Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Kleurrijk Colombia met huurauto

22 dagen - vanaf € 4.300,- per persoon

autorijden - historie - vogels spotten - oerwouden

 • Reis met eigen huurauto van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá naar Cartagena
 • Rijd langs koloniale parels Villa de Leyva en Barichara
 • Verlies de notie van tijd in Santa Cruz de Mompox
 • Neem een duik in de turquoise wateren van de Caribische Zee bij Tayrona
 • Ontdek een van de mooiste steden van Latijns Amerika: Cartagena

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Uw bijzondere reis door Colombia gaat vandaag van start in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. U vertrekt vanuit Amsterdam per intercontinentale vlucht naar Bogotá. Bij aankomst wordt u van harte welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en naar uw accommodatie gebracht. Deze stad ligt ruim boven 2.600 meter zeeniveau, wat fors hoger is dan ons kikkerlandje Nederland. Bogotá is een verrassend groene stad met talloze parken, met prachtige uitzichten op de heiligdommen Monserrate en Guadalupe en het Andesgebergte in het oosten. Het is een bruisende metropool met een perfecte harmonie tussen historie en heden.
Overnachting: Hotel B3 Virrey | logies & ontbijt

Dag 2: Bogotá

U wordt in de ochtend bij uw hotel opgehaald voor een fietstour door het historische gedeelte van Bogotá, bekend als ‘La Candelaria’. Terwijl u de oude wijken per fiets passeert, ziet u de typische statige huizen van Spaanse koloniale invloeden. U komt langs plaatsen waar de meeste toeristen niet komen, uw gids vertelt u met plezier meer over de historie, verhalen en hoogtepunten van Bogotá. Bogotá barst van de moderne street art en graffiti, welke als ware kunst wordt gezien. Jonge artiesten kregen toestemming om de stad kleur aan de brengen op enkele muren, waardoor ze met daglicht hun talent mochten uiten. Deze beschilderingen zorgen voor een kleurrijke en opmerkelijke atmosfeer in het historisch deel van de stad.
Overnachting: Hotel B3 Virrey | logies & ontbijt

Dag 3: Bogotá

Deze dag is vrij gepland. Wanneer u geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan zijn het Museo de Oro en het Nationale Museum absolute aanraders. Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het Botero museum. Er is een keur aan uitstekende restaurants, gezellige bars, exclusieve winkels, leuke markten en mooie stadsparken te vinden. Een bezoek aan het 'Paloquemao' plein mag zeker niet ontbreken, hier wordt één van de grootste voedselmarkten van de stad gehouden. Vlees, vis, groenten, fruit, bloemen, bonen, quinoa, zaden, koffie... en eigenlijk alles wat u maar kunt bedenken wordt op deze lokale markt verkocht.
Overnachting: Hotel B3 Virrey | logies & ontbijt

 

Dag 4: Bogotá - Guasca 

(ca. 65 km | 2 uur rijden)
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Hier staat uw huurauto (Renault Duster of een vergelijkbaar alternatief) voor u klaar waarmee u naar Guasca rijdt. Onderweg naar Guasca kunt u een stop maken bij Zipaquira om hier de beroemde ondergrondse zoutkathedraal te bezoeken. In Guasca verblijft u in Estancia San Antonio, gelegen op het landgoed Bermeja II. Het huis is volledig gerenoveerd. Vanaf het terras kunt u genieten van de waterval Aponwao, die omgeven wordt door prachtige flora en fauna. Op de tweede verdieping bevindt zich een groot balkon vanwaar u uitzicht heeft over het landschap met weiden, velden en bergen. Het is de ideale plek om te genieten. 
Overnachting: Estancia San Antonio | logies & ontbijt  

Dag 5: Guasca - Villa de Leyva 

(ca. 145 km | 4 uur rijden)
Na het ontbijt rijdt u verder naar Villa de Leyva. Onderweg passeert u Guatavita, het natuurgebied en het gelijknamige meer liggen op ongeveer 3.000 meter boven zeeniveau. Vele vogelsoorten zoals haviken en verschillende kolibries hebben dit gebied hun thuis gemaakt. Ook vindt u hier talloze inheemse boomsoorten zoals de Mano de oso, Uvos de Monte en Té de Bogotá. U kunt ervoor kiezen hier even kort te stoppen om een bezoek te brengen aan het dorpje met haar kenmerkende witgepleisterde huisjes en prachtig Tominé meer. Een bezoek aan de charmante stad Villa de Leyva zal als een romantische reis terug in de tijd voelen.
Overnachting: La Posada de San Antonio | logies & ontbijt

Dag 6: Villa de Leyva

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het meer Iguaque (ca. 10 km / 30 min rijden). Dit meer wordt als heilig gezien voor het inheemse Muisca volk, zij geloven dat de oorsprong van de mens in dit meer ligt. De legende die hierbij hoort gaat over de vrouw Bachué. Zij zou uit het meer gekomen zijn met een jongetje, welke ze opgevoed heeft. Zodra het jongetje oud genoeg was, trouwden zij en kregen ze vele kinderen welke de aarde bevolkten en zo ontstond zogenaamd het menselijk ras. Zij keerden jaren later weer terug naar het meer en zouden in slangen zijn veranderd en nog steeds in het meer leven. Dit meer is dus van grote waarde voor het volk. De tocht naar het meer is prachtig maar pittig, u moet er dus rekening mee houden dat u in goede conditie moet zijn om deze tocht te maken.
Overnachting: La Posada de San Antonio | logies & ontbijt

Dag 7: Villa de Leyva - Barichara

(ca. 190 km | 5,5 uur rijden)
U vervolgt uw weg naar Barichara, welke wordt beschouwd als het mooiste dorp dat Colombia rijk is vanwege haar charmante witgepleisterde huizen, gebouwd in de zogenaamde Bahareque stijl, waarbij houten geraamtes worden bedekt met leem en een witte pleisterlaag. Barichara is gelegen in een adembenemend groen en bergachtig landschap. Het is een plek waar het lijkt of u terugreist naar lang vervlogen tijden, ver weg van de hedendaagse hectiek, waar de klok een ander ritme tikt. Uw zintuigen zullen geprikkeld worden door het getjilp van vogeltjes en de geur van in de bloei staande bougainville. Hoewel de schoonheid van het pitorreske stadje bij geheel Colombia wordt erkend, vinden nog maar relatief weinig toeristen hun weg naar Barichara. Onlangs bezocht Johan Barichara voor de tweede keer. Lees meer over deze plek op ons blog
Overnachting: Achiotte Boutique Hotel | Logies & ontbijt

Dag 8 en 9: Barichara

De aankomende dagen heeft u ter vrije besteding. Slenter bijvoorbeeld door de smalle met kinderkopjes bedekte straten, neem een kijkje bij de Fundación San Lorenzo, waar vrouwen allerlei handgemaakte producten maken. Ook kunt u de auto in springen en naar het nabije gelegen Chicamocha Nationaal Park rijden, waar de Chicamocha kloof is gevestigd. Dit is een van de grootste kloven ter wereld met een lengte van meer dan 220 kilometer. Het is zeker de moeite waard om met de 6 kilometer lange kabelbaan de hoogte in te gaan. U zult verrast worden met een indrukwekkend panoramisch uitzicht uitkijkend over de prachtige omgeving. Verder kunt u een wandeling maken welke vloeit door het landschap van Barichara naar het eveneens pittoreske dorp Guane aan de oever van de Suarez rivier. Een andere mogelijkheid is om vanuit Barichara een wandeling over de Camino Real te maken naar het eveneens pittoreske dorpje Guape. De wandeling begint aan het einde van de straat Calle 4 en wordt aangegeven met een grote steen, waarop Camino Real staat.
Overnachting: Achiotte Boutique Hotel | Logies & ontbijt

Dag 10: Barichara - Bucaramanga

(ca. 120 km | 4 uur rijden)
U verlaat Barichara en rijdt verder naar Bucaramanga, welke bekend staat onder de naam ‘La Ciudad de Los Parques’ door de talloze parken die deze stad rijk is en ‘La Ciudad Bonita de Colombia’ wat vrij vertaald de mooie stad van Colombia betekent. U kunt vandaag genieten van de ideale combinatie tussen natuur en cultuur door de rijke geschiedenis, lokale marktkraampjes en meer dan 160 parken.
Overnachting: Hotel Barí Bucaramanga | logies & ontbijt

Dag 11: Bucaramanga - Mompox

(ca. 355 km | 8 uur rijden)
Vroeg uit de veren vandaag, want u heeft een lange maar prachtige autorit op het programma naar uw hotel in Santa Cruz de Mompox. Deze regio werd door zijn vroegere geschiedenis en goed geconserveerde historische gebouwen uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO. U verblijft in een kleinschalig hotel gelegen aan het Santa Barbara plein in het historische centrum. Het hotel dateert uit de zeventiende eeuw maar biedt u alle comfort uit de 21e eeuw.
Overnachting: Hotel San Rafael | logies & ontbijt

Dag 12: Mompox

U heeft vandaag een vrije dag. U kunt de eeuwenoude verhalen gaan ontdekken op de centrale begraafplaats, waar duidelijk wordt dat deze verhalen nog springlevend zijn. De witte graven zijn op elkaar gestapeld en vormen muren van herinneringen rond een centrale kapel. Mompox staat bekend om de ambachtskunst van filigraan techniek, waarbij ambachtslieden uit draden van zilver en goud zeer ingewikkelde en delicate sieraden vervaardigen. Het ambacht is in deze stad van generatie op generatie overgegaan. Voor natuurliefhebbers is het een aanrader om het nabij gelegen natuurpark Cienaga de Pijino te bezoeken. Dit waterrijke natuurgebied is een must voor vogelliefhebbers.
Overnachting: Hotel San Rafael | logies & ontbijt

Dag 13: Mompox - Santa Marta

(ca. 315 km | 6 uur rijden)
Vandaag rijdt u verder naar Santa Marta, de oudste stad van Colombia en werd in het verleden de poort naar de Nieuwe Wereld genoemd door haar toegangspoorten tot de haven. Op 29 juli 1525 werd deze stad geboren wanneer veroveraar Rodrigo de Bastidas deze locatie koos voor haar strategische ligging aan de kust. Vanaf de kust heeft u een mooi uitzicht op de ‘Sierra Nevada de Santa Marta’ met haar besneeuwde bergtoppen van het hoogste kustgebergte ter wereld; de Simon Bolivar en de Cristobal Colon.
Overnachting: Don Pepe Boutique hotel | logies & ontbijt

Dag 14: Santa Marta

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Santa Marta is van enorme historische waarde, zo vindt u er de ‘Hacienda Quinta de San Pedro Alejandrino’ museum, waar de onafhankelijkheidsstrijder en eerste president van Gran Colombia, Simon Bolivár op 17 december 1830 overleed. U kunt door het oude centrum flaneren, de historische architectuur en kleurrijke huizen bewonderen. Ook heeft u vandaag de mogelijkheid om de Caribische kust te ontdekken, haar diversiteit en schitterende stranden.
Overnachting: Don Pepe Boutique hotel | logies & ontbijt

Dag 15: Santa Marta - Tayrona

(ca. 50 km | 1 uur rijden)
Vanuit Santa Marta zal uw een korte autorit maken naar het nabijgelegen nationale park Tayrona, dat gelegen is aan de Colombiaanse Atlantische kust. De grenzen van het park lopen van de baai van Taganga tot aan de uitmonding van de Piedras rivier. In dit gebied kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. De vele baaien, prachtige stranden, witte koraalriffen, groene mangroven, bergen en weelderige vegetatie geven iedere bezoeker het ultieme vakantiegevoel. Dit park is het leefgebied voor vele vogels, zoogdieren en tal van reptielen. Johan bezocht het natuurgebied van Tayrona, zijn verhaal leest u op onze blog.
Overnachting: Villa Maria | logies & ontbijt

Dag 16 en 17: Tayrona

U wordt wakker onder het genot van tjilpende vogels terwijl het dierenleven langzaam ontwaakt. De komende dagen zijn vrij gepland. Een absolute aanrader is een bezoek aan de verschillende archeologische opgravingen, die het bestaan van de oude culturen bevestigen. Een voorbeeld hiervan is de stad “Chairama”, waarvan nog vele restanten bewaard zijn gebleven. Hier bevinden zich vele bruggetjes, kanalen, terrassen, winkels en aardewerken waardoor u zich niet hoeft te vervelen en genoeg te bekijken heeft. In de omgeving kunt u naar de prachtige stranden Arrecifes, La Piscina, Cabo de San Juan del Guía y Castilletes gaan. Sommige met helderblauw water, anderen met een veelzijdige vegetatie. Elk van deze stranden geeft u het gevoel dat u zich telkens op een andere wereld bevindt.
Overnachting: Villa Maria | logies & ontbijt

 

Dag 18: Tayrona - Cartagena

(ca. 270 km | 5 uur rijden)
Vandaag rijdt u de laatste kilometers van uw autoreis door Colombia met als eindbestemming Cartagena. U levert uw huurauto in op de luchthaven van Cartagena, van waaruit u naar uw hotel wordt gebracht. Cartagena de Indias is een prachtige koloniale plaats aan de Caribische kust. Het oude centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande.
Overnachting: Hotel Bantú | logies & ontbijt

Dag 19 en 20: Cartagena 

De laatste twee dagen van uw reis heeft u vrij gepland. U heeft alle tijd om helemaal tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving. Zonder twijfel is Cartagena de Indias één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. De stad is in 1533 gesticht door Pedro de Heredia en gold in de zestiende eeuw als belangrijke stop voor de zilvervloot. Het koloniale hart, met haar indrukwekkende stadswal is perfect bewaard gebleven. In de stad hangt een zinderende Caribische sfeer. In de namiddag, wanneer de temperatuur zakt, komt de stad tot leven. Begin met een heerlijke cocktail in café del mar op de oude stadswal terwijl de zon aan de horizon in zee verdwijnt en slenter daarna door het centrum, op zoek naar een goed restaurant aan één van de vele mooie pleinen.
Overnachting: Hotel Bantú | logies & ontbijt

Dag 21: Cartagena - Amsterdam

In de ochtend wordt u opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Cartagena, vanwaar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. U arriveert de volgende dag vroeg in de ochtend.

Dag 22: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 4.300,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 20 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 15 dagen huurauto (Cat. Renault Duster of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, vanuit Bogotá, welke u inlevert in Cartagena
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen