Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Lima

Dé culinaire hotspot van Zuid-Amerika

Lima, de hoofdstad van Peru, wordt gezien als dé culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika. Er zijn dan ook veel goede restaurants die wij u kunnen aanbevelen. Daarnaast heeft Lima nog veel meer te bieden. De Peruaanse hoofdstad is een bruisende metropool, met diverse interessante wijken, veel historie en boeiende musea. 

De hoofdstad van Peru en haar rijke koloniale historie

Nog te vaak horen wij dat reizigers Lima over slaan en direct doorreizen naar andere gebieden van Peru. Echter, wie de tijd neemt om zich in Lima te verdiepen, zal ontdekken dat er toch wel veel interessante locaties zijn! De stad heeft namelijk veel historie. Lange tijd was Lima de belangrijkste stad van Zuid Amerika. Nadat Fransisco Pizarro de stad in 1535 stichtte, diende Lima twee eeuwen land als zetel voor de plaatsvervanger van de Spaanse koning. Het koloniale centrum is in 1991 op de Unesco lijst van Werelderfgoed geplaatst. Aanraders zijn de San Fransisco kerk, het Plaza de Armas en de kathedraal. Wanneer u geïnteresseerd bent in oude culturen, dan is een bezoek aan het Nationaal Antropologisch Museum of het Goudmuseum zeker aan te raden.

Rondreis door Peru maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Peru, inclusief een bezoek aan de hoofdstad Lima, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen