Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rijk van de Inca's

Geuren, kleuren en lokale markten

Voor de komst van de Europeanen werd vanuit Cuzco het immense Incarijk geregeerd. De Heilige Vallei daaromheen is eveneens heel belangrijk geweest voor deze bevolkingsgroep. Vandaag de dag is het rijk van de Inca's een van de meest bezochten gebieden van Peru. Niet vreemd want de oude Inca cultuur is hier nog springlevend en kunt u als reiziger genieten van de geuren, kleuren en lokale markten. 

Cuzco, de navel van de wereld

Cuzco ligt op circa 3500 meter hoogte en na aankomst kunt u tijdelijk een licht ongemak ervaren van de hier aanwezige ijle lucht. Helemaal niet erg, een goede reden om het even nog rustiger aan te doen én dubbel te genieten van uw reis. We raden u aan om te verblijven in het historische centrum van Cuzco, zodat u alle bezienswaardigheden op loopafstand heeft. Wanneer u Cuzco op eigen gelegenheid gaat ontdekken, wandel zeker ook naar het fraaie Plaza de Armas met daaraan gelegen, de Kathedraal en de Jesuïtenkerk. Drink een kop koffie in één van de cafeetjes boven de zuilengalerij die het plein omringt, neem het bonte palet van geuren en kleuren in u op en geniet van de levendige medley van heden en verleden. Deze charme van Cuzco maakt dat u langer wilt blijven dan aanvankelijk gepland.

De Heilige Vallei heeft een aangenaam klimaat, overweldigend mooie natuur, en pittoreske dorpjes. Het is een absolute aanrader om in deze regio te verblijven in een van de unieke accommodaties die hier te vinden zijn. Het is dan ook een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoek de kleurrijke inheemse dorpjes, maak wandelingen door de natuur, ga mountainbiken, paardrijden of raften. Kortom, er is hier genoeg te doen.

Rondreis door Peru maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Peru, inclusief een bezoek aan Cuzco en de Heilige Vallei, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen