Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

David Gil Gil

Geboren in Spanje, getogen in Nederland en vandaag de dag woonachtig in Chili, mag ik mijzelf een ware wereldburger noemen. Na een pilotopleiding aan de NHTV en enkele jaren in het lokale bedrijfsleven gewerkt te hebben, besloot ik in 2004 het ruime sop te kiezen.

Als international host, aan boord van de meest bekende cruiserederijen, kon ik mijn talenkennis uitermate goed gebruiken. Uiteindelijk ben ik in; “het laatste land” van de wereld terechtgekomen. In Chili heb ik mijn huidige partner leren kennen en sinds 2008 wonen we in het plaatsje Puerto Varas, gelegen in het merendistrict.  Een pittoresk plaatsje verborgen tussen parken en vulkanen, de moeite waard om te bezoeken.

Met inmiddels alweer 15 jaar+ aan ervaring in toerisme heb ik de mogelijkheid gehad verschillende landen binnen Zuid-Amerika- en het Caribisch gebied te bezoeken. Ik kan niet bepaald één land aangeven waar mijn voorkeur naar uitgaat, uiteraard behoort Chili natuurlijk wel tot een van mijn favorieten. Dankzij haar contrasten in landschappen, cultuur en veelzijdigheid aan activiteiten die plaats kunnen vinden in een van de vele regionen. Persoonlijk houd ik heel veel van autoreizen en het opzoeken van avontuur in “off the beaten tracks “ dus de Carretera Austral is er een die ik blindelings aanraad.