Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Een cultureel juweel omringd door schoonheid van de Andes

| David Gil Gil

Tijdens mijn reis naar dit land heb ik gezocht naar deze fascinerende mix , uiteindelijk tot stand gekomen door de mengeling van inheemse en koloniale invloeden.

Er is al veel geschreven over Quito, de hoofdstad van Ecuador. Hoog gelegen, te midden van de majestueuze Andes en omringd door angstaanjagende vulkanen. Deze stad staat bekend om zijn rijke verleden, prachtige architectuur, zeer gastvriendelijke mensen, heerlijke keuken en bruisende cultuur. Tijdens mijn reis naar dit land heb ik gezocht naar deze fascinerende mix, uiteindelijk tot stand gekomen door de mengeling van inheemse en koloniale invloeden. Nou, deze mix heb ik inderdaad gevonden. Niets is minder waar, Quito biedt een onvergetelijke ervaring aan voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en ontdekking.

Mengeling tussen Europeanen en inheemse bevolking

De geschiedenis van Quito gaat terug tot duizenden jaren geleden, toen het gebied werd bewoond door de Quitu-stam. Een stam waarvan men weet dat ze rondliepen met “trofeeën”. Ze waren van mening dat de gekrompen hoofden van vijanden om hun nek gebonden, als spirituele kracht dienden in de 16e eeuw. Vandaag de dag bestaat de bevolking voor bijna 85% uit mestizo’s, een mengeling tussen Europeanen en inheemse bevolking van Latijns-Amerika.

Werelderfgoedlijst van UNESCO

Een wandeling door het historische centrum van Quito, dat als eerste stad van de wereld op de werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaats, is als een reis terug in de tijd. Smalle geplaveide straatjes kronkelen langs kleurrijke koloniale gebouwen, majestueuze kerken en sfeervolle pleinen. Ik bezocht onder meer de prachtige kathedralen van Quito, zoals de indrukwekkende Basiliek van de Nationale Heilige (waarbij je tot hoog in de torens kunt komen en van een indrukwekkend uitzicht kunt genieten) en de sierlijke San Francisco-kerk, die zijn versierd met verbazingwekkende kunstwerken en architectonische details in barok stijl. Galerijen en musea verspreid over de stad tonen een diverse mix van hedendaagse en traditionele kunst, waaronder de Fundación Guayasamín, el Templo del Sol, en het Museo Nacional del Ecuador. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken.

Gezegend door natuurlijke schoonheid

Ondanks zijn status als metropool met bijna 3 miljoen inwoners, verspreid over een strook land dat 8 km breed is en 50 km lang, is Quito ook gezegend met een ongelooflijke natuurlijke schoonheid. En dit biedt voor avonturiers tal van mogelijkheden om de prachtige omgeving te verkennen, zoals wandelen, bergbeklimmen en vogels spotten.

Cotopaxi

Ik keek mijn ogen uit in het park Reserva Geobotánica Pululahua , de krater van een slapende vulkaan, bewoond door mensen. Bovendien heb ik de 5000m grens boven zeespiegel bereikt toen ik samen met mijn gids de Cotopaxi vulkaan heb beklommen in het nationale park dat dezelfde naam draagt en niet al te ver verwijderd is van de hoofdstad. Een van de hoogste vulkanen van de wereld, en bovendien, zoals men weet, is de aarde aan de evenaar wat opgezwollen. Dus deze bergen en vulkanen bevinden zich in principe dichter bij de zon dan bijvoorbeeld de Himalaya. Ondanks dat het bewolkt was, was het een unieke ervaring.

Van hartige empanadas en gegrilde maïs tot delicaat gekookte ceviche met popcorn en decadente chocoladedesserts.

Latitud 0°00’00”

Uiteraard heb ik tijdens deze dag ook het “midden van de wereld” bezocht, en het eitje op een spijker weten te balanceren. Latitud 0°00’00” en de bijbehorende foto mogen uiteraard niet ontbreken bij een bezoek aan deze bestemming. De evenaar, ''el ecuador'' in het spaans, heeft uiteindelijk dit land zijn naam geschonken. Geen bezoek aan Quito is compleet zonder de rijke en gevarieerde keuken van Ecuador te proeven. Van hartige empanadas en gegrilde maïs tot delicaat gekookte ceviche met popcorn en decadente chocoladedesserts,

Quito biedt een smaakvolle reis door de culinaire tradities van het land. Ik heb me laten verwennen door echt overal van alles te proberen, en ook meegedaan aan een culinaire tour, zeer aan te bevelen aangezien men vergezeld door de chef de producten vers in de markt uitkiest. Een agave tour met tasting kon ik ook niet laten, prima te combineren met een lokale lunch. Kortom, Quito is een stad die je hart zal veroveren met zijn charmante straten, levendige cultuur en adembenemende landschappen. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een kunstliefhebber, een natuurliefhebber of een fijnproever bent. Quito heeft voor elk wat wils en biedt een onvergetelijke ervaring die lang na je vertrek bij je zal blijven.

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u graag zelf een rondreis maken door Ecuador en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op  +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen