Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis 3x natuur in Ecuador

16 dagen - vanaf € 17.215,- per persoon

Andesgebergte - nevelwoud - Galapagos eilanden

 • Overzie historisch Quito vanaf de ontbijttafel op uw balkon
 • Ervaar het Ecuadoraanse boerderijleven op Haciënda Zuleta
 • Fiets per Sky Bike door de toppen van het nevelwoud bij Masphi
 • Cruise langs de mooiste eilanden van de Galapagos archipel
 • Snorkel met zeeleeuwen, schildpadden en pinguïns

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Quito - Otavalo

U vliegt vandaag met uw internationale vlucht naar de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Bij aankomst op de luchthaven zult u welkom geheten worden door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht nabij Otavalo, op ca. twee uur rijden van Quito.
Overnachting: Hacienda Zuleta | volpension

Haciënda Zuleta

U verblijft in Hacienda Zuleta, het voormalige woonhuis van de oud-president Galo Plaza Lasso. Zuleta is een prachtige haciënda, nog altijd eigendom van de Galo Plaza familie. Galo Plaza was president van Ecuador van 1948 tot 1952. De haciënda ligt tussen 2870 en 3050 meter boven zeeniveau, circa 110 kilometer ten noorden van Quito. Op deze hoogte, nabij de evenaar gelegen, heeft men hier het gehele jaar door een gematigd klimaat. Vanzelfsprekend is dit een heerlijke locatie waar u even kunt bijkomen van uw intercontinentale vlucht en het tempo van alledag. De familie is zeer gastvrij en zullen alles in het werk stellen u hier een aangenaam ontspannen verblijf te geven. De haciënda is ook een prima uitvalsbasis om vanuit hier de rest van de omgeving te gaan verkennen.

Dag 2 en 3: Otavalo

Deze dagen zijn vrij gepland en kunt u zelf de omgeving van de hacienda ontdekken. De haciënda is nog altijd in bedrijf als volwaardige veehouderij / boerderij, op een immens landgoed. Men produceert hier een breed scala aan producten en heeft men een diversiteit aan vee, waaronder koeien, schapen en paarden. Ongeveer 10 jaar geleden heeft de familie de haciënda opengesteld voor een beperkt aantal toeristen. De standaard kamers zijn in het hoofdgebouw en zijn prachtig ingericht. Sommige hebben vanuit de kamer toegang tot een binnenplaats. Wat kunt u hier doen? Op het immense landgoed is een trail van circa 60 km uitgezet voor wandelingen, vogels spotten en/of mountainbiken. Verder is er een visvijver en er is zelfs Inca archeologie aanwezig op het landgoed. U vindt hier de grootste en best bewaarde archeologische sites van de Caranqui cultuur. Er zijn circa 132 kleine aarden wallen uit  het jaar 700 na Christus en 5 grote vierkante afgeknotte pyramides van 1200 na Christus.
Overnachting: Hacienda Zuleta | volpension

Dag 4: Otavalo – Quito

In de ochtend u door uw gids in uw hotel opgehaald en bezoekt u één van de grootste traditionele markten in Zuid-Amerika. Vanuit de wijde omgeving komt de traditionele bevolking naar deze plek om haar waar te verkopen en om zelf inkopen te doen. Aan hun unieke klederdracht valt te herkennen uit welke regio de mensen afkomstig zijn. De markt is een prachtig palet van bonte kleuren en vele geuren. Vanuit hier wordt u naar Quito gebracht, de hoofdstad van Ecuador. U verblijft in een schitterend klassiek hotel met elementen geïnspireerd op de Renaissance, gelegen op loopafstand van het historische centrum van Quito. Een ideale locatie, aan de enige straat met kinderkopjes, om vanuit hier op ontdekking te gaan in de stad. De stad heeft vanuit bijna elke plek uitzicht op één van de vele vulkanen die de stad omringen. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt, maken een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. 
Overnachting: Casa Gangotena | logies & ontbijt

Casa Gangotena 

U verblijft in Casa Gangotena, een schitterend klassiek hotel met elementen geïnspireerd op de Renaissance, gelegen aan de Plaza San Francisco. De 31-kamers zijn allen met een bijzonder klassiek interieur. Bijzonder is het dat u als gast, onder het genot van een drankje op het dakterras, kunt genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Dineren buiten de deur is niet nodig, het hotel beschikt over een restaurant met een goede internationale keuken, waar u heerlijk kunt eten. In de avond kunt u genieten van een goede wijn aan de bar met de andere gasten. Geniet van alle schoonheid waarover dit hotel beschikt.

Dag 5: Quito – Mashpi

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel voor uw transfer naar het nevelwoud. Hier maakt u eerst kennis met de natuurgidsen die in het kort zullen spreken over het nevelwoud en wat u het beste kunt dragen tijdens de excursies en uw verblijf. Voor natuurliefhebbers die ecotoerisme een warm hart toedragen, is dit de perfecte accommodatie! Er zijn verschillende activiteiten waar u onder begeleiding van professionele Engelssprekende gidsen aan deel kunt nemen.  Meer weten over de Mashpi lodge? Lees dan het artikel ‘Uniek nevelwoud op 2 uur van Quito’ op ons blog.  
Overnachting: Mashpi Lodge | volpension

Dag 6: Mashpi

U heeft vandaag de mogelijkheid deel te nemen aan verschillende activiteiten, zo kunt u kiezen om deel te nemen aan een van de vele trails die worden aangeboden. Tijdens de trails zult u spectaculaire flora en fauna tegenkomen, denk hierbij aan orchideeën, mossen, gigantische varens, vogels, reptielen, kleurrijke insecten, vlinders en de kans zit er in dat u mooie watervallen passeert. Een andere excursie is het bezoeken van het Life Centre, een plek om meer te leren en onderzoek te doen naar de bekende biodiversiteit in het gebied. De Sky Bike en uitkijktoren liggen op zo’n 15 minuten vanuit de Lodge. Om aan de top van deze toren te komen moet u 162 treden omhoog lopen. Vanaf de top van de uitkijk toren kunt u aan boord gaan van een kabelfiets in de lucht, waarmee u op een unieke en geweldige manier de omgeving kunt verkennen. Ook kunt u ervoor kiezen kolibries te spotten vanuit het station of om u op te frissen bij één van de mooie watervallen. Tot slot kunt u kiezen voor een actieve, veelzijdige activiteit The Dragonfly, waarbij u middels een kabelsysteem meerdere stations passeert en kunt genieten van de flora en fauna. Tevens wordt deze activiteit gecombineerd met wandelingen door het bos en zwemmen onder de watervallen. U hoeft zich dus geen moment te vervelen!
Overnachting: Mashpi Lodge | volpension

Dag 7: Mashpi – Quito

U kunt er deze ochtend nog voor kiezen deel te nemen aan één van de vele activiteiten. Eind van de ochtend wordt u in de Lodge opgehaald voor uw transfer terug naar Quito waar u in de middag arriveert. De rest van de dag in Quito heeft u ter vrije besteding.
Overnachting: Casa Gangotena | logies & ontbijt
 

Belangrijk: Het programma van de de Origin, zoals hieronder beschreven, is geheel afhankelijk van weersomstandigheden. Ook kan de mogelijkheid zich voordoen om van de route af te wijken om elders grote(re) kansen te hebben om dieren waar te nemen. De kapitein is uiteindelijk degene die het besluit neemt voor de te kiezen route. Flexibiliteit is het belangrijkste uitgangspunt bij een cruise als deze.

Dag 8: Quito – Galapagos eilanden

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor uw transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Galapagos. Bij aankomst op het eiland wordt u naar de M/V Origin gebracht waar u de mogelijkheid krijgt te lunchen. U maakt deel uit van een unieke reis aan boord van dit schip. De Galapagos archipel (zeker 128 eilanden, waarvan 13 grote eilanden) is gelegen op ongeveer 1000 kilometer ten westen van het vasteland van Ecuador. Deze eilandengroep is nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor heeft de flora en fauna zich op een uniek wijze ontwikkeld. Het dierenleven kent geen natuurlijke vijanden en is dus ook niet bang voor de mens! De eerste stop is een bezoek aan het eilandje León Dormido (Spaans voor slapende leeuw) of Kicker Rock. Op de steilen wanden van deze rots leven en nestelen diverse zeevogels waaronder blauwvoetgenten en fregatvogels. U heeft hier tevens de mogelijkheid om met zeeleeuwen te snorkelen.
Overnachting: Origin | volpension

Origin cruise

De Origin is speciaal ontworpen met oog op duurzaamheid en comfort en is een van de ultieme cruiseschepen voor de Galapagos. Het schip biedt luxe voorzieningen en minimaliseert de impact op het milieu. Het ultramoderne ontwerp van dit schip zorgt ervoor dat het minder tijd kwijt is aan reizen tussen de eilanden, zodat u als gast meer tijd heeft om de eilanden zelf goed te leren kennen. Geniet van een cocktail en BBQ-lunches op het zonnedek en in de avond van een hoogstaand diner en laat u door de ervaren gidsen door de Galapagos Archipel begeleiden. Dit schip is onderdeel van Ecoventura die met nog een twee andere cruiseschipen op de Galapagos archipel vaart. De Origin biedt twee verschillende 8-daagse cruise programma’s met twee verschillende routes en vertrekdagen. 

Wilt u liever een ander jacht? Vind hier
onze selectie Galapagoscruises

Dag 9: Galapagos eilanden

In de ochtend gaat u naar Witch Hill. De belangrijkste attractie van deze plaats is het koraalzandstrand, een uitstekende plek om te zwemmen en te snorkelen. Witch Hill is het overblijfsel van een tufsteen kegel en van de eerste plaatsen bezocht door Charles Darwin. Het heeft een indrukwekkend landschap, waar het vaak mogelijk is om kust- en trekvogels te zien, waaronder pelikanen, blauwvoetgenten en zwaluwstaartmeeuwen; maar ook zeeleeuwen en zeeleguanen. Soms is de lagune volledig droog en kan men zoutafzettingen op de bodem vinden. De mensen van Puerto Baquerizo Moreno gebruikten de lagune als een zoutmijn. U kunt op eigengelegenheid een rustige strandwandeling maken of gaan zwemmen met de zeeleeuwen. U keert terug naar de boot voor een BBQ-lunch op het zonnedek. In de middag bezoekt u Punta Pitt, dat is gelegen in het uiterste noordoostpunt van het eiland San Christobal. Dit eilandje is vooral interessant door de kleine broedkolonie van roodvoet Jan-van-Gent vogels. Deze vogels nestelen verder alleen op verafgelegen eilanden, zoals Genovesa. Bij Pitt Rock kunt u gaan snorkelen met zeeleeuwen en kleurrijke vissen zoals King Angel en Surgeon fish.
Overnachting: Origin | volpension

Dag 10: Galapagos eilanden

U brengt na uw ontbijt een bezoek aan het eiland Española, hier bezoekt u Punta Suarez.  Hier bevindt zich de grootste verscheidenheid van zeeleguanen in de Galápagos, gemaskerde Jan van Genten en blauwvoetgenten die zich nestelen langs de rand van de klif en misschien een blik op de beroemde albatros werpen wanneer deze zich laat zien. U keert terug naar de boot de lunch en een kookworkshop waarbij echte Ecuadoriaanse ceviche wordt gemaakt. Na de lunch en kookworkshop kunt u gaan snorkelen bij Tortuga Rock en de grotten. Vervolgens bezoelt u Gardner Bay waar een prachtig lang, wit zandstrand is, waar kolonies zeeleeuwen liggen te luieren in de zon. Zeeschildpadden zwemmen voor de kust en de nieuwschierige spotlijsters komen de nieuwkomers onderzoeken. Ook hier heeft u de mogelijkheid om te snorkelen of kayakken vanaf het strand.
Overnachting: Origin | volpension

Dag 11: Galapagos eilanden

Vandaag bezoekt u het eiland Floreana. U brengt een bezoek aan Cormorant Point, waar u twee sterk contrasterende stranden vindt ; een olijf-groen strand en een ijzer-rood strand. Tussen deze twee stranden bevind zich een zout lagune die druk bezocht wordt door flamingo’s, pijlstaarten, palen en andere waadvogels. Hierna bezoekt u Devil’s Crown. Dit gebied ziet er rotsachtig en droog uit. Het heeft een ondiepe verzonken krater. Deze bijna volledig ondergedompelde vulkaan biedt snorkelaars het brede scala aan kleurrijke vissen in het heldere blauwe water. Geniet hier van de onderwaterwereld. In de middag bezoekt u The Post Office Bay. Hier leeft de legende van piraten en walvisvaarders voort. De eerste walvisvaarders plaatsten hier een brievenbus om berichten achter te laten voor andere schepen en brieven naar huis te sturen. De originele brievenbus is al lang niet meer aanwezig, maar nog steeds kunnen brieven worden gepost. Wanneer u ansichtkaart in de ton doet, hoeft u deze niet te frankeren. U doorzoekt de ansichtkaarten die door eerdere bezoekers zijn achtergelaten en als u er een ziet die geadresseerd is aan een locatie bij u in de buurt, kunt u ervoor kiezen om hem mee te nemen en persoonlijk af te geven.
Overnachting: Origin | volpension

Dag 12: Galapagos eilanden

Wanneer u deze ochtend naar buiten kijken, heeft u een heel ander uitzicht dan de dagen hiervoor. Een haven vol boten bruist van activiteit in Puerto Ayora op het eiand Santa Cruz. De stad heeft zo’n 24.000 inwoners. U gaat van boord en bezoekt de Twin Craters. Nabij het dorpje Santa Rosa liggen ‘Los Gemelos’, de tweelingen. Met deze naam worden twee kraters bedoeld, die zich vlak langs de weg bevinden. De wandeling erheen voert door bos en boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht. Hoogtepunt van de ochtend is een bezoek aan een privé boerderij waar reuzenschilpadden vrij rondlopen. De lunch wordt wederom op de boot geserveerd. Na de lunch gaat u naar het Fausto Llerena Broedcentrum. Op deze plaats kunt u schildpadden observeren die afkomstig zijn van verschillende eilanden van de archipel. Zij voldoen aan het fokprogramma in gevangenschap en keren dan terug om de gebieden te herbevolken waar hun populatie is aangetast. Ook bezoekt u het Charles Darwin Research Center, gelegen op ongeveer 20 minuten loopafstand vanaf het centrum van de plaats Puerto Ayora. Hier worden vele activiteiten verricht die zijn gericht op het behoud en herstel van de flora en fauna van de archipel. Het onderzoeksstation wordt beheerd door de Charles Darwin Foundation, die in 1958 werd opgericht. U heeft vanmiddag ook vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Mocht u op zoek zijn naar een souvenir, is dit het perfecte moment. Stop bij de ambachtelijke chocoladewinkel om een truffels te proeven of kopen, ze hebben tientallen verschillende smaken, of bezoek een kunstgalerie voor een schilderij of keramiek.
Overnachting: Origin | volpension

Dag 13: Galapagos eilanden

Bij het ontwaken deze ochtend is het uitzicht weer veranderd en ziet u geen andere boten meer om u heen. Vandaag heeft u twee opties voor de ochtendactiviteit: u vaart maar het eiland Bartolomé. Op dit eiland, beroemd om Pinnacle Rock, kunt u de Galapagos pinguïns en zeeleeuwen zien. U wandelt naar de top van het eiland waar u wordt beloond met een spectaculair uitzicht op Pinnacle Rock en het strand met haar azuurblauwe zee. Let op! De wandeling van vandaag is een uitdaging, met ongeveer 400 houten treden die rond het eiland Bartolomé kronkelen. Mocht u de wandeling liever overslaan, dan kunt u een Zodiac-tocht rondom het eiland maken waarbij u onder andere op zoek gaat naar Pinguïns. U zult deze schattige dieren speels zien zwemmen of duiken of zichzelf zien verzorgen op de rotsen. U kunt hier snorkelen met grote scholen tropische vissen, witpuntrifhaaien en Galapagospinguïns.
In de middag vaart u naar het eiland “Sombrero Chino” oftewel de Chinese hoed. Dit eiland ligt ten zuiden van het eiland Santiago en is gemakkelijk te herkennen aan de typische vorm waaraan het de naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met zeeleeuwen. Landinwaarts is er een pad langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en vele Sally Lightfoot krabben. Snorkelen is hier geweldig; u komt hier pinguïns tegen en met wat geluk ook de parende arendsroggen.
Overnachting: Origin | volpension

Dag 14: Galapagos eilanden

Na het ontbijt bezoekt u South Plaza, waar de flora en fauna u zullen doen verbazen. Dit eiland is vooral bekend vanwege de vele landleguanen die op het eiland leven. Wanneer u iets verder van de kust bent, lijkt het alsof u de film “Jurassic Parc” binnenstapt, u staat dan namelijk oog in oog met de schitterende groen, geel, oranje landleguanen. Dit alles omgeven door de zandstranden, de mooie schijfcactussen, rode sesuviumstruikjes en op de achtergrond de blauwe zee. Voor de kust ziet u ook zeeleeuwen. Het is bijzonder om te zien hoe de zeeleeuwen en leguanen met elkaar om gaan. Ze spelen met elkaar als ware kameraden. Óók dit eiland heeft de vogelliefhebbers iets te bieden. Op dit eiland is het zogenaamde “birdwatchers paradise” te vinden, een zeer steile klif, vol met zwaluwstaartmeeuwen, gemaskerde Jan-van-Gent vogels, blauwvoet Jan-van-Gent vogels, tropische rode snavel vogels, fregatvogels, pelikanen en Audubon pijlstormvogels. De meeuwen, eeuwige partners, zijn hier altijd aan het knuffelen en nestelen met elkaar. Tijdens de lunch vaart u verder naar North Seymour eiland. North Seymour ligt ten noorden van het eiland Baltra, heeft een oppervlakte van maar 1,9 km2 en is nagenoeg vlak. Op dit eiland zijn broedkolonies van de fregatvogels, de blauwvoet Jan-van-Gent vogel en de zwaluwstaartmeeuw te vinden. Om indruk te maken op de vrouwelijke fregatvogels zal het mannetje zijn felrode keelzak opblazen. Om nog meer op te vallen zullen ze gaan rondvliegen in de omgeving van het vrouwtje. U kunt zich voorstellen dat dit minder gemakkelijk gaat met een opgeblazen keelzak, omdat ze hierdoor eerder hun balans kwijt zijn. Grappig om te zien. Ondanks de sterke stroming van de zee, is diepzeeduiken hier de moeite waard. Het onderwaterleven is interessant, evenals de kans om de vreedzame groene zeeschildpad of hamerhaai tegen te komen. In de avond zullen de kapitein en bemanning zich bij u voegen voor een afscheidsfeestje om deze geweldige week te vieren.
Overnachting: Origin | volpension

Dag 15: Galapagos – Guayaquil – Amsterdam

Vandaag komt u Galapagos cruise  tot een einde, maar voordat u afscheid neemt brengt u een bezoek aan het interpretatiecentrum van San Cristobal, wat op korte afstand van het centrum van San Cristobal is gelegen. Het Interpretatiecentrum van San Cristobal, dat sinds 1998 voor het publiek geopend is en dat een uitgebreide kennis biedt over de fascinerende geschiedenis van de archipel en de bezoekers een meer holistisch inzicht geeft in de unieke habitats en de wilde fauna van deze eilanden. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geologie van de archipel is er een complete tentoonstelling over het vulkanische ontstaan van de Galapagos en hoe dit van invloed is geweest op de hier aanwezige habitat. Vervolgens keert u terug naar de luchthaven waar u een binnenlandse vlucht neemt naar het vasteland van Ecuador, namelijk Guayaquil. In Guayaquil stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aan zult komen. 

Dag 16: Amsterdam

U arriveert vandaag op Schiphol.
 

Reissom

Vanaf € 17.215,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 2 overnachtingen in Casa Gangotena Quito, maaltijden zoals vermeld 
 • 3 overnachtingen in Hacienda Zuleta op basis van volpension
 • 2 overnachtingen in Mashpi Lodge op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 7 overnachtingen aan boord van de Origin op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • het entreegeld voor het Galapagos Nationaal Park á USD $ 200,- p.p. moet ter plaatse bij entree van het park voldaan worden. Evenals de betaling van USD $ 20,- p.p. voor de zogenaamd persoonlijke gele kaart (Transit Control Card), opgelegd door The Galapagos National Institute (INGAL).
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Ecuador

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen