Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Terugblik op een geslaagde inspiratiedag

| Anke Hendriks

Op zaterdag 25 januari hielden wij bij ons op kantoor een inspiratie dag waarbij klanten en geïnteresseerden kennis konden maken met vier top bestemmingen in Zuid-Amerika. Deze inspiratie dag vond voor de eerste keer plaats en wij kijken terug op een succesvolle en bovenal gezellige dag. 

Welkom met een Bossche bol

In de ochtend stroomden de eerste bezoekers binnen. Na een warme kop koffie en een lekkere Bossche Bol begonnen we aan de eerste presentatie: Patagonië. 

Patagonië

Patagonië ligt in het zuiden van Chili en Argentinië, een uitgestrekt gebied met een indrukwekkende natuur. Uitgestrekte vlaktes, besneeuwde bergtoppen, meren en gigantische ijsgebieden. Een gebied dat je goed met een huurauto kunt bereizen. Bekijk hieronder een compilatie ter inspiratie, klik op de afbeelding en de video begint te spelen.

Colombia

Na Patagonië was het tijd voor Colombia. Hoewel het al langer mogelijk is om naar Colombia te reizen, krijgt het pas sinds een aantal jaren meer bekendheid. En dit is meer dan terecht, Colombia heeft namelijk alles wat je als reiziger kunt wensen. Bruisende steden, de Amazone en andere natuurgebieden, een rijk dierenleven, pittoreske dorpjes en de Caribische kust. Bekijk hieronder een compilatie ter inspiratie, klik op de afbeelding en de video begint te spelen.

Een broodje van Boergondisch

Al deze informatie maakt natuurlijk hongerig. Tijd voor een broodje van Boergondisch, waar je volgens ons de beste broodjes van Den Bosch kunt halen! 


Nadat iedereen verzadigd was zijn we door gegaan met een presentatie over Peru. Bezoekers konden voor alle presentaties komen, maar ook voor een of enkele. Hierdoor werd het een gezellige zoete inval. 

Peru

Bij de presentatie over Peru, bekend om haar Andes cultuur met haar vele kleuren, was Walter oprichter van Stichting HoPe, samen met twee collega’s aanwezig. Walter woont in Cuzco en zet zich al 30 jaar in voor het terugdringen van armoede, de verbetering van onderwijs en een goede gezondheidszorg. Scholen zijn gebouwd, een revalidatiecentrum is opgezet en samen met de bevolking wordt er iedere keer gekeken naar de behoefte die er is. Hiermee draagt HoPe bij aan het gevoel van eigenwaarde en de emancipatie van achtergestelde bevolkingsgroepen. 

Daarnaast hebben we natuurlijk ook gesproken over de plekken die je als reiziger in Peru kunt bezoeken. Denk aan het rijk van de Inca’s met de Machu Picchu als hoogtepunt, maar ook de Amazone en het onontdekte noorden.

Brazilië

De laatste bestemming die deze dag aan bod kwam was Brazilië. Het land van de swingende Samba, het grootst gevierde carnaval en indrukwekkende steden. Maar ook het land van reisspecialist Petra. Petra is in Brazilië geboren en heeft hier de eerste 18 jaar van haar leven gewoond. Met passie en liefde vertelde zij over dit grote land waar je niet op uitgekeken raakt. De dieren in de Pantanal, de paradijselijke stranden, de route van de Emoties en de vriendelijke mensen. 

We sloten af met een verfrissende Caipirinha, een typisch Braziliaanse cocktail, en een wijntje van wijnhuis Salentein die afkomstig is uit de Valle de Uco. Een wijnvallei in de buurt van Mendoza. 

Bent u ook aanwezig bij onze volgende inspiratie dag?

Wij vonden het een heel leuke dag waar wij onze kennis konden delen met andere reizigers. Het is leuk om op deze manier persoonlijk kennis te maken met reizigers die interesse hebben in het continent waar wij zelf zoveel passie voor hebben.
 
Binnenkort maken wij meer data bekend voor presentatiedagen die wij gaan organiseren. Houdt onze website, nieuwsbrief en Facebook pagina in de gaten voor meer informatie. Heeft u nu al vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of mail naar info@sapapanatravel.nl. Een afspraak maken bij ons op kantoor kan ook. Graag tot ziens!

Afspraak maken