Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Onze selectie Galapagos-cruises

Na bijna 20 jaar ervaring met het organiseren van cruises in de Galapagos weten we één ding: het ene Galapagosjacht is het andere niet. Deze decennia hebben we een absolute groei gezien in kwaliteit van boten, en eveneens een groei aan leefruimte aan boord. Een prachtig luxe jacht staat evenwel nog niet garant voor een onvergetelijke cruise. Van onschatbare waarde is het personeel aan boord. Uw reis naar de Galapagos-archipel zal in vele opzichten een ervaring voor het leven zijn, en daarom is het zonde als deze in het water valt door een slechte natuurgids, matig eten aan boord of een oninteressante route. Wij monitoren deze kwaliteit constant en bieden u alleen het beste van het beste, zonder daarbij uw portemonnee uit het oog te verliezen. Hieronder treft u een lijst van onze favoriete jachten, geselecteerd op basis van kwaliteitscriteria als categorie natuurgids, stabiliteit, comfort, gastronomie en veelzijdigheid aan activiteiten:

Hermes Mega Catamaran

De gerenommeerde rederij Via Natura bestaat dertig jaar en viert dat met de introductie van de Hermes Mega Catamaran. Dit fraaie schip zet de nieuwe standaard voor luxe cruises in de adembenemende archipel van de Galapagos. Het is de eerste Ultra-luxury cruise voor de Galapagos eilanden. Met maar liefst elf comfortabele sociale ruimtes, waaronder twee bars, twee lounges, een rustige bibliotheek en een aperitief lounge, biedt Hermes volop mogelijkheden voor ontspanning en sociaal samenzijn. Het zonnedek met zowel overdekte als open gedeelten en een jacuzzi vormt het perfecte decor voor gedenkwaardige momenten.

 • Vaart vanaf medio 2025
 • Eerste Ultra-luxury cruise op de Galapagos
 • Volledig uitgeruste spa inclusief hammam 

 

 

Endemic

Ouders met (kleine) kinderen opgelet: niet langer overnacht u noodgedwongen gescheiden van elkaar in aparte hutten, de Endemic biedt hutten die met een tussendeur met elkaar verbonden zijn. Zo kunnen drie-, of vierpersoonshutten worden gecreëerd en kunt u zich gezamelijk terugtrekken in “huiselijke” kring. Een privé-balkon voor elke hut, een ruimtelijk panoramadek met jacuzzi, een topkok en een gezellige bar maakt de Endemic tot een van onze favoriete schepen. De Endemic kan gerust als een mega-catamaran worden betiteld, u boekt dit jacht als u houdt van ruimte en een stabiele ligging op de golven. Of u nu wilt paddle-boarden, kanovaren in bootjes met een glazen bodem of wilt snorkelen; het personeel organiseert activiteiten voor iedereen.

 • geschakelde familiehutten
 • vele leuke activiteiten aan boord

Cormorant I

Bent u vooral op zoek naar comfort en een ultieme beleving aan boord van uw Galapagos-jacht, dan kiest u voor de MY Cormorant. Met haar 33 meter lengte en 12 meter breedte biedt deze catamaran bijzonder veel leefruimte en een stabiele vaart. De boot heeft een gezellig interieur en een absoluut voordeel zijn de floor-to-ceiling ramen in uw hut, én uw eigen balkon. Vraag de crewleden vooral om hier een keer uw ontbijt te serveren en geniet van nieuwsgierig naderende dieren tijdens het nuttigen van uw gekookte eitje. Ook het zonnedek is zeer ruim en biedt voldoende plek voor alle gasten. Maar denkt u niet dat het hierbij blijft want op de Cormorant bent u ook zeker van een goede naturalist en leuke activiteiten.

 • veel ruimte aan boord
 • floor-to-ceiling ramen bieden volop zicht vanuit uw hut

Galapagos Horizon

Om -vooral de nachtelijke- vaarroutes zo aangenaam mogelijk te maken voor opvarenden, zijn er de afgelopen decennia talloze luxe catamarans gebouwd voor de Galapagos-eilanden, die stabieler op de zee liggen en zodoende een betere nachtrust garanderen. De Galapagos Horizon is de enige trimaran die hier rondvaart, op dit vlak dus de topper in zijn soort! Het jacht is bovendien elegant, snel en uitermate comfortabel. Het jacht is voor een groot deel in handen van Galapagueños, en verzekeren dus een eerlijke inkomstenbron voor de lokale bevolking. Het personeel op het jacht is afkomstig van de eilanden, is uitmuntend getraind en de gids put ook uit deze bron in zijn/haar informatie naar u toe. U leert zo niet alleen over de bijzondere diersoorten, maar kunt ook volop vragen stellen over het leven in deze bijzondere plek op aarde.

 • Zéér stabiele trimaran
 • Voor een groot gedeelte lokaal gerund jacht

Origin & Theory, Relais & Chateaux

U plant uw reis naar één van de meest bijzondere natuurbestemmingen ter wereld. Een bijzonder afgelegen bestemming ook, waar u niet snel weer terug zult keren. Dus áls u het doet, dan wilt u ook dat het perfect is tot in de kleinste puntjes. U wilt niet inboeten op het comfort dat u gewend bent te krijgen in gerenommeerde vijfsterrenhotels. Dan kiest u voor de Origin of de Theory. Want of het nu gaat om exquise culinaire gerechten van een topchef, het traagschuim in uw hoofdkussen of service als een persoonlijke video aan het einde van uw reis: u wilt kwaliteit. De activiteiten die worden georganiseerd vanaf het jacht zijn navenant. Sit-on-top kajaks en bootjes met glazen bodems verzekeren een optimale natuurbeleving. De Origin en Theory varen alléén complete routes van 8 dagen, want ook op het vlak van natuurbeleving willen ze niet inboeten. 

 • Topkwaliteit op alle vlakken
 • Ononderbroken achtdaagse cruises

Grand Majestic cruise

De MY Grand Majestic is een van de snelste en modernste schepen dat door de Galapagos archipel vaart. De kleinschalige jacht beschikt over zeven hutten en één mastersuite. De Grand Majestic is speciaal ontworpen voor exclusieve high-end gasten die gewend zijn aan comfort en een strak interieur. De gids, kapitein en bemanning zijn toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteitsservice. De grote snelheid van het boot biedt zeker voordelen. De strikte regels van de lokale autoriteiten geven schepen een schema aan mogelijke plaatsen waar landingen uitgevoerd mogen worden. De snelheid van de Grand Majestic maakt het mogelijk om grotere afstanden af te leggen om zodoende toch de best mogelijke routes te bieden.

 • Snelle boot, waardoor route wordt geoptimaliseerd
 • Zeer goede service

MY Grace

Het draagt niet alleen haar naam, maar kan in elk opzicht haar faam wegdragen: De MY Grace, vernoemd naar Grace Kelly, de meest beroemde eigenaresse die het schip heeft gehad. Een oude dame, want het jacht werd al in 1928 gedoopt in Southampton. Van koninklijke allure is het jacht altijd gebleven. Quasar Expeditions, de huidige eigenaar van de Grace, gaat er prat op haar gasten de beste natuurgidsen van de Galapagos te bieden, die hun sporen hebben verdiend op het vlak van natuurbehoud. Deze uitmuntende gidsen voorzien u van boeiende achtergrondinformatie over de natuur en geologie, waardoor uw beleving nog zó veel bijzonderder wordt. Nog een voordeel: als een van de weinige jachten maakt de Grace volledige achtdaagse rondvaarten. Halverwege hoeft het schip niet terug naar de luchthaven om nieuwe passagiers op te halen, u de gelegenheid gevend puur de mooiste plekjes van de archipel te laten zien.

 • Ononderbroken achtdaagse cruise
 • De best mogelijke natuurgids

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Galapagos

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen