Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis 3x natuur in Ecuador

16 dagen - vanaf € 12.500,- per persoon

Andesgebergte - nevelwoud - Galapagos eilanden

 • Overzie historisch Quito vanaf de ontbijttafel op uw balkon
 • Ervaar het Ecuadoraanse boerderijleven op Haciënda Zuleta
 • Fiets per Sky Bike door de toppen van het nevelwoud bij Masphi
 • Cruise langs de mooiste eilanden van de Galapagos archipel
 • Snorkel met zeeleeuwen, schildpadden en pinguïns

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Quito - Otavalo

U vliegt vandaag met uw internationale vlucht naar de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Bij aankomst op de luchthaven zult u welkom geheten worden door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht nabij Otavalo, op ca. twee uur rijden van Quito.
Overnachting: Hacienda Zuleta | volpension

Haciënda Zuleta

U verblijft in Hacienda Zuleta, het voormalige woonhuis van de oud-president Galo Plaza Lasso. Zuleta is een prachtige haciënda, nog altijd eigendom van de Galo Plaza familie. Galo Plaza was president van Ecuador van 1948 tot 1952. De haciënda ligt tussen 2870 en 3050 meter boven zeeniveau, circa 110 kilometer ten noorden van Quito. Op deze hoogte, nabij de evenaar gelegen, heeft men hier het gehele jaar door een gematigd klimaat. Vanzelfsprekend is dit een heerlijke locatie waar u even kunt bijkomen van uw intercontinentale vlucht en het tempo van alledag. De familie is zeer gastvrij en zullen alles in het werk stellen u hier een aangenaam ontspannen verblijf te geven. De haciënda is ook een prima uitvalsbasis om vanuit hier de rest van de omgeving te gaan verkennen.

Dag 2 en 3: Otavalo

Deze dagen zijn vrij gepland en kunt u zelf de omgeving van de hacienda ontdekken. De haciënda is nog altijd in bedrijf als volwaardige veehouderij / boerderij, op een immens landgoed. Men produceert hier een breed scala aan producten en heeft men een diversiteit aan vee, waaronder koeien, schapen en paarden. Ongeveer 10 jaar geleden heeft de familie de haciënda opengesteld voor een beperkt aantal toeristen. De standaard kamers zijn in het hoofdgebouw en zijn prachtig ingericht. Sommige hebben vanuit de kamer toegang tot een binnenplaats. Wat kunt u hier doen? Op het immense landgoed is een trail van circa 60 km uitgezet voor wandelingen, vogels spotten en/of mountainbiken. Verder is er een visvijver en er is zelfs Inca archeologie aanwezig op het landgoed. U vindt hier de grootste en best bewaarde archeologische sites van de Caranqui cultuur. Er zijn circa 132 kleine aarden wallen uit  het jaar 700 na Christus en 5 grote vierkante afgeknotte pyramides van 1200 na Christus.
Overnachting: Hacienda Zuleta | volpension

Dag 4: Otavalo – Quito

In de ochtend u door uw gids in uw hotel opgehaald en bezoekt u één van de grootste traditionele markten in Zuid-Amerika. Vanuit de wijde omgeving komt de traditionele bevolking naar deze plek om haar waar te verkopen en om zelf inkopen te doen. Aan hun unieke klederdracht valt te herkennen uit welke regio de mensen afkomstig zijn. De markt is een prachtig palet van bonte kleuren en vele geuren. Vanuit hier wordt u naar Quito gebracht, de hoofdstad van Ecuador. U verblijft in een schitterend klassiek hotel met elementen geïnspireerd op de Renaissance, gelegen op loopafstand van het historische centrum van Quito. Een ideale locatie, aan de enige straat met kinderkopjes, om vanuit hier op ontdekking te gaan in de stad. De stad heeft vanuit bijna elke plek uitzicht op één van de vele vulkanen die de stad omringen. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt, maken een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. 
Overnachting: Casa Gangotena | logies & ontbijt

Casa Gangotena 

U verblijft in Casa Gangotena, een schitterend klassiek hotel met elementen geïnspireerd op de Renaissance, gelegen aan de Plaza San Francisco. De 31-kamers zijn allen met een bijzonder klassiek interieur. Bijzonder is het dat u als gast, onder het genot van een drankje op het dakterras, kunt genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Dineren buiten de deur is niet nodig, het hotel beschikt over een restaurant met een goede internationale keuken, waar u heerlijk kunt eten. In de avond kunt u genieten van een goede wijn aan de bar met de andere gasten. Geniet van alle schoonheid waarover dit hotel beschikt.

Dag 5: Quito – Mashpi

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel voor uw transfer naar het nevelwoud. Hier maakt u eerst kennis met de natuurgidsen die in het kort zullen spreken over het nevelwoud en wat u het beste kunt dragen tijdens de excursies en uw verblijf. Voor natuurliefhebbers die ecotoerisme een warm hart toedragen, is dit de perfecte accommodatie! Er zijn verschillende activiteiten waar u onder begeleiding van professionele Engelssprekende gidsen aan deel kunt nemen.  Meer weten over de Mashpi lodge? Lees dan het artikel ‘Uniek nevelwoud op 2 uur van Quito’ op ons blog.  
Overnachting: Mashpi Lodge | volpension

Dag 6: Mashpi

U heeft vandaag de mogelijkheid deel te nemen aan verschillende activiteiten, zo kunt u kiezen om deel te nemen aan een van de vele trails die worden aangeboden. Tijdens de trails zult u spectaculaire flora en fauna tegenkomen, denk hierbij aan orchideeën, mossen, gigantische varens, vogels, reptielen, kleurrijke insecten, vlinders en de kans zit er in dat u mooie watervallen passeert. Een andere excursie is het bezoeken van het Life Centre, een plek om meer te leren en onderzoek te doen naar de bekende biodiversiteit in het gebied. De Sky Bike en uitkijktoren liggen op zo’n 15 minuten vanuit de Lodge. Om aan de top van deze toren te komen moet u 162 treden omhoog lopen. Vanaf de top van de uitkijk toren kunt u aan boord gaan van een kabelfiets in de lucht, waarmee u op een unieke en geweldige manier de omgeving kunt verkennen. Ook kunt u ervoor kiezen kolibries te spotten vanuit het station of om u op te frissen bij één van de mooie watervallen. Tot slot kunt u kiezen voor een actieve, veelzijdige activiteit The Dragonfly, waarbij u middels een kabelsysteem meerdere stations passeert en kunt genieten van de flora en fauna. Tevens wordt deze activiteit gecombineerd met wandelingen door het bos en zwemmen onder de watervallen. U hoeft zich dus geen moment te vervelen!
Overnachting: Mashpi Lodge | volpension

Dag 7: Mashpi – Quito

U kunt er deze ochtend nog voor kiezen deel te nemen aan één van de vele activiteiten. Eind van de ochtend wordt u in de Lodge opgehaald voor uw transfer terug naar Quito waar u in de middag arriveert. De rest van de dag in Quito heeft u ter vrije besteding.
Overnachting: Casa Gangotena | logies & ontbijt
 

Dag 8: Quito – Galapagos eilanden (Baltra)

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor uw transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Galapagos. Bij aankomst op het eiland wordt u naar de M/Y Grace gebracht waar u de mogelijkheid krijgt te lunchen. U maakt deel uit van een unieke reis aan boord van dit schip. De Galapagos archipel (zeker 127 eilanden, waarvan 13 grote eilanden) is gelegen op ongeveer 1000 kilometer ten westen van het vasteland van Ecuador. Deze eilandengroep is nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor heeft de flora en fauna zich op een uniek wijze ontwikkeld. Het dierenleven kent geen natuurlijke vijanden en is dus ook niet bang voor de mens! De eerste stop zal zijn op het eiland Daphne Major waar u een verscheidenheid aan vogels zult zien, waaronder Galapagos-martins, blauwvoet-boobies, nazca-boobies, uilen met korte oren en andere tropische vogels. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension
 

MY Grace Galapagos cruise

In 1 woord, dit schip is 'koninklijk'! Het is een luxe cruisejacht met een enerverend verleden. Eén detail uit dit verleden; dit schip is de voormalige huwelijksboot van prinses Cracia en prins Rainier van Monaco. Met de elegantie van weleer, maar met het comfort van vandaag de dag, vaart u door de Galapagos Archipel. Aan boord van de M/Y Grace wordt u volledig in de watten gelegd. Drink een cocktail op het zonnedek, geniet van een hoogstaand diner en laat u door de ervaren gidsen door de Archipel begeleiden. Dit schip is onderdeel van Quasar Expeditions die met nog een ander cruiseschip op de Galapagos archipel vaart. De M/Y Grace biedt twee verschillende 8-daagse cruise programma’s met vertrek en aankomst op dinsdag of zaterdag. 

Wilt u liever een ander jacht? Vind hier
onze selectie Galapagoscruises

Dag 9: Galapagos eilanden

In de ochtend brengt u een bezoek aan het eiland Santa Fe wat het thuis is van een van de mooiste en beschutste baaien van de archipel. Het is een geweldige plek om te snorkelen door het kristal heldere water, maar ook om zeeschildpaden te zien, te zwemmen met de zeeleuwen en wellicht een glimp op te vangen van de witte Galapagos haai. Vervolgens wandelt u naar een naastgelegen klif om landleguanen te zien in een omgeving van cactussen. In de middag brengt u een bezoek aan South Plaza, een van de smalste en meest kleurrijke eilanden van de Galapagos archipel. Gele landleguanen dwalen door de felrode tapijt onkruid, wachtend op stekelige peren die uit de groene cactussen vallen. De krabben komen boven de zwartgeblakerde lava uit, wat is omgeven door turquoise wateren. We zien zwaluwstaartmeeuwen zich nestelen langs het naar boven gekantelde uiteinde van het kleine eiland, terwijl tropische vogels met rode snavels, fregatvogels en pijlstormvogels in dansende displays vliegen. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 10: Galapagos eilanden

Tower eiland zou kunnen dienen als een filmset voor een geheime onderzeeër basis. Het zuidelijke deel van het eiland is een met oceaan gevulde caldera omringd door de keel van een immens grote vulkaan gelegen onder het zeeoppervlak. Het eiland ligt in het noordwesten van de archipel en is ook wel bekend als Bird eiland. Uw eerste bezoek is aan Prince Philips Steps, hier is de beste landingsplaats van de rode footed boobies van de Galapagos te zien, welke komisch zijn neergestreken door inwikkeling van grote rode voeten rondom kleine takken. U kunt snorkelen aan de voet van de steps waar u verbazingwekkende grote, felgekleurde tropische vissen met neon kleur zult zien en op de achtergrond zwarte lava. Na de lunch kunt u op uw gemak kayakken langs de muren van de gezonken caldera voordat u een bezoek brengt aan Darwin Bay. Darwin Bay is een prachtige getijde grot waar vele nesten van zeevogels het decor vormen. Ook is er een pad wat u naar de rookery kliffen lijdt voor een uitzicht op de baai en tropische vogels, meeuwen en fregatten kolonies.  
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 11: Galapagos eilanden

In de ochtend bezoekt u het eiland Fernandina, de thuisbasis van de La Cumbre vulkaan welke regelmatig uitbarst (meest recentelijk was januari 2020). U bezoekt Punta Espinoza, een smal stukje land, waar een aantal unieke soorten dieren gezien kunnen worden in uw dichte nabijheid, denk hierbij aan leguanen, zeeleeuwen, vliegende aalscholvers, (zilver)reigers en Galapagos havikken. ’s Middags bezoekt u Urbina Bay, gelegen ten westen van Isabela’s vulkaan Alcedo, waar u een gemakkelijke natte landing zult maken in de baai. U loopt ongeveer 5 km op de marine rif dat maar liefst 4 meter uit het water is gestegen. Een hoogtepunt van deze tocht zijn de gigantische land leguanen en reuze schildpadden. Ook heeft u de mogelijkheid te gaan snorkelen met verschillende zeedieren of te ontspannen op de wal. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 12: Galapagos eilanden

’s Ochtends bezoekt u de Tagus Cove op het eiland Isabela. Een houten trap brengt u naar de ingang van de trail wat verder gaat rond het Darwin meer via een zone met droge vegetatie en wat eindigt in een voorgebergte gevormd door vallende stenen. Deze site biedt spectaculair uitzicht op de baai en uw schip, evenals de Darwin en Wolf vulkanen. De groene algen onderwater om de baai bieden u de mogelijkheid te snorkelen met marine leguanen, zeeschildpadden, pinguïns en zeepaardjes. In de middag bezoekt u Punta Vicente Roca op het eiland Isabela. U kunt hier geweldig snorkelen als gevolg van de voedserlrijke wateren van de Humboldt stroom waar u kunt baden aan de westelijke kant van de archipel. U krijgt wederom de kans om verschillende zeeleeuwen, pinguïns, kleurrijke vissen en zeeschildpadden in het water te zien. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 13: Galapagos eilanden

De korte wandeling die u maakt van het strand landinwaarts naar een mangrove welke meestal wordt bewoond door gemeeschappelijke stelten. Buiten de mangroves is een lagune bestaande uit brak water waar flamingo’s en witte pijlstaarten op zoek zijn naar weekdieren. De wandeling passeert een kleine heuveltop door het Palo Santo bos voordat u terug keert naar het strand. De Galapagos vinken en vliegenvangers bewonen dit gebied. De tufsteen formaties die de kliffen vormen, zijn omgeven door de inham welke een galerij met natuurlijke beeldhouwers heeft gecreëerd gestegen uit de zee inclusief de Monk en Elephant Rock. In de middag bezoekt u James Bay, waar we aankomen op een zwart strand met geërodeerde rotsformaties. Een spoor leidt naar een reeks kristalheldere grotten met een natuurlijke brug die gevormd is uit de gebroken lava buizen. Dit is de beste plek van de Galapagos archipel om pelsrobben te zien, evenals zeeleguanen die worden gevoed. U zult in dit gebied een groep zeeleeuwen en de Galapagos havikken spotten. Als u besluit te gaan snorkelen, zult u groene zeeschilpadden en tropische vissen ontmoeten.
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 14: Galapagos eilanden

Santa Cruz is het tweede grootste eiland van de Galapagos en de hoofdstad Puerto Ayora is het economische centrum van de archipel. In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station, hier maakt u kennis met het reuzenschildpad- en landleguanen fokprogramma. In de namiddag bezoekt u de hooglanden, waar de droge kustvegetatie overgaat op natte velden en begroeide bossen met mos. U bezoekt hier het Tortoise Reservaat, waar u een kans krijgt deze dieren in het wild te zien tijdens een wandeling door de lava buizen en twee ingestorte kraters. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 15: Galapagos – Guayaquil – Amsterdam

Vandaag komt u Galapagos cruise  tot een einde, maar voordat u afscheid neemt brengt u een bezoek aan het bezoekerscentrum van het Galapagos Nationaal Park. Het nationale park geeft u een uitgebreide tentoonstelling van de historie en het bestaan van de eilanden, menselijke interactie, ecosystemen, flora en fauna. Vanuit het centrum maakt u een korte wandeling naar de Frigate Bird Hill, waar zowel prachtige als grote fregatten gezien kunnen worden in dezelfde kolonie. Vervolgens keert u terug naar de luchthaven waar u een binnenlandse vlucht neemt naar het vasteland van Ecuador, namelijk Guayaquil. In Guayaquil stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aan zult komen.  

Dag 16: Amsterdam

U arriveert vandaag op Schiphol.
 

Reissom

Vanaf € 12.500,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 2 overnachtingen in Casa Gangotena Quito, maaltijden zoals vermeld 
 • 3 overnachtingen in Hacienda Zuleta op basis van volpension
 • 2 overnachtingen in Mashpi Lodge op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 7 overnachtingen aan boord van M/Y Grace op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • het entreegeld voor het Galapagos Nationaal Park á USD $ 100,- p.p. moet ter plaatse bij entree van het park voldaan worden. Evenals de betaling van USD $ 20,- p.p. voor de zogenaamd persoonlijke gele kaart (Transit Control Card), opgelegd door The Galapagos National Institute (INGAL).
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Ecuador

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen