Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis hoogtepunten Peru met huurauto

25 dagen - vanaf € 5.015,- per persoon

autorijden - Andesgebergte - oude beschavingen

 • Met eigen huurauto over hoge passen door de Andes
 • Spot de Andescondor, de grootste vliegende vogel ter wereld
 • Bezoek het uitbundige dierenleven op de Ballestas eilanden
 • Val stil bij de aanblik van Machu Picchu vanaf de Zonnepoort
 • Drink een cocktail op het centrale plein van Cusco, de “Navel van de wereld”

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam - Lima

Uw bijzondere reis door Peru gaat vandaag van start. U vliegt met uw intercontinentale vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht. Tijdens uw verblijf in Lima moet u zeker genieten van de culinaire hoogstandjes waar deze stad zo bekend om staat. Lima is namelijk 'de culinaire hoofdstad' van Latijns Amerika. We adviseren u graag de betere restaurants. Wist u dat veel visrestaurants alleen geopend zijn voor lunch omdat de chef-koks alleen dan de vis vers genoeg vinden om nog te serveren? Het meest bekende, én overheerlijke, visgerecht van Peru is 'Ceviche'; rauwe vis in limoensap. De Peruaanse keuken is internationaal goed op de kaart gezet door enkele bekende chefs van Peruaanse afkomst, o.a. Gaston Acurio. Zijn fusion gerechten zijn bijzonder en van een geweldig niveau.
Overnachting: Libre hotel | logies & ontbijt

Dag 2 | Lima 

Deze dag is vrij gepland. De Peruaanse hoofdstad is een bruisende metropool, met veel interessante wijken. U kunt naar het historische centrum van de stad gaan, waar u onder meer het presidentiële Paleis, het centrale plein Plaza de Armas en de Kathedraal vindt. Daarom is Lima de perfecte mix tussen het verleden en heden. Neem zeker een kijkje in de historische bar Cordano op de hoek van het Plaza de Amas, want met een bezoek aan deze plek waant u uzelf 100 jaar terug in de tijd. Bezoek ook de Boheemse wijk Barranco en begin dan bij de Puente de los Suspiros (de brug der zuchten). Veel historie vindt u in het Larco museum of het Goudmuseum. Voor de actievelingen zijn er meerdere activiteiten mogelijk zoals paragliden bij de kust.
Overnachting: Libre hotel | logies & ontbijt

Dag 3 | Lima - Paracas

(ca. 250 km | 4 uur rijden)
Vandaag staat uw huurauto voor u klaar. U verlaat de hoofdstad en rijdt richting Paracas. U volgt de kust naar het zuiden via de Panamericana Sur en passeert diverse kleine dorpjes en kleine steden. De woestijnachtige landschappen worden soms onderbroken door groene rivierbeddingen die de oevers van rivieren uit de Andes omgeven.  Paracas is gelegen dichtbij het Nationale Park van Paracas. Het nationale park Paracas beslaat een groot gedeelte van de Peruaanse woestijn die zich uitstrekt langs de kustlijn. Voor de kust liggen de Ballestas eilanden, die ook wel de Peruaanse Galápagos (Galápagoseilanden) of de ‘Galápagos van de armen’ worden genoemd, vanwege de uitbundige aanwezigheid van zeezoogdieren en zeevogels.
Overnachting: San Agustin Paracas | logies & ontbijt

Dag 4 | Paracas

In de ochtend wordt u in uw hotel opgehaald en naar de pier gebracht, vanwaar u met een boot richting de Ballestas eilandengroep vertrekt. Deze eilandengroep staat bekend om haar uitbundige dierenleven. U zult er onder meer vele zeeleeuwen, zeehonden, albatrossen, Jan-van-Genten en pinguïns zien, die erg druk zijn met het vergaren van voedsel. Onderweg op de boot ziet u ongetwijfeld de beroemde Candelabro (de kaars), verborgen in het heuvelachtige landschap. Deze rechtopstaande ‘paal’ is zeker 50 meter hoog en verhalen over de herkomst worden verbonden aan de mysterieuze Nazca lijnen.
Overnachting: San Agustin Paracas | logies & ontbijt

Dag 5 | Paracas - Nazca

(ca. 220 km | 4,5 uur rijden)
Vandaag rijdt u met uw huurauto verder naar het zuiden, richting Nazca. Onderweg passeert u onder meer de stad Ica. Vanaf Ica kunt u een kleine omweg maken naar de oase van Huacachina, die net buiten Ica is gelegen. Deze oase is omgeven met hoge zandduinen, waar veel wordt gesandboard. Net voor binnenkomst van het plaatsje Nazca ziet u aan de rechterkant uitkijktorens. Vanaf deze torens kunt de wereldberoemde figuren bekijken, die het landschap zijn vormgegeven. Uiteraard kan dit ook vanuit een klein vliegtuigje
Overnachting: Casa Andina Standard Nazca | logies & ontbijt

Dag 6 | Nazca

Nazca is wereldberoemd geworden vanwege de enorme figuren, die door een oude cultuur in het droge landschap zijn aangebracht. De belangrijkste bezienswaardigheid in de buurt van Nazca zijn de zogenaamde ‘lijnen van Nazca’. Deze ‘lijnen van Nazca’ zijn geogliefen, tekeningen in het zand van de pampa's van Jumana en Nazca. De tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen zijn in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru lang bewaard gebleven. De hoogvlakte is een van de droogste gebieden op aarde en kent een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celsius. Het is er bijna altijd windstil, zodat de lijnen duizenden jaren bewaard bleven. Het duidelijkst en meest beroemd zijn de dierentekeningen: vogels van 25 tot 275 m lengte (kolibries, condors, een pelikaan, meeuw, papegaai en anderen), een aap, een spin, een slak, een hagedis, een leguaan, een slang, een hond met een lange staart en poten, twee lama's en zelfs een orka. De hagedis werd doorsneden tijdens de aanleg van de Panamericana Sur snelweg. Door veel van de tekeningen zijn spiralen en andere (rechte) lijnen getekend. Vandaag kunt u ervoor kiezen om naar de uitkijktorens van Nazca te gaan. Deze bieden u een prachtig uitzicht over de enorme figuren. In totaal zijn er door de Nazca cultuur meer dan 300 figuren in het landschap aangebracht en ondanks intensief onderzoek is het nog niet geheel duidelijk welke functie deze lijnen hadden.
Overnachting: Casa Andina Standard Nazca | logies & ontbijt

Dag 7 | Nazca - Arequipa

(ca. 570 km | 10 uur rijden)
Vroeg uit de veren vandaag, want er staat een lange, maar boeiende tocht op het programma naar de Peruaanse hoogvlakte. Deze route is zeker de moeite waard om zoveel mogelijk met daglicht te rijden. U laat de woestijnachtige kuststrook achter u en komt terecht in de Andes en maakt kennis met de koloniale stad Arequipa. De stad is prachtig gelegen met de majestueuze piek van de “El Misti” vulkaan op de achtergrond. Over de oorsprong van de naam Arequipa bestaat enige onduidelijkheid. Er doen zich verschillende verhalen de ronde. Een daarvan is dat het Aymara volk de naam heeft verzonnen aangezien in hun taal ‘ari’ berg betekent en ‘quipa’ achter. Vrij vertaald staat er dan ‘achter de berg’ waarmee de El Misti vulkaan wordt bedoeld. Een andere theorie is dat de vierde leider van de Inca's, Mayta Capac, door de vallei reisde. Hij was gecharmeerd van de omgeving en beval zijn gevolg te stoppen, waarbij hij “Ari, quipay” uitriep, te vertalen als “Ja, hier blijven wij.”
Overnachting: Casona Plaza Hotel  | logies & ontbijt

Dag 8 & 9 | Arequipa 

Deze dagen zijn vrij gepland. Arequipa wordt ook wel "De Witte Stad" genoemd, omdat veel gebouwen zijn opgetrokken uit het zilverwitte tufgesteente, sillar genaamd, dat door de vulkaan Misti is uitgestoten. Arequipa is de tweede stad qua inwonertal in Peru (na Lima) met iets meer dan een miljoen inwoners. De Plaza de Armas wordt als één van de mooiste van Peru bevonden; de kathedraal en de talrijke koloniale gebouwen sieren het plein. U verblijft dichtbij het koloniale centrum van de stad. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Santa Catalina klooster, dit enorme bouwwerk is een stad in een stad op zich. Tevens een aanrader is het museum over het ijsmeisje Juanita. Deze mummie van een jong meisje, daterend uit de 15e eeuw is door de beroemde hooggebergte archeoloog Johan Reinhart op de top van de El Misti vulkaan gevonden. Daarnaast moet u zeker een kijkje nemen in de kathedraal aan het centrale plein Plaza de Armas.
Overnachting: Casona Plaza Hotel | logies & ontbijt

Dag 10 | Arequipa - Colca Vallei

(ca. 180 km | 3,5 uur rijden)
U rijdt vandaag naar de Colca Vallei, waarvan men zegt dat het de diepste kloof ter wereld is. Het is een kleurrijk gebied met Incadorpjes die door de Spanjaarden ontdekt zijn. De lokale bevolking houdt zich echter nog altijd aan de oude tradities en leefwijze. U heeft ongeveer 180 km voor de boeg, richting de plaats Yangue, dat is gelegen op 3651 meter hoogte. De route reist door een prachtig vulkaangebied, weidse velden en schitterende landschappen. De route gaat echter midden door de Andes, waarbij u hoogtes van 4700 meter passeert. Een fantastische route, maar doe wel rustig aan, want u komt nu echt op serieuze hoogte. U verblijft in de op 3.250 meter hoogte gelegen Colca Lodge, aan de oever van de Colca rivier. Deze is omringd door honderden pre-Inca agrarische terrassen die zijn uitgeroepen tot een Nationaal Erfgoed van Peru.
Overnachting: Colca Lodge | logies & ontbijt

Dag 11 | Colca Vallei

Vandaag brengt u een bezoek aan het Cruz del Condor in de Colca Vallei. De kloof is het woongebied van de Andescondor, een dierensoort die overal ter wereld wordt beschermd. Ze vliegen door de kloof, meestal 's ochtends en 's avonds. In de tussentijd zijn ze op jacht in een verder gelegen gebied. De condors worden al jaren bekeken door toeristen, die erg dichtbij de condors kunnen komen. Soms vliegen ze zo'n 5 meter van u vandaan over u heen. Vanaf dit punt is de kloof 1200 meter diep. De naam Colca is ontstaan door de gaten die in de kloof te zien zijn. Deze gaten heten Colca's. Ze werden gebruikt door de Inca's en Pre-Inca's om voedsel in te bewaren voor slechtere tijden, zoals aardappelen en ander voedsel dat langer mee kan. Ze werden ook gebruikt als graven voor belangrijke mensen.
Overnachting: Colca Lodge | logies & ontbijt 

Dag 12 | Colca Vallei

Deze dag kunt u vanuit uw lodge spectaculaire excursies maken, tegen bijbetaling ter plaatse. Ontspanning vindt u in een van de vier natuurlijke thermale baden van uw accommodatie, die allemaal een andere temperatuur hebben. Voor de bouw hiervan zijn alleen lokale materialen gebruikt: steen, aarde en stro. De baden worden gevoed door natuurlijke waterbronnen met temperaturen tot wel 80 °C en rijk aan mineralen, die goed zijn voor de gezondheid - met name lithium, een element dat de ontspanning bevordert.
Overnachting: Colca Lodge | logies & ontbijt

Dag 13 | Colca Vallei - Puno

(ca. 310 km | 5 uur rijden)
De rit van vandaag brengt u van de Colca Canyon naar Puno. Onderweg reist u door een indrukwekkend landschap met kleine traditionele bergdorpjes. Ook passeert u nog een aantal mooi bergmeren zoals het Lago Lagunillas. Via Juliaca reist u uiteindelijk naar Puno, een stad aan het Titicacameer. Dit enorme meer ligt op de grens van Peru en Bolivia en is met een ligging op bijna 4000 meter boven zeeniveau het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het landschap is werkelijk schitterend. Het helderblauwe meer wordt namelijk omringd door een aantal van de meest imposante bergen van de gehele Andes. Uit historisch oogpunt is deze plek enorm belangrijk. Volgens de legende is de eerste Incakoning geboren op het Eiland van de Zon, een eiland gelegen in het Boliviaanse deel van dit meer.
Overnachting: Casa Andina Premium Puno | logies & ontbijt

Dag 14 | Puno

Na het ontbijt brengt u in internationaal gezelschap een bezoek aan de drijvende rieteilanden van de Urosindianen onder begeleiding van de gids. Deze authentieke bevolkingsgroep leeft op traditionele wijze in het Titicacameer, waarbij ze van riet kunstmatige eilanden hebben gemaakt, waarop ze leven. Tevens brengt u een bezoek aan het eilandje Tacquile, een plek waar de Aymara indianen nog leven op traditionele wijze. Tacquile staat ook bekend om de productie van de ‘Sicuri”, een muziekinstrument dat essentieel is voor de folklore van de Peruaanse hooglanden. In de namiddag wordt u naar uw hotel teruggebracht.
Overnachting: Casa Andina Premium Puno | logies & ontbijt

Dag 15 | Puno - Heilige Vallei 

(ca. 430 km | 7,5 uur rijden)

U vertrekt vandaag naar de Heilige Vallei van de Inca’s en komt daarbij langs verschillende ruïnes. Allereerst is daar de ruïne van Sillustani, een pre-Inca begraafplaats aan de oevers van het Umayo meer. De tombes zijn boven de grond gebouwd en lijken op kleine torentjes. Daarna volgen de ruïnes van Raqchi, ook bekend als de tempels van Wiracocha, één van de inwoners. De plek bestaat uit verschillende delen die ieder hun eigen functie hadden. Hier ziet u nog de baden, voedselopslag en huizen in goede staat. Hierna vervolgt uw weg zich naar Andahuaylillas dat lokaal bekend staat onder de naam ‘pradera de los celajes’ wat betekent ‘prairie van de gekleurde wolken’. De weg vandaag loopt voor het grootste gedeelte over een hoogte tussen de 4000 en 4500 meter, maar is gewoon glooiende en vrij gemakkelijk. Op een enkele kleine uitzondering na is de weg in een prima conditie. Het hoogste punt van de route is bij La Raya en ligt op ongeveer 4500 meter boven zeeniveau. Na de plaats Andahuaylillas moet u gaan opletten. In het dorpje Huacarpay moet u namelijk de Ruta 28 nemen naar Paucartambo en Pisac. Op deze manier komt u vanzelf in de Heilige Vallei. In Pisac gaat u over de brug naar links en vervolgt u de weg naar het plaatsje Yucay.
Overnachting: Casa Andina Premium Valle Sagrado | logies & ontbijt

Dag 16: Heilige Vallei

Deze dag is vrij gepland en u kunt uw dagprogramma zelf invullen. U kunt bijvoorbeeld de Heilige Vallei gaan verkennen. Deze vruchtbare streek, het stroomgebied van de Urubamba rivier, was in zowel economisch als spiritueel opzicht van groot belang voor de Incacultuur. Globaal gezien wordt het hele gebied tussen het dorp Písac en de ruïnestad Ollantaytambo parallel aan de Urubambarivier ("heilige rivier") tot de Heilige Vallei gerekend. De vallei wordt gevoed door vele rivieren, die afdalen door aangrenzende valleien en kloven en bevat talloze archeologische overblijfselen en dorpen. De vallei werd sterk gewaardeerd door de Inca's vanwege haar specifieke geografische en klimatologische voordelen. Het vormde een van de belangrijkste centra voor de landbouw en is nog altijd de beste plaats voor de verbouwing van maïs in Peru.
Overnachting: Casa Andina Premium Valle Sagrado | logies & ontbijt

Dag 17 | Heilige Vallei - Machu Picchu

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht vanwaar u met de Vistadome trein door de “Heilige Vallei” richting het plaatsje Aguas Calientes vertrekt. Dit plaatsje is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het beroemde Machu Picchu complex dat de Inca’s duizenden jaren geleden bouwden en welke nooit door de Spanjaarden werd ontdekt. Eenmaal aangekomen in Aguas Calientes reist u per bus naar Machu Picchu. Op deze bijzondere plek wordt u rondgeleid door uw gediplomeerde Engelssprekende gids. Geniet van deze geweldige plek, waar de Inca’s het voor elkaar hebben gekregen om met weinig middelen bovenop deze oude bergpunt een stad te bouwen. Er is in deze stad nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden. Vanuit deze verborgen stad heeft u een machtig uitzicht over het omringende subtropische regenwoud. De stad Machu Picchu is gelegen tussen steile bergen, de Machu Picchu en de Huayna Picchu (jonge berg) op een hoogte van ongeveer 2438 meter. De Inca's bereikten de stad via een steil pad. De voettocht duurde meerdere dagen en de stad was derhalve moeilijk bereikbaar. Over de functie van de stad zijn wetenschappers het niet eens. Doordat de stad zo ontoegankelijk is, wordt aangenomen dat de stad geen doorsnee-functie had. Vaak wordt aangenomen dat Machu Picchu een buitenverblijf was voor koningen en andere hooggeplaatsten. De stad heeft veel verblijven voor edelen, en ook een paar woningen voor hun dienaren. Er konden rond de 750 personen tegelijk in de stad verblijven. Gedurende de regentijd, als er geen koningen aanwezig waren, zouden er veel minder mensen in Machu Picchu geweest zijn. In 1983 werd de stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In 2007 werd Machu Picchu tot een van de "zeven nieuwe wereldwonderen" gekozen. Na uw excursie keert u in de middag per trein terug naar de Heilige Vallei en wordt u naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Casa Andina Premium Valle Sagrado | logies & ontbijt

Dag 18 | Heilige Vallei

Deze dag is vrij gepland. U kunt er voor kiezen om uit te rusten en na te genieten van uw bezoek aan de Machu Picchu. Ook kunt u er voor kiezen om meer van de omgeving te ontdekken. Uw hotel is gelegen in het hart van de Heilige Vallei, omgeven door een groene streek, knusse en traditionele dorpjes. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de lokale Pisac markt, waar de Incabevolking hun kleurrijke waar aanbiedt.
Overnachting: Casa Andina Premium Valle Sagrado | logies & ontbijt

Dag 19 | Heilige Vallei - Cuzco

(ca. 65 km | 1,5 uur rijden)
De rit van Yucay via Urubamba naar Cuzco is kort en prima te doen. Het is aan te raden om onderweg even van de route af te wijken om de zoutpannen van Maras en de archeologische vindplaats Moray te bezoeken. Dit is maar een kleine omweg en echt de moeite waard.
Overnachting: Quinta San Blas | logies & ontbijt

Dag 20 | Cuzco

Vandaag heeft u de gelegenheid om deze prachtige stad te gaan verkennen. Bezoekt u zeker het Plaza de Armas, waaraan onder meer de beroemde kathedraal gelegen is. Cuzco komt van het Quechua woord “Cosqo”, dat “Navel van de Wereld” betekent. Vanuit deze plek stichtten de Inca’s hun machtige rijk Tahuantisuyu, “Land van de Vier Windstreken”. De gehele binnenstad bestaat uit koloniale gebouwen, die op de fundamenten van de oude Incapaleizen zijn gebouwd. De stad is gelegen op ongeveer 3500 meter, te midden van de hoogvlakte in het zuidoosten van Peru. Er is genoeg te doen in deze prachtige stad!
Overnachting: Quinta San Blas | logies & ontbijt

Dag 21 | Cuzco - Chalhuanca

(ca. 315 km | 6,5 uur rijden)
U begint vandaag aan uw terugreis naar de Peruaanse hoofdstad Lima. De komende dagen reist u door de Andes. De weg is in zeer goede conditie, maar loopt omhoog en omlaag met vele bochten, waarbij u in de valleien door een subtropische omgeving rijdt, maar ook over hoogtes van meer dan 4500 meter gaat. De afwisseling is enorm. U begint de route door terug te rijden in de richting van Urubamba. Zodra u de stad verlaten heeft, moet u uiteindelijk niet Urubamba meer aan houden, maar Abancay en Nazca. Abancay is de grootste plaats op de route en ligt op ongeveer 185 km van Cuzco. Tot aan Abancay is de weg bochtig en slingert omhoog en omlaag. Na Abancay komt u in een vallei en volgt u de loop van Pachachaca rivier. Uiteindelijk komt u vanzelf in het dorpje Chalhuanca.
Overnachting: Samay Wasi Hotel | logies & ontbijt

Dag 22 | Chalhuanca - Nazca

(ca. 345 km | 7 uur rijden)
Vandaag gaat u verder naar Nazca. Na Chalhuanca gaat de weg weer flink omhoog en rijdt u uiteindelijk op een hoogte van boven de 4500 meter tot dat u uiteindelijk in het stadje Puquio komt. Na Puquio gaat de weg geleidelijk naar beneden en laatste deel van de route gaat flink naar beneden met een bochtige weg en vele s-bochten. Met het laatste deel van de route komt u weer in de woestijn en keert u terug in Nazca.
Overnachting: Casa Andina Standard Nazca | logies & ontbijt

Dag 23 | Nazca - Lima 

(ca. 440 km | 7 uur rijden)
Vandaag heeft u uw laatste lange rit op het programma voordat uw reis helaas ten einde komt. Het is een gemakkelijke route, en voert vanaf Nazca volledig langs de kust. U verblijft nog een laatste nacht in de Peruaanse hoofdstad. Geniet nog een laatste avond van de traditionele keuken in de culinaire hoofdstad van Latijns Amerika.
Overnachting: Libre hotel | logies & ontbijt

Dag 24 | Lima - Amsterdam

Uw prachtige reis door Peru komt vandaag helaas ten einde. In de ochtend wordt u opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Lima, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 25 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 5.015,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 23 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 21 dagen huurauto (cat. Toyota Fortuner 4 x 4 of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis met huurauto door Peru maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Peru

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen