Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Nationale parken in Costa Rica

| Sapa Pana Travel

Costa Rica bestaat voor maar liefs 25% uit beschermde natuurgebieden. Het is niet voor niets een hemel op aarde voor natuur-en-avontuur enthousiastelingen. Dit prachtige land herbergt een schat aan adembenemende nationale parken die u onderdompelen in een wereld vol weelderige regenwouden, spectaculaire vulkanen en een overvloed aan wilde dieren. De parken variëren sterk van biodiversiteit, daarom zetten wij de vier mooiste nationale parken graag voor u op een rijtje. 

1. Monteverde

Dit nevelwoud reservaat is een paradijs om talloze soorten vogels te spotten. Het biedt een betoverend landschap omringd door mistige bossen, hangende bruggen en een overvloed aan orchideeën, kolibries en andere unieke flora en fauna. Monteverde is niet alleen een schot in de roos voor natuurliefhebbers ook reizigers op zoek naar avontuur voelen zich geroepen. Het biedt talloze mogelijkheden om de natuurlijke schoonheid actief te verkennen. Zweef bijvoorbeeld hoog boven de boomtoppen en geniet van de uitzichten terwijl u langs dé langste  kabelbanen ter wereld glijdt. Ook beschikken de nevelwouden over talloze wandelpaden die u zowel overdag als 's nachts kunt bewandelen. Dus pak uw wandelschoenen in en verken het mysterieuze mistige landschap en wandel over het kilometers lange hangbruggen-stelsel. Spot tegelijkertijd kleurrijke vogels, zie apen door de bomen slingeren en bewonder een overvloed aan planten. 

2. Arenal

Dit nationale park is de thuisbasis van de indrukwekkende Arenal vulkaan, een van de meest actieve vulkanen in Costa Rica. Het park wordt in Costa Rica vaak gezien als hét nationale park voor avontuur en actief reizen. Bezoekers aan het park kunnen genieten van warmtebronnen, de diverse ecosystemen en talloze avontuurlijke activiteiten. Wandel over het uitgestrekte netwerk van wandelpaden, sta versteld van het spektakel van bulderende watervallen en neem een verfrissende duik in het kristalheldere water. Kijk omhoog en bewonder het regenwoud waarbij u mogelijk oog in oog komt te staan met brulapen, luiaards, felgekleurde kikkers en ontelbare soorten vogels. Naast wandelpaden biedt de omgeving van Arenal diverse activiteiten waaronder ziplinen en raften maar ook kajakken en paardrijden naar de watervallen in een schilderachtige omgeving. Kortom, een perfecte bestemming wanneer u tijdens uw reis op zoek bent naar een actieve vakantie.

3. Corcovado Nationaal Park

Het Corcovado Nationaal Park gelegen in het schiereiland Osa Peninsula in het zuidwesten wordt beschouwd als een van dé meest biodiverse plekken op aarde. Het biedt een ongerepte wildernis ervaring met een indrukwekkend scala aan flora en fauna. U heeft de mogelijkheid om jaguars, tapirs, ara's maar ook verschillende soorten apen te spotten. Zij slingeren door de bomen en begroeten u graag wanneer u zich bevind in het nationale park. Het is zonder twijfel een paradijs voor reizigers op zoek naar de meest adembenemende bestemmingen, maar ook voor actievelingen op zoek naar avontuur. Het is een perfecte locatie voor zowel watersport activiteiten, zoals kajakken door de mangroves of snorkelen aan de kust. Tijdens een bezoek aan Corcovado wandelt u door dichte regenwouden en wordt u omringd door eeuwenoude bomen en luistert u naar fauna geluiden afkomstig van het rijke dierenleven. Het is een plek waar een harmonie bestaat tussen natuur en avontuur en waar ontdekking en ongerepte schoonheid hand in hand gaan. Met een bezoek aan het park draagt u een steentje bij aan het behoud van dit kostbare ecosysteem en helpt u mee de kwetsbare flora en fauna te beschermen. 

4. Manuel Antonio

Het Manuel Antonio Nationaal Park is gelegen aan de Pacifische kust en biedt een combinatie van weelderige regenwouden en idyllische stranden. Het is een juweel aan de kust en staat bekend om de verscheidenheid aan dieren in het wild, zoals brulapen, luiaards maar ook krokodillen en kleurrijke vogels. Het park biedt een overvloedig aanbod aan actieve excursies waaronder wandelingen naar de schitterende watervallen of surfen op de uitnodigende golven. Verder kunt u te paard het park verkennen, waarmee u uw tocht eindigt op het strand. Laat u even meeslepen door de rustgevende geluiden van de oceaan terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang. Vergeet niet uw snorkeluitrusting mee te nemen voor een duik in de heldere wateren en de bewondering van het kleurrijke schouwspel dat zich afspeelt onder het water oppervlak.

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen over een unieke actieve reis door Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen