Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

David op de Aqua Mare Cruise

| David Gil Gil

Afgelopen februari was het dan zover, eindelijk!

Al heel lang heb ik de wens gehad om ver weg in de Stille Oceaan, op zo'n duizend kilometer afstand van de Ecuadoraanse kust, de betoverende Galapagoseilanden te bezoeken. Dit archipel van vulkanische eilanden staat bekend om zijn unieke biodiversiteit en ongerepte schoonheid, waardoor het een droombestemming is voor mij als natuurliefhebber, maar ook voor andere avonturiers van over de hele wereld.

De Aqua Mare

Afgelopen februari was het dan zover, eindelijk! Met de Aqua Mare, een luxe privé jacht die plaats biedt aan 16 passagiers, zijn we langs verschillende eilanden gevaren. Tijdens onze reis zijn wij tot tweemaal toe de evenaar gepasseerd.

Charles Darwin zijn baanbrekende theorieën over de evolutie

De Galapagoseilanden zijn als een wereld apart, waar de tijd lijkt stil te staan en de natuur de baas is. Het is de plek waar de legendarische ontdekkingsreiziger Charles Darwin zijn baanbrekende theorieën over evolutie ontwikkelde, geïnspireerd door de unieke flora en fauna van deze afgelegen archipel. Vijf weken heeft hij hier maar liefst mogen bivakkeren, nu kon ik in zijn voetsporen treden en oog in oog komen te staan met ongerepte natuurlijke wonderen. Reuzenschildpadden grazen rustig grazen op het land, zeeleguanen die zwemmen in kristalheldere wateren en mijn favorieten; de blauwvoetgenten die de show stelen.

Dagelijkse activiteiten

Daarnaast hebben we dagelijks de mogelijkheid gehad om te snorkelen. Naast kleurrijke vissen zagen we stingrays, en zelfs haaien, zwommen we met nieuwsgierige zeeleeuwen of wandelden we tussen kolonies van onverschrokken zeevogels. Elke ontmoeting met deze ongelooflijke dieren is steeds weer een onvergetelijke ervaring die de geest verrijkt.

Kundige gidsen aan boord

Mijn mede reizigers en ik hebben kunnen genieten van spectaculaire uitzichten tijdens interessante wandelingen aan land. We hebben veel geleerd over de geologische geschiedenis en ecologie van de eilanden dankzij onze twee kundige gidsen aan bood, beide ook officiële parkrangers, die zich inzetten voor het behoud en preservatie van dit prachtige nationale park. Het fragiele ecosysteem van de archipel wordt bedreigd door invasieve soorten, klimaatverandering en menselijke activiteiten, waardoor het van cruciaal belang is om verantwoordelijk toerisme te bevorderen en de natuurlijke hulpbronnen van de eilanden te beschermen voor toekomstige generaties.

Een reis naar de Galápagos laat een blijvende indruk achter en creëert herinneringen die een leven lang meegaan.
Al met al: een onvergetelijke reiservaring en zeer aan te bevelen!

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen over een unieke actieve reis door Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op  +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen