Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Kleurrijk Colombia met huurauto

22 dagen - vanaf € 3.600,- per persoon

autorijden - historie - vogels spotten - oerwouden

 • Reis met eigen huurauto van Bogotá naar Cartagena
 • Rijd langs koloniale parels Villa de Leyva en Barichara
 • Verlies de notie van tijd in Santa Cruz de Mompox
 • Neem een duik in de turquoise wateren van de Caribische Zee bij Tayrona
 • Ontdek een van de mooiste steden van Latijns Amerika: Cartagena

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Uw bijzondere reis door Colombia gaat vandaag van start. U vertrekt vandaag per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Bogotá. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht. Bogotá is een verrassend groene stad met talrijke parken, het Andesgebergte in het oosten en met prachtig uitzicht op de heiligdommen van Monserrate en Guadalupe.
Overnachting: Hotel Casa Deco | logies & ontbijt

Dag 2: Bogotá

U gaat vandaag per fiets het historisch centrum van Bogota dat bekend staat als ‘La Candelaria’ verkennen. Terwijl u door de oude wijken fietst, ziet u de typische statige huizen met Spaanse koloniale invloeden. Tijdens uw fietstocht komt u langs verschillende hoogtepunten van de wijk, uw gids vertelt u met plezier meer over al deze hoogtepunten. Hierna fietst u naar het internationale centrum van Bogota en bezoekt u de traditionele wijk La Merced. U vervolgt de tocht naar het Santuario de Monserrate waar u met een kabelbaan omhoog gaat. Eenmaal op de top heeft u een mooi panoramisch uitzicht over de stad aan de ene kant en het Andes gebergte aan de andere kant.
Overnachting: Hotel Casa Deco | logies & ontbijt

Dag 3: Bogotá - Guasca

(ca. 65 km | 2 uur rijden)
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Hier staat uw huurauto (Renault Duster of een vergelijkbaar alternatief) voor u klaar waarmee u naar Guasca rijdt. Onderweg naar Guasca kunt u een stop maken bij Zipaquira om hier de beroemde ondergrondse zoutkathedraal te bezoeken. In Guasca verblijft u in Estancia San Antonio, gelegen op het landgoed Bermeja II. Het huis is volledig gerenoveerd en heeft drie open haarden. Vanaf het terras kunt u genieten van de waterval Aponwao, die omgeven wordt door prachtige flora en fauna. Op de tweede verdieping bevindt zich een groot balkon vanwaar u uitzicht heeft over het landschap met weiden, velden en bergen. Het is de ideale plek om te genieten.
Overnachting: Estancia San Antonio | logies & ontbijt

Dag 4: Guasca - Villa de Leyva 

(ca. 145 km | 4 uur rijden)
Na het ontbijt rijdt u verder naar Villa de Leyva. Onderweg rijdt u langs Guatavita. Het natuurgebied en het gelijknamige meer liggen op ongeveer anderhalf uur rijden van Villa de Leyva, op ongeveer 3000 meter boven zeeniveau. Het is een gebied waar vele vogelsoorten leven zoals haviken en verschillende soorten kolibries. Ook zijn er vele inheemse boomsoorten te vinden zoals de Mano de Oso, Uvos de Monte en Té de Bogotá. U kunt hier eventueel wat rondlopen, of een bezoek brengen aan het dorpje Guatavita met haar kenmerkende witgepleisterde huisjes en het prachtige Tominé meer. Hierna rijdt u verder naar Villa de Leyva. Een bezoek aan dit stadje is als een romantische reis terug in de tijd. Het plaatsje bestaat uit kleine met kinderkopjes bedekte straatjes, pleintjes en wit gepleisterde koloniale gebouwen. 
Overnachting: La Posada de San Antonio | logies & ontbijt

Dag 5: Villa de Leyva

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het meer Iguaque (ca. 10 km / 30 min rijden). Dit meer wordt als heilig gezien voor het inheemse Muisca volk. Deze geïsoleerde stam gelooft dat de oorsprong van de mens in dit meer ligt. De legende die hierbij hoort gaat over de vrouw Bachué. Zij zou uit het meer gekomen zijn met een jongetje, welke ze opgevoed heeft. Zodra het jongetje oud genoeg was, trouwden zij en kregen ze vele kinderen welke de aarde bevolkten en zo ontstond zogenaamd het menselijk ras. Zij keerden jaren later weer terug naar het meer en zouden in slangen zijn veranderd en nog steeds in het meer leven. Dit meer is dus van grote waarde voor het volk. De tocht naar het meer is prachtig maar pittig, u moet er dus rekening mee houden dat u in goede conditie moet zijn om deze tocht te maken.
Overnachting: La Posada de San Antonio | logies & ontbijt

Dag 6: Villa de Leyva - Barichara

(ca. 190 km | 4,5 uur rijden)
Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Barichara. Barichara wordt beschouwd als het mooiste dorp van Colombia vanwege haar charmante witgepleisterde huizen, gebouwd in de zogenaamde bahareque stijl, waarbij houten geraamtes worden bedekt met leem en een witte pleisterlaag. Het is een plek waar het lijkt of u terugreist naar lang vervlogen tijden, ver weg van de hedendaagse hectiek. Het is hier waar het getjilp van vogeltjes en de geur van in bloei staande bougainville uw zintuigen zullen prikkelen. In 1978 is Barichara uitgeroepen tot nationaal monument vanwege haar architectonische erfgoed dat dateert uit de Spaanse overheersing. Hoewel de schoonheid van het stadje in heel het land wordt erkend, weten nog maar relatief weinig toeristen de weg naar Barichara te vinden. Onlangs bezocht Johan Barichara voor de tweede keer. Lees meer over deze plek op ons blog
Overnachting: Achiotte Boutique Hotel | Logies & ontbijt

Dag 7 en 8: Barichara

Deze dagen zijn vrij gepland. Slenter door de straatjes van dit charmante stadje. Ook kunt u de auto pakken en de schitterende omgeving gaan verkennen. Zo is het aanrader om een bezoek te brengen aan het Chicamocha Nationaal Park (ca. 1,5 uur rijden). In het park ligt de Chicamocha kloof, een van de grootste kloven ter wereld. U kunt met een gondel een tocht maken over de kloof, waarbij u een prachtig uitzicht over de kloof heeft. Een andere mogelijkheid is om vanuit Barichara een wandeling over de Camino Real te maken naar het eveneens pittoreske dorpje Guape. De wandeling begint aan het einde van de straat Calle 4 en wordt aangegeven met een grote steen, waarop Camino Real staat.
Overnachting: Achiotte Boutique Hotel | Logies & ontbijt

Dag 9: Barichara - San Vicente de Chucurí

(ca. 110 km | 5 uur rijden)
U verlaat Barichara en rijdt verder naar San Vicente de Chucurí. Zorg dat u met een volle tank vertrekt, want onderweg komt u geen tankstation tegen. San Vicente de Chucurí staat bekend als de cacaohoofdstad van Colombia. Deze regio was de eerste producent van cacao in Colombia, met een productie van ongeveer 7.000 ton per jaar. De cacao hier staat bekend om haar hoge kwaliteit en het duurzame productieproces.
Overnachting: Boutique hotel Quinta Tibigaro | logies & ontbijt

Dag 10: San Vicente de Chucurí 

Vandaag heeft u een vrije dag in San Vicente de Chucurí. Het is een absolute aanrader om vandaag een bezoek te brengen aan een van de cacao plantages in de omgeving.
Overnachting: Boutique hotel Quinta Tibigaro | logies & ontbijt

Dag 11: San Vicente de Chucurí - Bucaramanga

(ca. 90 km | 2,5 uur rijden)
U rijdt vandaag verder naar Bucaramanga. Bucaramanga staat bekend om de meer dan 160 parken die de stad rijk is. De stad heeft hierdoor ook de bijnaam “la Ciudad de Los Parques’, de stad van de parken en ‘la Ciudad Bonita de Colombia’, de mooie stad van Colombia.
Overnachting: Hotel TRYP By Wyndham Burcaramanga Cabercera | logies & ontbijt

Dag 12: Bucaramanga - Santa Cruz de Mompox

(ca. 355 km | 7 uur rijden)
Na het ontbijt rijdt u verder naar uw hotel in Santa Cruz de Mompox. Een afgelegen stad aan de Magdalena rivier, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De stad kent vele goed geconserveerde historische gebouwen. Hierdoor werd Santa Cruz de Mompox uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO.
Overnachting: La Casa Amarilla | logies & ontbijt

Dag 13: Santa Cruz de Mompox

U heeft vandaag een vrije dag. U kunt de centrale begraafplaats bezoeken, een hele interessante plek. Hier wordt duidelijk dat de oude verhalen uit Mompox nog steeds springlevend zijn. De witte graven zijn op elkaar gestapeld en vormen muren van herinneringen rond een centrale kapel. Mompox staat bekend om de ambachtskunst van filigraan techniek, waarbij ambachtslieden uit draden van zilver en goud zeer ingewikkelde en delicate sieraden vervaardigen. Het ambacht is in deze stad van generatie op generatie overgegaan. Het is ook een aanrader om het nabij Mompox gelegen natuurpark Cienaga de Pijino te bezoeken. Dit waterrijke natuurgebied is een must voor vogelliefhebbers.
Overnachting: La Casa Amarilla | logies & ontbijt

Dag 14: Santa Cruz de Mompox - Santa Marta

(ca. 315 km | 5 uur rijden)
Na het ontbijt reist u verder naar Santa Marta. Santa Marta is de oudste stad van Colombia en werd vanwege haar haven ook wel de poort naar de Nieuwe Wereld genoemd. De stad is gesticht op 29 juli 1525 door de Spaanse veroveraar Rodrigo de Bastidas die deze locatie heeft gekozen vanwege haar strategische ligging. Vanaf de kust ziet u de 'Sierra Nevada de Santa Marta' met haar twee besneeuwde berg toppen van het hoogste kustgebergte ter wereld; de Simon Bolivar en de Cristobal Colon.
Overnachting: Boutique hotel Don Pepe | logies & ontbijt

Dag 15: Santa Marta

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Santa Marta is van enorme historische waarde, zo is er de “hacienda Quinta de San Pedro Alejandrino” museum, waar de onafhankelijkheidsstrijder en eerste president van Gran Colombia, Simon Bolivár op 17 december 1830 overleed. De haciënda is nu een museum waar u veel over Bolivár en de onafhankelijkheidsstrijd te weten kunt komen. Op het landgoed van de haciënda is ook zijn mausoleum te vinden.
Overnachting: Boutique hotel Don Pepe | logies & ontbijt

Dag 16: Santa Marta - Tayrona

(ca. 45 km | 1 uur rijden)
Er staat vandaag maar een korte rit voor de boeg. Niet ver van Santa Marta ligt het nationale park Tayrona, dat gelegen is aan de Colombiaanse Atlantische kust. De grenzen van het park lopen van de baai van Taganga tot aan de uitmonding van de Piedras rivier. In dit gebied kan de temperatuur wel oplopen tot 30°C. De vele baaien, prachtige stranden, witte koraalriffen, groene mangroven, bergen en weelderige vegetatie geven iedere bezoeker het ultieme vakantiegevoel. Dit park is het leefgebied voor vele vogels, zoogdieren en tal van reptielen. Johan bezocht het natuurgebied van Taryona, zijn verhaal leest u op onze blog.
Overnachting: Villa Maria | logies & ontbijt

Dag 17 en 18: Tayrona

Deze dagen zijn vrij gepland. Een absolute aanrader om te bezoeken zijn de verschillende archeologische opgravingen, die het bestaan van de oude culturen bevestigen. Een voorbeeld hiervan is de stad “Chairama”, waarvan nog vele restanten bewaard zijn gebleven. Hier bevinden zich vele bruggetjes, kanalen, terrassen, winkels en aardewerken waardoor u zich niet hoeft te vervelen en genoeg te bekijken heeft. In de omgeving kunt u naar de prachtige stranden Arrecifes, La Piscina, Cabo de San Juan del Guía y Castilletes gaan. Sommige met helderblauw water, anderen met een veelzijdige vegetatie. Elk van deze stranden geeft u het gevoel dat u zich telkens op een andere wereld bevindt.
Overnachting: Villa Maria | logies & ontbijt

Dag 19: Tayrona - Cartagena

(ca. 260 km | 4,5 uur rijden)
U rijdt vandaag naar de luchthaven van Cartagena, hier levert u uw huurauto in. Daarna wordt u naar uw hotel in Cartagena gebracht. Cartagena de Indias is een prachtige koloniale plaats aan de Caribische kust. Het oude centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande.
Overnachting: Casa Lola | logies & ontbijt

 

Dag 20: Cartagena

Deze dag is vrij gepland en heeft u de tijd om helemaal tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving. Zonder twijfel is Cartagena de Indias één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. De stad is in 1533 gesticht door Pedro de Heredia en gold in de zestiende eeuw als belangrijke stop voor de zilvervloot. Het koloniale hart, met haar indrukwekkende stadswal is perfect bewaard gebleven. In de stad hangt een zinderende Caribische sfeer. In de namiddag, wanneer de temperatuur zakt, komt de stad tot leven. Begin met een heerlijke cocktail in café del mar op de oude stadswal terwijl de zon aan de horizon in zee verdwijnt en slenter daarna door het centrum, op zoek naar een goed restaurant aan één van de vele mooie pleinen.
Overnachting: Casa Lola | logies & ontbijt

Dag 21: Cartagena - Amsterdam

In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht waar u aan boord stapt van uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam. U arriveert de volgende dag.

Dag 22: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 3.600,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 20 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 16 dagen huurauto (Cat. Renault Duster of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, vanuit Bogotá met drop-off in Cartagena
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen