Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Napo Wildlife Center

| Johan van Rijswijck

Het Napo Wildlife Center is een absolute aanrader als u tijdens uw rondreis door Ecuador een bezoek wilt brengen aan de Amazone. De rustige ligging maakt het mogelijk om volop speciale diersoorten te spotten. Bovendien levert u met een verblijf in deze ecolodge een bijdrage aan dit bijzondere natuurgebied en haar inheemse culturen. 

Vanuit de Andes naar het tropisch regenwoud

In Ecuador loopt de Andes met haar berg- en vulkaantoppen als een ruggengraat door het land. Reist u vanaf het Andesgebergte naar het oosten, dan komt u terecht in het Amazone bassin. Een uitgestrekt en ondoordringbaar tropisch regenwoud. Diep in dit immense natuurgebied vindt u het beschermde nationale natuurpark Yasuni. Het ecosysteem van Yasuni geldt als één van de meest biodiverse natuurgebieden ter wereld met plant- en diersoorten die vaak nergens anders ter wereld voorkomen. In dit paradijs vindt u het Napo Wildlife Center.

Duurzaam initiatief van de inheemse gemeenschap 

De ecologde is een initiatief van de Kichwa Añangu gemeenschap. Deze gemeenschap beschouwt het regenwoud al meer dan 500 jaar als haar thuis. De gemeenschap startte met het project in 1998, waarmee ze de eerste waren in Ecuador op het gebied van deze vorm van ‘community based tourism’. De mannen en vrouwen van de Kichwa Añangu hebben de lodge samen gebouwd. Geen enkele boom is gekapt om plaats te maken voor de gebouwen. Ook is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale materialen. Dit duurzame initiatief zorgt ervoor dat het behoud van de cultuur en natuur van direct economisch belang voor de gemeenschap is geworden. Zo wordt de opbrengst van de lodge geïnvesteerd in onderwijs, gezondheidszorg en het gebruik van duurzame energiebronnen. De leefomstandigheden van de gemeenschap zijn aanmerkelijk verbeterd omdat er nu voor iedereen toegang is tot medische zorg en onderwijs. 
 

Een ongeëvenaarde ervaring 

Verblijft u als gast bij het Napo Wildlife Center dan beleeft u op uw beurt een ongeëvenaarde ervaring. Met de gidsen, die hier zijn opgegroeid en de omgeving kennen als hun broekzak, kunt u zich geen betere gastheren en -vrouwen van het regenwoud wensen. Ze zetten hun oude jachttechnieken en haast encyclopedische kennis van het regenwoud in om samen met u op zoek te gaan naar het bijzondere dierenleven. De ecolodge beschikt over 20 ruime en zeer comfortabel ingerichte gastenverblijven, dus ook qua luxe en comfort hoeft u geen concessies te doen. 

Yasuni Nationaal Park

Het nationale park Yasuni beslaat maar liefst een oppervlakte van 9.823 km2 en ligt ten zuiden van de Napo rivier. Deze natuurlijke waterweg vindt zijn oorsprong in de Andes en mondt uiteindelijk even ten noorden van de Peruaanse stad Iquitos uit in de Amazone. Het nationale park geldt als één van meest bio diverse gebieden ter wereld. Zo staat het gebied bekend als de plek waar de meeste reptielsoorten ter wereld voorkomen. Want hoewel het nationale park slechts 0,15% van de totale oppervlakte van het Amazone regenwoud beslaat, kunt u er maar liefst eenderde van alle reptielsoorten uit het Amazone bassin terugvinden. Er leven 173 verschillende soorten zoogdieren, u kunt er 600 vogelsoorten spotten en er zijn in het gebied van minder dan 10.000 km2 meer dan 4000 plantsoorten geteld. Er zijn slechts negen gebieden in de wereld waarin dit het geval is.

Behoud van natuur en het creëren van ambassadeurs

Helaas wordt het nationale park Yasuni ernstig bedreigd vanwege de olie die er gevonden is. Met Sapa Pana Travel promoten we met veel liefde een duurzaam initiatief als Napo Wildlife Center, omdat het zich inzet voor het behoud van dit unieke en uiterst kwetsbare ecosysteem. Tegelijkertijd creëert de lodge met het ontvangen van gasten ambassadeurs die de enorme waarde van het nationale park inzien en het vervolgens ook zoveel mogelijk uitdragen met als resultaat dat dit gebied en haar natuur behouden blijven. 

Verblijf in het Napo Wildlife Center

Napo Wildlife Center biedt vier- en vijfdaagse programma’s waarbij alle overnachtingen, maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een verblijf in het Napo Wildlife Center? Bekijk dan eens onderstaande rondreis die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl

Bekijk rondreis Ecuador

Aanmelden nieuwsbrief - Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken nieuwe reisinspiratie over Latijns-Amerika.

Aanmelden