgericht. Vervolgens gaat u naar het Fausto Llerena Broedcentrum. Op deze plaats kunt u (reuze)schildpadden observeren die afkomstig zijn van verschillende eilanden van de archipel. Zij voldoen aan het fokprogramma in gevangenschap en keren dan terug om de gebieden te herbevolken waar hun populatie is aangetast. Het laatste bezoek van vandaag zijn de hooglanden van Santa Cruz, waar de droge kustvegetatie overgaat op natte velden en begroeide bossen met mos. U bezoekt hier het Tortoise Reservaat, waar u een kans krijgt deze dieren in het wild te zien tijdens een wandeling door de lava buizen en twee ingestorte kraters.
Overnachting: M/C Endemic | volpension

Dag 19 | M/C Endemic Cruise – Baltra – Guayaquil – Amsterdam 

Deze dag is het alweer de laatste dag op de Galapagos eilanden. In de ochtend gaat u naar het eiland South Plaza, waar de flora en fauna u zullen doen verbazen. Dit eiland is vooral bekend vanwege de vele landleguanen die op het eiland leven. Wanneer u iets verder van de kust bent, lijkt het alsof u de film “Jurassic Parc” binnenstapt, u staat dan namelijk oog in oog met de schitterende groen, geel, oranje landleguanen. Dit alles omgeven door de zandstranden, de mooie schijfcactussen, rode sesuviumstruikjes en op de achtergrond de blauwe zee. Voor de kust ziet u ook zeeleeuwen. Het is bijzonder om te zien hoe de zeeleeuwen en leguanen met elkaar om gaan. Ze spelen met elkaar als ware kameraden. Óók dit eiland heeft de vogelliefhebbers iets te bieden. Op dit eiland is het zogenaamde “birdwatchers paradise” te vinden, een zeer steile klif, vol met zwaluwstaartmeeuwen, gemaskerde Jan-van-Gent vogels, blauwvoet Jan-van-Gent vogels, tropische rode snavel vogels, fregatvogels, pelikanen en Audubon pijlstormvogels. De meeuwen, eeuwige partners, zijn hier altijd aan het knuffelen en nestelen met elkaar. Hierna wordt u naar de luchthaven van Baltra gebracht. Hier gaat u aan boord van een binnenlandse vlucht naar Guayaquil. Bij aankomst in Guayaquil stapt u over op uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 20 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 15.790,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class 
 • 9 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 3 overnachtingen in Napo Wildlife Center op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 2 overnachtingen in Hacienda La Danesa op basis van volpension 
 • 4 overnachtingen aan boord van de Galapagos Horizon cruise op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • het entreegeld voor het Galapagos Nationaal Park á USD $ 200,- p.p. en de USD $ 20,- p.p. voor de zogenaamd persoonlijke gele kaart (Transit Control Card), opgelegd door The Galapagos National Institute (INGAL)
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Ecuador

Terug naar luxe reis Galapagos

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen