Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Illa Experience Hotel

| Anke Hendriks

Gelegen in de knusse wijk San Marcos en op slechts 4 blokken van het centrale plein ligt het Illa Experience hotel. Hier komt u niet alleen om te overnachten, maar wordt u meegenomen in de cultuur en tradities van Quito, de hoofdstad van Ecuador. 

Ons doel is om Quito te portretteren zoals het werkelijk is, een plek vol tradities, authenticiteit en charisma. Om die reden delen we onze eigen tradities elke dag met onze gasten.

Xavier Rosero, assistant manager Illa Experience hotel

Een unieke ervaring in Quito

Voor ons en voor onze reizigers gaat het bij het maken van een rondreis om het ontdekken en ervaren van de plek waar u zich bevindt. De natuur, de cultuur, de gastronomie en de mensen die daar wonen. Het Illa Experience hotel deelt deze mening. De gedachte van hun concept is namelijk dat u niet simpelweg verblijft in een hotel, maar dat u een authentieke ervaring beleeft en kennis maakt met de cultuur in Quito. 

Ontdek de wijk San Marcos

Illa Experience hotel laat u kennis maken met de rijke cultuur en tradities van Quito. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt. Het hotel is gelegen in de wijk San Marcos. Deze wijk vormt al generaties lang de thuisbasis van schrijvers, artiesten en muzikanten. De huidige charme die de wijk uitstraalt is hieraan te danken. Buren begroeten elkaar nog steeds op straat en komen op een warme avond op het centrale plein bijeen om de dag door te spreken. 

Unieke ervaringen

Bij Illa Experience hotel willen ze dat u zich een echte Quiteño voelt, daarom werken ze veel samen met lokale mensen. Tijdens uw verblijf wordt u door bewoners van de wijk San Marcos meegenomen om bijzondere en onbekende plekken van de wijk en de rest van Quito te ontdekken. U bezoekt de lokale vakman die handgesneden traditioneel houten speelgoed maakt. U stopt bij de fruitverkoper voor een stukje maracuyá of taxo. Ga mee op pad met een aquarel schilder die de stad op zijn duimpje kent, ontdek de geheimen van het weven door abuela (oma) of leer hoe het traditionele Ecuadoriaanse ijs wordt gemaakt. U verlaat de stad als een echte Quiteño. 

Overnachten in een historisch herenhuis

De cultuur en geschiedenis van Quito is ook doorgevoerd in het hotel zelf. Illa Experience is gevestigd in een historisch herenhuis dat in de 17e eeuw is gebouwd. Het gebouw is verdeeld over drie verdiepingen en elke verdieping is geïnspireerd op een andere historische periode. In totaal heeft het hotel vier ruime suites en zes luxe kamers. De karakteristieke elementen uit het verleden worden gecombineerd met de gemakken van het heden. Neem plaats in een van de massieve fauteuils en geniet van een glas wijn of een mok warme chocolademelk. Ontspan aan het eind van de dag in het comfortabele bad met luxe toiletartikelen van L'Occitane en duik in een warm bed met een met de hand geborduurd deken.

Het restaurant van het hotel, Nuema, geldt als een van de meest bekende restaurants in Ecuador en is net als de rest van uw verblijf een ware ervaring. Chef Alejandro Chamorro neemt u mee naar zijn roots door lokale en traditionele producten te gebruiken in zijn moderne Ecuadoriaanse gerechten. Er is geen vast menu, want Alejandro bepaald zijn gerechten op basis van wat het land op dat moment te bieden heeft. Laat u dus verrassen en geniet. Na een geslaagd diner kunt u op het dakterras genieten van een cocktail, met het beeld van de Maagd van Quito op de achtergrond. Voor ontspanning maakt u gebruik van het spa- en wellnesscentrum, uitgerust met een bubbelbad, sauna en diverse massage opties.

Rondreis door Ecuador maken

Quito is met haar historie en mooie koloniale centrum een goede plek om uw rondreis te starten. De ervaringen die de stad en het Illa Experience hotel u bieden zijn een goed begin voor een unieke rondreis. Bent u benieuwd en wilt u meer weten over een rondreis door Ecuador inclusief een verblijf in het Illa Experience hotel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij werken graag een passend reisvoorstel voor u uit. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl

Meer over Ecuador

Aanmelden nieuwsbrief - Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken nieuwe reisinspiratie over Latijns-Amerika.

Aanmelden