Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Amazone

Een paradijs van biodiversiteit

De Amazone strekt zich uit vanaf de oostkant van de Andes en beslaat de helft van het Peruaanse grondgebied. Het gebied bevat een netwerk van talloze rivieren, waarvan de meest bekende uiteraard de Amazone rivier is; de langste rivier ter wereld. Het Amazone bassin, staat bekend om haar ongeëvenaarde diversiteit in flora en fauna. Nog steeds ontdekken wetenschappers er nieuwe planten en diersoorten.

De Peruaanse Amazone

Grofweg kunt u via twee verschillende plaatsen de Amazone in Peru bezoeken. 

Iquitos Pacaya Samiria reservaat
Het meest bijzondere is wel een bezoek aan het Pacaya Samiria reservaat. Dit reservaat is diep in de Amazone gelegen, aan de bovenloop van het Amazone bekken. Het Pacaya Samiria reservaat is alleen over water te bereiken en daarom misschien ook wel één van de beter bewaard gebleven gebieden. De flora en fauna hier is indrukwekkend!  Tijdens uw verblijf hier kunt u zeekoeien, roze dolfijnen, diverse apen, een variëteit aan  vogels, zoogdieren en vissen zien. 

Madre de Dios
Een paradijs van de biodiversiteit! Madre de Dios is een uniek regenwoud met hoogtepunten zoals  het Sandoval meer, Valencia meer, het Manu nationaal park, het Tambopata nationaal reservaat en het Bahuaja-Sonene nationaal park; het enige tropische savanne ecosysteem in Peru. In de Madre de Dios leven ook diverse  bedreigde diersoorten, zoals; de manenwolf en het vrij grote Zuid-Amerikaanse moerashert. In het Manu nationaal park vindt u, in een rivierbedding, een unieke kleiwand van Zuid-Amerika's grootste landdier, de 250 kilo wegende, tapir.

Rondreis door Peru maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Peru, inclusief een bezoek aan de Amazone, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen