Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

De paradijselijke Braziliaanse stranden

Het land van de stranden

Parelwitte en ongerepte stranden die overgaan in de azuurblauwe zee. Wanneer u een strandliefhebber bent, dan is Brazilië de ideale bestemming voor u. Of u nu op zoek bent naar eindeloze, kilometerslange zandstranden of verborgen baaien met kleine idyllische strandjes, Brazilië heeft het allemaal  en het mooiste is dat de meeste stranden ook het hele jaar door goed te bezoeken zijn. Natuurlijk kent u de beroemde zandstranden van Rio de Janeiro: Copacabana en Ipanema. Prachtige stranden midden in de stad, waar jaarlijks vele duizenden mensen naar toe komen. Daarnaast kent Brazilië ook ontelbare grote en kleine betoverend mooie zandstranden, waar u helemaal alleen zult zijn. Laat ons u helpen het mooiste strand uit te kiezen dat past bij úw wensen.

Stranden in het noorden van Brazilië

Vanaf het uiterste noorden van Brazilië tot aan het meest zuidelijke puntje vindt u idyllische stranden. In het noorden ligt de deelstraat Ceará met als hoofdstad Fortaleza. Buiten de stad zijn nog vele ongerepte stranden te ontdekken. Een van de mooiste plekken in het noorden is wat ons betreft Jerioacoara. Jeri, zoals het dorpje vaak liefkozend genoemd wordt, werd in de jaren ’70 ontdekt door hippies, kunstenaars en vrijbuiters. Hoewel het laatse jaren wat bekender is geworden, heeft het haar charme als klein vissersplaatsje weten te behouden. Laat u betoveren door de meest spectaculaire zonsondergang die u ooit zult zien en geniet van een frisse cocktail, liggend op een van de vele spierwitte zandstranden.

Stranden in centraal Brazilië

In het midden van Brazilië vindt u de deelstaat Bahia. Het binnenland is ruig en is een uitstekende plek voor wandelaars en avonturiers. Aan de kust vindt u prachtige stranden. Een van de stranden is Praia do Forte. Een rustig paradijs op 80 km van Salvador de Bahia, waar het behoud van de omringende natuur hoog in het vaandel staat. Bij het plaatsje vindt u twaalf kilometer van ongerepte stranden, welke worden omgeven door kokospalmen, rivieren, lagunes, koraalriffen en een azuurblauwe zee. Hieraan dankt het gebied de  bijnaam “Braziliaans Polynesië”. In de wateren bij Praia do forte zijn geweldige duiklocaties te vinden. En kunt er uitstekend zeilen en windsurfen. Bij het dorp ligt een beschermd natuurreservaat, dat geldt als een broedgebied voor zeeschildpadden. 

Het zuidelijke deel van de staat Bahia is nog vrijwel ongerept. Hier vindt u kilometers lange, hagelwitte stranden als barrière tussen het azuurblauwe water van de Atlantische oceaan en het heldere groen van dichte wouden. Het kustplaatsje Trancoso is een absolute aanrader. Trancoso wordt gezien als de plek waar de term 'barefoot luxury' is uitgevonden.

Stranden in het zuiden van Brazilië

Voor stranden in het zuiden kunt u het beste terecht bij de kust van de provincie Santa Catarina. Hier vindt u onder andere Praia do Rosa. De baaien worden hier omgeven door heuvels, lagunes en eilanden waar het inheemse bossen en kristalheldere wateren een prachtig plaatje vormen. Omdat hier tussen juli en november bultrugwalvissen hun jongen komen baren is het een beschermd gebied. Praia do Rosa staat bekend om haar relaxte en toch elegante sfeer. Vroeger woonden hier veel hippies, surfers en vissers. Tegenwoordig is het een van de vele verborgen parels dat Brazilië rijk is. U kunt hier genieten van zon, zee, strand en/of erop uit trekken en een mooie wandeltocht maken, of een boottocht of een van de nabijgelegen stranden te bezoeken.

Ongeveer 100 kilometer ten noorden ligt het exclusieve hotel Ponta dos Ganchos. Er zijn slechts 25 bungalows op deze prachtige locatie, temidden van een adembenemende landschap. Dé perfecte plek om met volle teugen te genieten van een welverdiende vakantie! 

Rondreis door Brazilië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Brazilië maken, inclusief een bezoek aan één of meerddere paradijselijke stranden, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen