Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

De Peruaanse Hoogvlakte

Arequipa, Colca Canyon en het meer van Titicaca

In het zuiden van Peru openen de twee bergketens van de Andes zich waardoor de Peruaanse hoogvlakte is ontstaan. In dit prachtige gebied bevinden zich onder andere de witte stad Arequipa, de Colca Canyon en het meer van Titicaca op de grens met Bolivia. Prachtige plekken voor een unieke rondreis door Peru.

Arequipa en de Colca Canyon

Verscholen tussen de kust en de zuidelijke hooglanden ligt Arequipa aan de voet van de El Misti vulkaan. Arequipa ligt minder dan 2500 meter boven zeeniveau, dit maakt dat er het gehele jaar door een heerlijk lenteachtig klimaat heerst, vrijwel altijd zonnig weer, nooit te warm en in de avond koelt het heerlijk af. Arequipa is de tweede grootste stad van het land. Maar, dit gevoel heeft u er absoluut niet wanneer u door de kleine straten van het aantrekkelijke centrum wandelt. 

Op ongeveer 4 uur rijden van Arequipa ligt de Colca vallei. De route naar de vallei gaat via de hellingen van de vulkaan Chachani en door het Salinas Aguada Blanca nationaal reservaat. Onderweg ziet u, naast grazende alpaca's en viscachas, een indrukwekkend berglandschap met majestueuze bergtoppen en zeer diepe ravijnen. De Colca vallei herbergt de archeologische erfenis van de inheemse Collagua gemeenschap, waaronder; mysterieuze grottekeningen en grotten welke gebruikt werden voor de opslag van graanproducten. De Colca vallei is perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers. Dorpen en steden in de vallei zijn nog heel traditioneel, u kunt hier verblijven in authentieke accommodaties en in de gemeenschappen kennismaken met de inheemse keuken en lokale ambachten. U kunt hier struinen over kleine kleurrijke markten met o.a. een aanbod van tapijten, geborduurde rokken en blouses met kleurrijke ontwerpen, tinnen items met reliëf decoratie, kaarsen en houtsnijwerk.

Het meer van Titicaca

Het prachtige Titicacameer ligt op de grens van Peru en Bolivia op bijna 4000 meter boven zeeniveau. Volgens de legende is de eerste Incakoning geboren op het Eiland van de Zon, een eiland gelegen in het Boliviaanse deel van het Titicacameer. Op de eilandjes in en aan de oevers van het Titicacameer vindt u vele kleine dorpjes, waar de inheemse Quechua en Aymara bevolking leeft op traditionele wijze. Met een boottocht kunt u onder meer eilandjes als Tacquile en Amantani bezoeken en kennis maken met de bewoners. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan deze regio is de koloniale stad Puno, gelegen aan de rand van het Titicacameer. 

Rondreis door Peru maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Peru, inclusief een bezoek aan de Peruaanse hoogvlakte, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen