Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Hotel Sazagua Cocora, een nieuwe verrassing in de Colombiaanse Cocora Vallei

| Johan van Rijswijck

Nadat we op de luchthaven van Pereira zijn aangekomen, worden we welkom geheten door een medewerker van hotel Sazagua Cocora. Sazagua Cocora is het nieuwste project van Juan Pablo Vásquez en Natalia Villegas, de eigenaren van het Sazagua hotel. Hun prachtige accommodatie met spa is even buiten Pereira gelegen, waar we met Sapa Pana Travel al vele jaren naar volle tevredenheid mee werken.

Cocora Vallei

Het nieuwe hotel dat sinds afgelopen kerst geopend is, ligt op een kleine heuvel uitkijkend over de vallei, net buiten Salento, aan de route naar de Cocora Vallei. Deze Cocora Vallei is bekend vanwege de Wax palmbomen, die wel meer dan 30 meter hoog kunnen worden en daarmee bekend staan als de hoogste palmbomen ter wereld. Het historische plaatsje Salento heeft een pittoresk centrum met wit gepleisterde huisjes met vrolijk gekleurde balkonnetjes, deuren en vensters. Met 15 minuten in de auto ben je vanuit Sazagua Cocora in Salento en met 20 minuten rijden in de Cocora vallei.

Bekijk hier de activiteiten georganiseerd door hotel Sazagua in de Cocora Vallei

Haciënda stijl

Het hotel is gebouwd in de typische haciënda stijl met een veranda en een patio aan de achterkant van het gebouw. De accommodatie beschikt over 10 kamers. We verblijven zelf in een fraaie garden suite. Deze ligt op de begane grond en heeft een heerlijke privé tuin, waar je bijvoorbeeld in de ochtend lekker kunt zitten, terwijl de zon naar de hemel klimt en de vogeltjes fluiten dat het een lieve lust is, met op de achtergrond altijd het zachte geruis van het snelstromende water in het beekje dat op het terrein van Sazagua Cocora is gelegen.

Op pad met de gids

Vanuit de accommodatie gaan we niet alleen naar Salento, maar ook bezoeken we Filandia, het andere mooie stadje in deze omgeving. We maken uiteraard een uitstapje naar de Cocora vallei, waar we een flinke wandeling maken terwijl onze gids David ons van alles vertelt over de prachtig natuur. Niet alleen is de Cocora vallei het gebied waar de grootste palm ter wereld voorkomt, maar ook vind je er de Epidendrum Ibaguense, één van de kleinste orchideeën ter wereld. De vele bomen en planten trekken vele vogelsoorten waaronder kolibries aan.

Tussen de bedrijven door weet Juan Pablo iedere keer weer een heerlijke lunch of diner te bereiden. Eén dag verrassen ze ons met een picknick lunch bij het riviertje. Een tafel, stoelen, een lunch van drie gangen met bijpassende wijnen zijn naar deze afgelegen maar adembenemend mooie uithoek van het landgoed gebracht. Tegen het vallen van de avond gaan we vaak naar de huiskamer, waar we een goed glas drinken bij het knisperende haardvuur. De accommodatie ligt namelijk boven de 2000 meter boven zeeniveau, waarbij je overdag een heerlijk lenteachtig klimaat hebt, maar het ’s avonds fris wordt

Met mijn vader op avontuur

Ik bezocht dit heerlijke plekje met mijn 89 jaar oude vader, die eigenlijk niet meer weg wilde. Hij heeft gezegd dat hij hier graag zijn negentigste verjaardag zou willen vieren. Ik zou het in ieder geval geen straf vinden om hier weer naar toe te gaan, het is met recht een home away from home.

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen over een unieke actieve reis door Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op  +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen