Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Avontuur in overvloed in het Cotopaxi Nationaal Park

| Sapa Pana Travel

Stel u voor dat u zich in een sprookjesachtige omgeving bevindt, omringd door met sneeuw bedekte bergtoppen die schitteren onder de stralende zon. Het nationale park Cotopaxi in Ecuador is een van zulke locaties. De Cotopaxi vulkaan rijst trots op boven het wolkendek en doorboort de heldere blauwe hemel, waardoor de natuur een indrukwekkende vorm aanneemt. Ga op ontdekkingstocht tijdens een mountain bike excursie, wandel over de vele paden of bezoek het park te paard.

Cotopaxi vulkaan

Het Cotopaxi nationaal park is de thuisbasis van de gelijknamige Cotopaxi vulkaan, een symbool voor het natuurgebied. Deze reusachtige kegel van puur witte sneeuw domineert de horizon, waardoor u zich voor even heel klein voelt. De vulkaan is omgeven door ongetemde landschappen en natuurlijke schoonheid. U kunt ervoor kiezen om deze vulkaan te trotseren, terwijl u langzaam omhoog klimt via de prachtige bergpaden. Het zal een fysieke test worden, maar de beloning van een panoramisch uitzicht maakt deze uitdaging de moeite méér dan waard. U begint uw tocht over de uitgestrekte vlaktes waarbij zich een mozaïek van kleuren voor uw ogen ontvouwt. Een prachtig toonbeeld van de grootse vulkaan. 

Wandel door de weelderige groene landschappen

Het Cotopaxi nationaal park is een paradijs voor wandelliefhebbers. Terwijl u over kronkelende paden en uitgestrekte vlaktes wandelt, wordt u vergezeld door grazende wilde paarden en ademt u de frisse lucht in. U wandelt door groene weide met felgele bloemen en wilde paarse orchideeën. De diversiteit van flora is werkelijk verbluffend in dit immense natuurgebied. Tijdens uw wandeling wordt u mogelijk verrast door enkele iconische dieren van Ecuador, zoals de condors die hoog boven u cirkelen en nieuwsgierige alpaca's. Ook kunt u ultiem genieten van de rust en sereniteit. Wilt u graag meer weten over een excursie naar het Cotopaxi nationaal park, kunt u altijd bij ons terecht. 

Raas over de rivieren

Voor avonturiers die het water op willen, biedt het nationale park de mogelijkheid om te raften op de wilde rivieren die door het park stromen. Bereid uzelf voor op een avontuurlijke tocht over de stroomversnellingen omgeven door adembenemende landschappen. Navigeer samen met uw gids door de woeste rivieren en spot enkele wilde dieren aan de oever. De rivieren bieden een scala aan niveaus, van kalme stromingen tot sterke stroomversnellingen, waardoor iedereen een poging kan wagen om een peddel vast te grijpen en in een raft te springen. 

Op twee wielen door de natuur

Snelheid, adrenaline en adembenemende uitzichten komen samen tijdens een mountain bike excursie in het Cotopaxi nationaal park. Stap op uw mountain bike en rijdt door de ruige landschappen en ongerepte schoonheid terwijl de Cotopaxi vulkaan zich in de horizon bevind. Baan u een weg door kronkelende paden en langs steile heilingen terwijl u langs rotsachtige afdaling raast. In het park heeft u de mogelijkheid deze excursie te onder nemen samen met een professionele gids, wie u graag meer vertelt over de flora en fauna. U wordt omringd door kleurrijke bloemenvelden en natuurlijke pracht. Een ervaring om nooit te vergeten

Galopperen in Cotopaxi's wildernis

Stap in het zadel en verken de ongerepte wildernis van Cotopaxi te paard. Een ultieme ervaring wanneer u samen met uw gids door de uitgestrekte vlaktes galoppeerd. In het nationaal park zijn er diverse routes die variëren en voor verschillende niveaus. Gedurende de gehele excursie zal de magische Cotopaxi vulkaan zich bevinden op de achtergrond. Elk moment op het paard is waardig aan een plaatje op een ansichtskaart. Of u nu een ervaren ruiter bent of nog nooit eerder op een paard hebt gezeten, de omgeving van Cotopaxi biedt voor iedereen een onvergetelijke ervaring.

Kortom, het Cotopaxi nationaal park is een prachtige locatie, voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers. Een avontuurlijke activiteit begaan en in de tussen tijd ook ultiem genieten van moeder natuur. Dan is het Cotopaxi natuurgebied een mooie bestemming tijdens uw reis. 

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen over een unieke actieve reis door Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen