Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

De Mashpi Lodge in Ecuador

| Anke Hendriks

Net buiten Quito, de hoofdstad van Ecuador, vindt u het Mashpi reservaat. Het reservaat is een overgang tussen het nevelwoud en het tropisch regenwoud. Dit zorgt voor een bijzonder samenspel van de natuur. Overal waar u kijkt ziet u gevarieerd, verrassend en felgekleurd dierenleven. In dit reservaat is de Mashpi lodge gelegen, de sleutel tot een ultieme ervaring in een gevarieerd natuurgebied. We spraken Roque Sevilla, de eigenaar over het verwezenlijken van zijn droom. 

5 vragen aan eigenaar Roque Sevilla

Roque Sevilla is een echte natuurliefhebber. Daarom houdt hij zich al zijn hele leven bezig met het behoud van de rijke flora en fauna van zijn geboorteland Ecuador. In zijn kleinschalige lodge, middenin de weelderige jungle van het Mashpi bos deelt hij die liefde graag met zijn gasten. 

1. Waarom is de omgeving van de Mashpi lodge zo speciaal?

Roque: "De Mashpi lodge ligt precies tussen het nevelwoud en het tropisch regenwoud in. Dit zorgt voor een bijzonder samenspel van de natuur. Overal waar je kijkt zie je gevarieerd, verrassend en felgekleurd dierenleven. De locatie van het hotel is dus de sleutel tot een ultieme ervaring in een gevarieerd natuurgebied".

2. Hoe ben je hier terecht gekomen?

"Ik wist dat dit specifieke stuk bos bedreigd werd en om dit te voorkomen heb ik het in 2000 gekocht. Pas later, toen ik mijn familie en vrienden meenam naar dit gebied bleek dat zij helemaal weg waren van deze plaats, heb ik besloten dat ik hier iet mee moest doen. Het resultaat was de Mashpi lodge".

3. Wat maakt de Mashpi lodge zo uniek?

"De lodge bestaat voornamelijk uit glas, zodat alle gasten in nauw contact met dit ongelooflijke bos staan. We hebben de accommodatie en de omgeving door de jaren hen op natuurlijke wijze verder ontwikkeld. Aan de buitenkant gaat de lodge op in de omgeving en de inrichting is minimalistisch en in aardetinten. Verder hebben we boomtop paden aangelegd en begeleiden onze gidsen gasten over natuurlijke wandelpaden en langs watervallen. Door die wandelingen laten bijzondere planten en bomen,  meer dan 500 soorten vogels, apen en, als u geluk heeft, poema's zich makkelijker ontdekken". 

4. Natuurbehoud is belangrijk, maar hoe zorg je daarvoor?

"Doordat onze gidsen de gasten dagelijks meenemen naar de meest bijzondere plekjes van het nevel- en regenwoud kunnen ze het gebied goed in de gaten houden. Naast het hotel bestieren we een onderzoekscentrum waardoor we de laatste jaren al veel dingen over het bos te weten zijn gekomen. Neem de Mashpi kikker, deze kikkersoort hebben we een jaar geleden ontdekt. Door de combinatie van hotel en onderzoekscentrum kunnen we onze gasten deze bijzondere soorten direct laten zien".

5. Hoe ziet de toekomst van de Mashpi Lodge en Ecuador er volgens jou uit?

"Mashpi is een prima voorbeeld van de enorme potentie die Ecuador bezit. We kunnen zoveel doen om de ecosystemen in ons land te behouden. Deze plaatsen moeten beschermd worden. Dat is in het belang van natuur en toerisme. Als we in staat zijn om de prioriteit te geven aan deze twee aspecten, dan ben ik er zeker van dat Ecuador, voor de echte natuurliefhebber, een van de meest aantrekkelijke landen ter wereld is!". 

Een rondreis door Ecuador - En de Mashpi lodge bezoeken?

Houdt u van natuur? Dan is een rondreis door Ecuador met een bezoek aan de Mashpi lodge een aanrader. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreis die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reis kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreis

Naar luxe reis Ecuador